Vorig jaar ging ik met Carnaval als unicorn verkleed en dit jaar doe ik dat gewoon weer. Ik vind het namelijk zonde om ieder jaar iets nieuws te kopen en het het jaar daarop al niet meer aan te doen. In deze post laat ik jullie daarom mijn Unicorn kostuum zien!

Hiervoor ben ik een aantal jaar achter elkaar als prinses gegaan (Assepoester) en onder andere als zigeuner-achtig type. Vorig jaar vormde mijn zussen en ik een eigen 80’s girl band, genaamd Siss. En was ik de andere dag dus als Unicorn. En die Unicorn hou ik er dit jaar nog een keertje in!

Unicorn kostuum: DIY

In principe hou ik mijn outfit hetzelfde als vorig jaar, op een paar kleine aanpassingen na. Zo had ik vorig jaar een blauwe tutu met glitters als rok van So Low. In principe prima, maar overal waar ik ging liet ik een spoor van glitters achter. (Sorry nog voor degenen waarbij ik in de auto zat, waar ik bleef slapen, waar ik naar de wc ging…). De blauwe tutu heeft inmiddels geen glitters meer over.

unicorn kostuum

Pruik + haarband

Ik heb een pastelkleurige pruik, die ik vorig jaar online had besteld bij Carnavalskleding 076 van Fever. De pruik was absoluut geen tegenvaller; het ziet er precies hetzelfde uit als op het plaatje. (Eventueel kan deze pruik ook worden gebruikt voor een zeemeerminnen outfit). In die pruik zet ik m’n zilveren unicorn haarband, van H&M van vorig jaar. Ook heb ik in de pruik een dikkere en twee dunne vlechtjes gemaakt.

Kleding

Dit jaar ben ik voor een witte rok/tutu zonder glitters gegaan, deze tutu heb ik van PW Hoofs feestkleding. Daarbij heb ik een zilveren glitter top van vorig jaar van Asos. Verder draag ik een zilveren legging, waar ik een witte netpanty overheen draag met strass steentjes. (Ook daarom laat ik die glitters op de rok nu ook weg # glitteroverdose).

unicorn kostuum

Schoenen

Het liefst doe ik er mijn lila Nikes onder om het af te maken, maar het is Carnaval. En we weten allemaal dat die Nikes Carnaval niet overleven. Dus ik gooi er gewoon mijn oude schoenen onder die ik ieder jaar aan heb met Carnaval.

Unicorn kostuum – de make-up

Grijp deze gelegenheid als een kans om helemaal los te gaan met make-up. Roze, blauw, paars! Glitters! Holografische high lighter! Het kan allemaal niet gek genoeg. Zoek op Pinterest even op ‘unicorn make-up’ en het wordt je allemaal even haarfijn voor gedaan.

unicorn kostuum

Zelf ben ik helaas niet heel goed met make-up, maar ik heb toch een poging gewaagd om het iets uitgebreider dan vorig jaar te doen. (Alleen roze oogschaduw en wat glitters). Ik heb hier het ‘bright colour palette’ van Nyx gebruikt op mijn ogen. Ik heb de kleuren blauw, paars en roze/paars gebruikt. Het was een uitdaging om er niet uit te zien alsof iemand me heeft geslagen, maar dat is opzich wel gelukt. Sowieso als ik mijn ogen gewoon open heb, zie je de oogschaduw eigenlijk niet heel goed. De roze lippenstift is van HEMA, waar ze lekker veel kleurtjes hebben voor een fijn prijsje.

Mijn wenkbrauwen heb ik eerst gedaan zoals altijd en vervolgens heb ik er roze lippenstift in gedaan # risicootjegeklapt. Het is veel beter dan gewoon bruine/rossige wenkies bij de pastelkleurige pruik, maar alsnog vrij donker en een beetje bruinig. Dus als ik voor het echie ga Carnavallen dan ga ik een lichtere roze lippenstift hiervoor gebruiken.

unicorn kostuum

Verder heb ik de Glowkit in ‘Moonchild’ van Anastasia gebruikt. Dit is een highlighter palette in wat gekkere kleurtjes, zoals paars en blauw. Op de foto zie je dit niet zo goed, maar in het echt als het licht erop valt zie je een leuke paarse, blauwe of roze glans. (Ja, heb drie kleuren er maar gewoon wat op los gesmeerd en ik zeg dat het de bedoeling is zo).

Tips voor je Unicorn outfit

  1. Kijk verder dan alleen in Carnavals winkels

In Carnavals winkels kun je terecht voor je pruik, leggings, panty’s en een tutu. Maar niet per se voor een goede top. Kijk daarom ook eens op ‘normale’ sites zoals Asos, Bershka, etc. Hier hebben ze vaak wat ‘gekkere’ tops die als je geluk hebt ook nog eens scherp afgeprijsd zijn. De mijne had ik ook goedkoop in de sale. En kijk ook eens goed in je kledingkast: wie weet hangt daar gewoon een geschikte top in!

2. Zoek op Pinterest naar inspiratie

Pinterest is dé inspiratie bron voor outfits. Kijk daarom op Pinterest naar een Unicorn kostuum. Zo wordt het makkelijker om items bij elkaar te rapen, want dan weet je een beetje naar welke kleuren en dingen je moet uitkijken.

3. Denk er niet te lang over na dat je eigenlijk als paard met hoorn gaat

Je bent een Unicorn. Een magisch wezen met heel. veel. glitters. Laat niemand je vertellen dat je eigenlijk gewoon een paard bent met een gekke hoorn.

 

Dit vind je misschien ook leuke ideeën