Ik houd van verkleden. En van Carnaval. Misschien dat ik daarom Carnaval ook zo leuk vind: zodat je je kan verkleden. Al jaren wil ik mezelf al in een Totally Spies kostuum hijsen, maar dat blijkt zo makkelijk nog niet.

Zo’n pak koop je namelijk niet zomaar even in een Carnavalswinkel. Zelfs in de allergrootste niet. Waar dan wel? Op AliExpress. (Wat heeft Ome Ali ook niet hè?!). Maar hoewel ik al vaker op AliExpress heb besteld – (washi tapes) – durf ik kleding dan weer niet aan. Volgens de maattabel had ik qua omvang een L nodig en qua lengte een XXL. Erg lastig allemaal dus en ik zag een miskoop alweer gebeuren.

Zelf een pak samenstellen

Totally Spies kostuum

Daarom besloot ik zelf een pak samen te stellen. Het makkelijkste leek het me om een legging en shirt met lange mouwen in dezelfde kleur bij elkaar te vinden. Veel (sport)kleding vind je tegenwoordig in sets, dus dat is te doen. Maar, niet in die kleur groen. Mijn haar is al rossig, dus ik wilde per se als Sam. (Bij mijn andere Carnavals outfits draag ik namelijk al pruiken, dus ook een dagje zonder pruik is wel zo chill).

Tip: als Clover heb je het veel gemakkelijker: rode catsuits zijn veel te verkrijgen, zoals hier bijv., hoewel deze latex versie misschien wel een beetje te sexy is, maar hey, daar kijkt niemand van op met Carnaval. En geel is ook goed te doen. In deze post van mijn herfst foto’s heb ik eigenlijk al bijna een Alex outfit te pakken… ;).

Maar toen was daar Shein of She in, weet iemand überhaupt hoe je dit nu echt uitspreekt? Een Chinese kledingwebshop met mega goedkope kleding. Milieu wise sta ik hier niet achter, maar voor Carnaval heb ik toch een uitzondering gemaakt. Daarbij heeft deze webshop vaak veel recensies met foto’s erbij, waardoor je makkelijker kan inschatten welke maat jij nodig hebt. Op She in bestelde ik daarom een donkergroene jumpsuit voor 20 euro.

DIY – Totally Spies kostuum

De groene jumpsuit van Shein, ik heb deze in maat M (normaal heb ik S) en hij zit perfect, ziet er door de witte strepen aan de zijkant een beetje uit als een Adidas wannabe trainingspak. Er zit een rits aan de voorkant, wat nog redelijk handig is met uittrekken wanneer je in niet al te nuchtere toestand gaat plassen. (Ja, je moet wel overal over nadenken met Carnaval, jongens).

Die strepen vond ik toch echt iets te veel op nep Adidas lijken, dus heb ik deze met een groene textielstift ingekleurd. Iedereen zei dat ik het niet moest doen, maar Tillie is eigenwijs en deed het toch.

Bij de Carnavalswinkel PW Hoofs in Den Bosch (echt, love deze Carnavalswinkel, ze hebben hier zoveel!), heb ik voor 5 euro een zilveren pailletten riem gekocht. Deze riem is zonder gesp dicht te maken. Hierbij heb ik bij Pipoos een hartje gekocht (zo’n strijkkralen figuurtje), er kleine gaatjes ingeboord en deze zilver gespoten. Die zilveren fles hadden we thuis nog staan. Dit hartje heb ik vervolgens aan de riem bevestigd met naald en draad.

Totally Spies kostuum – de accessoires

Bij Bol.com heb ik een speelgoed set gekocht voor 7,50 euro, met een mini föhn, lipstick en een make-up palletje (allemaal nep). Echt ideaal voor m’n Totally Spies kostuum! In dit make-up palletje heb ik een foto van Jerry geplakt, zodat ik gewhoopt kan worden (ha-ha).

totally spies accessoires

Ook kocht ik bij Bol.com een roze hartjes tas van gerecycled materiaal. Deze was afgeprijsd naar 10 euro. Hier heb ik een roze bloem op gemaakt met een geel hart van vilt. (Ook van Pipoos).

totally spies tas

Totally Spies kostuum

Met alle accessoires bij elkaar ben ik in totaal 40 – 50 euro kwijt geweest aan deze outfit. Ik ben best wel tevreden met hoe het is geworden. Het is misschien niet helemaal de juiste kleur groen, maar met alle accessoires is het toch nog nog super leuk!

totally spies compowder

Daarnaast vind ik het ook altijd veel leuker om zelf een kostuum bij elkaar te maken in plaats van een kant-en-klaar pakje te kopen. Zo heb je ook nog eens meer voorpret ^^.

 

Meer leuke outfit ideeën voor Carnaval?