Wondr Experience in Amsterdam staat bekend als hét Instagram museum voor al je foto’s. Toegegeven: een dagje er naartoe en je hebt voor de komende tijd genoeg content om je feed te vullen. Maar is het ook meer dan een Instagram museum? Ik deel mijn ervaring met je!

Wondr Experience zegt zelf niet per se een museum te zijn, maar meer een speelhal voor volwassenen. Iets wat ik zeker begrijp dat ze dat willen zijn, maar eerlijk is eerlijk, dat is het nét niet.

Wondr Experience Amsterdam: een speelhal of museum?

Je kunt er in een grote ballenbak spelen en van de glijbaan zo in duizenden spekjes belanden (mijn favoriet), maar met die twee kamers houdt het spelen ook wel op. De andere kamers zijn toch meer decoratie dan echt ‘spelen’.

wondr experience

Ja, je kunt ook karaoke doen en er hangen koptelefoons voor een silent disco, maar als je de enige in die kamer bent, dan heb je dat toch wel snel gezien. Karaoke is natuurlijk ook gewoon veel leuker als je een publiek hebt. En met zijn tweeën dansen in de ‘silent disco’ voelt gewoon een beetje awkward.

Ook staat er een pool tafel in een geheel roze kamer. Hier ga je alleen niet echt poolen, maar doen (de meeste) mensen dit alleen even voor de foto.

Mijn ervaring met Wondr Experience

Mijn ervaring met Wondr Experience is dus dat het niet écht een speelhal voor volwassenen is. Ik vind dat het duidelijk op Instagram is gericht en dat je er vooral komt om leuke foto’s te maken.

Dat foto’s maken gaat overigens wel goed; mensen wachten netjes of gaan ergens anders staan zodat ze niet op de achtergrond van je foto staan. Iedereen houdt erg rekening met elkaar en dat is wel zo fijn!

Wat ook fijn is, is dat er een beperkt aantal kaartjes per tijdslot beschikbaar zijn. Zo voorkomen ze dat er te veel mensen in één kamer zijn en hoef je dus niet in de rij te staan om van de glijbaan af te gaan. Gratis tip van Til: ga op de maandag, dan is het er nog rustiger dan normaal.

Wondr Experience is iets voor jou als je:

  • Je ogen uit wil kijken door alle kunst, gekleurde muren, lekker rond wil lopen én alles aan wil raken. (Kijken hoeft echt niet alleen met je ogen hier).
  • Leuke foto’s wil maken voor op Instagram of ergens anders voor.
  • Je van te voren bedenkt dat je wel een beetje kunt ‘spelen’, maar er geen grote speelhal van verwacht.

Ben jij er al geweest of staat het nog op de planning? Laat het me weten in de reacties!

Bekijk hier onze foto’s van Wondr Experience