Wil je wél op vakantie, maar níet naar het buitenland? Kies voor een vakantie in het zuiden van ons eigen land: Limburg! In Limburg is genoeg te beleven en door het heuvelachtige gebied, waan je je zo in Frankrijk of Italië. In Limburg krijg je dat echte, heerlijke vakantiegevoel. En daar gaat het uiteindelijk om wanneer je je biezen pakt om je drukke bestaansleven even te ontvluchten. Ik deel hier mijn tips voor een vakantie in Limburg!

Met een moeder die gek is op Limburg, ben ik er vaak genoeg geweest. Voornamelijk altijd in dezelfde regio: Valkenburg. Een authentiek toeristenstadje waar je zomers op de koppen kunt lopen, zo druk. Maar laat dat je niet tegenhouden, want je kunt zo aan die drukte ontsnappen door de mooie plaatsjes eromheen te verkennen.

Vakantie in Limburg

Limburg heeft het allemaal: heuvelachtige gebieden, bosrijke omgevingen, platteland, stad en sauna’s. Drukte of rust. Romantisch met z’n twee of een paradijs voor de kinderen. Het is maar net waar je naar op zoek bent.

Valkenburg – wat te doen

De regio Valkenburg is favoriet: je kunt hier van alles doen! Omdat ik er al vaak ben geweest, deel ik graag mijn tips met je!

Scooter huren

Eén van de leukste dingen die ik in Valkenburg heb gedaan, is een scooter huren. Met een scooter kun je de omgeving heel goed verkennen. Je kunt uit verschillende routes kiezen, van een paar uur tot de hele dag. Onderweg kom je van alles tegen en kun je dus altijd afstappen om iets te bekijken of ergens wat te eten of te drinken. Ik vond dit ontzettend leuk!

Wij hadden onze scooter gehuurd bij Cycle Center Valkenburg waar je uit van alles kunt kiezen: van (elektrische) fietsen, tot e-choppers tot vespa’s. Alles is er goed geregeld en het wordt allemaal duidelijk uitgelegd. Aanrader!

De Cauberg op

De Cauberg is een steile helling in het centrum van Valkenburg. Zeker de moeite waard om er eens naar boven te lopen! Als lopen te zwaar is, kun je ook gemakkelijk met de auto naar boven. Het is er wel vaak erg druk met wielrenners en ander verkeer, dus hou daar rekening mee!

Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht! Op de Cauberg vind je Therme 2000, waar je heerlijk kunt ontspannen in de sauna. En het Holland Casino, mocht je zin hebben in een avondje gokken.

Terrasje pakken & Shoppen

Het centrum van Valkenburg zit vol met terrasjes: de hele straat is eigenlijk gewoon één en al terras, haha. Ook zijn er ontzettend veel souvenirwinkeltjes te vinden.

In Valkenburg kun je shoppen, maar de winkeltjes zijn misschien wel wat anders dan je gewend bent. Het is even zoeken naar de ‘normale, hippe’ kledingwinkels. Eentje die ik in ieder geval kan aanraden is deze: Moustache Conceptstore.
Wil je echt een hele dag lekker shoppen? Dan zou ik toch aanraden om een dagje naar Maastricht uit te wijken.

Voor de actievelingen

Wandelingen

Vergeet ook zeker geen schoenen mee te nemen waar je goed op kunt lopen, want in Limburg kun je heel leuk wandelen. Door het heuvelachtige gebied, is enigszins conditie wel vereist, haha! Ga bijvoorbeeld de Keutenberg op, die maar liefst 163 meter hoog is. Of loop eens naar de omliggende dorpjes in plaats van met de auto en trakteer jezelf daarna op een lekker drankje op het terras!

Het drielandenpunt in Vaals

Ook lekker dichtbij: het drielandenpunt. Op dit hoogste punt in Nederland sta je in drie landen tegelijk: Nederland, België en Duitsland. Sowieso leuk om eens geweest te zijn!

Leuke plaatsen regio Valkenburg

Valkenburg is omringd met leuke steden en pitoreske dorpjes. Ga daarom zeker bij de volgende plaatsen eens kijken als je toch op vakantie in Limburg bent:

Steden:
– Maastricht
– Heerlen
– Aken
– Luik
– Vaals

Dorpjes:
– Schin op Geul
– Gulpen
– Magraten
– Bemelen

Ben jij al eens in Limburg op vakantie geweest? Het lijkt me superleuk als jij jouw tips ook hieronder deelt!

Meer leuke vakanties in eigen land: