Nederland saai? Af en toe, zeker. Maar we moeten ook niet vergeten dat er genoeg moois en leuks te beleven is in ons eigen land. Tuurlijk, ik zit ook liever in Toscane. Maar wist je dat Limburg daar met wat fantasie best wel een beetje op lijkt? Vooral Maastricht heeft mijn hart veroverd. Daarom deel ik hier mijn leukste tips in Maastricht met je!

Maastricht vind ik een fantastische stad in Nederland. Niet alleen is er in de stad zelf genoeg te doen, je kan vanuit daar ook gemakkelijk naar andere plaatsen. Het idyllische Valkenburg ligt op een steenworp afstand. Maar ook Mechelen in België of een plaatsje net over de grens in Duitsland: je staat er zo. Daarnaast voelt het Limburgse accent en de omgeving ook altijd een beetje aan als het buitenland.

Leuke tips voor in Maastricht

Ik ben meermaals in Maastricht geweest en maakte als verrassing voor iemand eens een speurtocht door de stad met allerlei leuke hotspots. Hoog tijd om die leuke tips ook eens met jullie te delen!

De wijk Wijck

De wijk Wijck zit aan de overkant van de Maas: aan de kant van het station. Als je het mij vraagt is dit een verzamelplaats met hotspots. Zo kun je er lekker biertjes drinken bij de Stadsbrouwerij Maastricht, heerlijk lunchen bij van Wijck, dineren bij het Cabinet en cocktails drinken bij Noon of Mr. Smith.

Tips in Maastricht

Deze wijk wordt ook wel ‘klein Parijs’ genoemd. Een rondje wandelen langs de Maas, de mooie gebouwen met leuke balkonnetjes en een bloemenboetiekje midden op straat vertellen je wel waarom.

Hotel the Dutch

Hoewel er meerdere leuke hotels in deze wijk (en in de rest van Maastricht) zitten, verbleven wij in Hotel The Dutch. Een self-service hotel met verschillende soorten kamers. Van groot tot mega groot. Wij kozen de allergrootste kamer met een mega bad én discobal met muziek erboven. Is het nodig? Niet per se. Is het leuk? Ontzettend!

Hotel The Dutch Maastricht

Verstopte tips in Maastricht: Mr. Smith

Online zocht ik naar een leuke cocktailbar en ik kwam al snel Mr. Smith tegen. In het echt was deze bar toch minder goed te vinden. We liepen er al 5x voorbij en dachten zelfs dat het niet meer bestond. Tot een man aan de overkant van de straat ons keihard uitlachte (hij zag ons al die tijd al chaotisch heen en weer lopen). ‘Het is gewoon die deur hoor, bel maar aan’. Boven de deurbel stond ‘Press for drinks’. Ah, logisch. Alleen dit al vond ik zó leuk. Eenmaal aangebeld, wordt er open gedaan en kun je naar beneden, waar een groot assortiment aan cocktails op je wacht. Aanrader! Tip: wel even reserveren.

Mr. Smith Maastricht

Centrum van Maastricht

In het centrum van Maastricht kun je goed shoppen: er zitten heel veel leuke boetiekjes. Er is een grote boekenwinkel in een kerk, die zeker de moeite waard is om even van binnen te bekijken. Bij Tomato in de Koestraat eet je een heerlijke pasta of pizza. En daartegenover kun je terecht bij een lekkere kaasbaar. En niet te vergeten: de gezellige terrasjes op Het Vrijthof.

Kortom: Maastricht heeft alles wat je hartje begeert.

Meer leuke Citytrip tips?