Voor een mini vakantie of een weekendje weg hoef je heus niet altijd naar het buitenland. Ons eigen kikkerlandje heeft genoeg te bieden om gezellig te vertoeven. In deze blogpost vertel ik je dan ook over de leukste plekken voor een weekendje weg in Nederland!

De leukste plekken voor een weekendje weg in Nederland

Of je nu naar een leuke stad gaat of jezelf even terug wil trekken in de natuur: er zijn mooiere plekken in Nederland dan je denkt.

Haarlem

Vorige zomer ben ik een paar daagjes naar Haarlem geweest met mijn vriend en we vonden het fantastisch. Ik vond het zo leuk, dat ik er stiekem best zou willen wonen. Het lijkt een beetje een mix van Amsterdam en Breda. Een grote stad met mooie grachten, maar toch gemoedelijk. Haarlem is super gezellig, niet té groot en je kan er alle kanten uit.

Als je wil sta je zo in Amsterdam, maar je kan ook juist de natuur opzoeken. Zo hadden wij OV-fietsen gehuurd en zijn we naar Bloemendaal en Zandvoort gefietst. Ideaal! Strand bij de stad, wat wil je nog meer?!

Weekendje weg in Nederland Haarlem

Verblijf in een Tiny House

Dit heb ik nog nooit gedaan, maar staat zeker op mijn lijstje om te gaan doen. Een Tiny House op de Veluwe of ergens anders in een mooi natuurgebied, waar je even helemaal tot rust komt. Genieten van de natuur en ’s nachts lekker door het raam in het plafond naar de sterren kijken als je in bed ligt. Oh ja, en sommige Tiny Houses hebben er een jacuzzi bij, dus die zou ik er dan ook zeker bijnemen. Lijkt me fan-tas-tisch!

Maastricht

Zak wat lager en ga naar Maastricht! Wanneer je hier verblijft, kun je alle kanten op. Maastricht is natuurlijk super leuk, maar de plaatsen er omheen net zo goed. Ga een dagje kijken in het mooie Valkenburg of stap op de boot en ga de grens over naar Luik. Hier in het zuiden hoef je niet bang te zijn dat je je verveelt!

Waddeneilanden

De waddeneilanden zijn super mooi en echt wel de moeite waard om eens te bezoeken. Ga naar Texel en fiets midden in de zomer tussen de paarse heide door of bezoek een ander leuk waddeneiland. Geniet van de natuur, de rust en de personen waarmee je samen bent. Je moet alleen wel een beetje geluk hebben met het weer, anders waai je er weg.

Den Haag

Mathilda Verwoerdt

Museum Voorlinden

Weekendje weg in Nederland

Scheveningen!

Bezoek eens een paar dagen Den Haag en omstreken. Ook hier kun je allerlei kanten uit! Zo zijn mijn vriend en ik vorig jaar een nachtje in Leidschendam geweest. Duinrell ligt op een steenworp afstand en ook Museum Voorlinden hebben we bezocht. Den Haag is een leuke stad, waar je ook goed kunt shoppen en het ligt vlakbij Scheveningen, wat ook super leuk is om naartoe te gaan. Genoeg te doen, dus!

Weekendje weg in Nederland: stedentrips

Natuurlijk heeft Nederland ook veel andere, leuke steden. Denk ook eens aan een weekendje Utrecht, Leiden, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam of Eindhoven. Genoeg te beleven. Helemaal als je een stad uitkiest waar je nog nooit geweest bent!

Geen buitenland, maar een weekendje weg in Nederland

We zijn vaak zo gefocust op het buitenland, dat we vergeten dat Nederland ook heel veel te bieden heeft. Er zitten genoeg mooie pareltjes tussen, die de moeite waard zijn om echt eens te bezoeken!

 

Leuke hotspots in Nederland