Vorig jaar toen ik 25 werd, maakte ik hier op mijn blog een lijstje met 25 dingen die ik in 2020 heel graag wilde bereiken. Grote en kleine dingen. Korte en lange trajecten. Maar in de derde maand van het toen nog nieuwe jaar, maart 2020, wist ik eigenlijk al dat dat lijstje zou uitgroeien tot iets wat je een giller noemt. Of juist een beetje sad. Sinds een week ben ik nu 26, whoehoe! En daarom leek het me leuk om eens terug te blikken op het lijstje van vorig jaar.

We gaan gewoon even bekijken wat er allemaal wel en wat er niet van gekomen is. Ik heb altijd superveel plannen, maar ik word ook altijd ingehaald door de tijd. En daarbij gooide dus de grote C zeker wat roet in het eten. Bah.

Mijn 25-doelen lijstje van 2020

Laten we beginnen met de dingen die niet waargemaakt zijn. Dan zijn we daar maar vanaf, toch?

1. Op vakantie gaan
Ja, ik ben op vakantie geweest. Nee, niet hoe het gepland stond. Het plan was om een treinreis te maken van ruim twee weken naar en door mijn favo vakantieland: Italië. Ik had alle plaatsen en de complete treinroute uitgestippeld. Maar toen: In februari brak de pleuris uit in Italië, waardoor we het hele plan verschoven naar september. Ook dat kwam er natuurlijk niet van. Dit was voor mij écht een ontzettend grote tegenvaller waar ik flink van heb gebaald. (Sinds 2015 heb ik geen lange vakantie meer gehad, vandaar). Ik durf overigens te wedden dat we dit jaar ook nog niet gaan. 2022, ik reken op je.

Waar ik wel heen ben geweest? Gewoon, lekker een vakantie in eigen land. We gingen een paar daagjes naar een Tiny House op de Veluwe!

2. Meer bloggen

Ooooh wat vind ik het jammer dat ik mezelf hier niet aan heb gehouden! Ik houd zoveel van schrijven en ik mis het ook echt de laatste tijd. Er kwam weer zoveel tussen en zoals ik al zei: de tijd haalt mij altijd in. Dit jaar ga ik hier gewoon nogmaals op inzetten.

3. Meer micro adventures doen


Micro adventures zijn voor mij kleine uitstapjes in eigen land of evt. net over de grens. Een dagje tot een weekendje weg; het liefst naar een locatie waar ik nog nooit geweest ben. Ook dit is mede door de grote C er niet van gekomen zoals ik had gehoopt.

4. Sparen, beter worden met make-up en volwassener worden

Ha ha, misschien later.

5. Naar festivals gaan

Ha ha ha ha, nope.

6. Minimaal 2x per week sporten

Ja en nee. Al voordat de intelligente lockdown begon, besloot ik niet meer naar de sportschool te gaan, ivm the big C. (Net zoals dat ik met Klunen (eind jan) en Carnaval (eind feb) al met m’n handgelletjes op pad ging, omdat ik bang was dat Covid19 al in ons land zou zijn. We kunnen wel zeggen dat ik er als de kippen bij was). Nou, goed. Daarna ben ik heel actief thuis gaan sporten. En na een tijdje abrupt gestopt. Die stop duurde een paar maanden. Sinds kort ben ik het weer aan het oppakken.

7. Een feestje geven, creatieve cursussen volgen en meer boeken lezen

Ha ha, no, no en noooo. Ik geef nooit feestjes en daarom wilde ik toen ik 25 werd wel graag een feestje geven, maar dan dus in mei ivm het weer. Het mocht niet zo zijn. De rest is er ook niet echt van gekomen, ghehe.

8. Een kat nemen

Nee! Helaas is dit niet gelukt. Maar, ik ben nog wel steeds op zoek naar een kat. Eigenlijk twee zelfs. Dit is zowaar serieus geworden, haha.


Wat ik dan wel voor elkaar heb gekregen?

1. Afstuderen
Ooooh yes!! Begin april 2020 ben ik afgestudeerd van mijn opleiding Media, Informatie en Communicatie (nu: Creative Business). In the pocket!

2 Een fotografiecursus nemen
Dit heb ik wel gedaan! Maar dan wel online, dus dit jaar wil ik me nog meer bezig houden met de oefening in de praktijk.

3 Een fulltime baan vinden
Ook dit is gelukt! Heel erg fijn! Ik werk nu 4 dagen in de week bij een tof bedrijf en daarnaast run ik een eigen webshop waar je hier meer over leest.

4. Een eigen huisje vinden
Yessss! Sinds de zomer 2020 woon ik samen met mijn vriend in een superleuk huisje. Een van de betere dingen uit het afgelopen jaar.

5. Een ritme vinden
Dit was een lastige, maar het is me sinds september ’20 ein-de-lijk gelukt. Ik had hier heel veel moeite mee. Mede door mijn bijbaantje waar ik avonddiensten draaide. En het werd nog erger toen ik afgestudeerd was en overdag steeds minder te doen had. En sowieso: 2020. Heel eerlijk: mede door het gebrek aan een goed ritme, werd ik ontzettend somber. Inmiddels heb ik dus een ritme gevonden en gaat alles een stuk beter!

6. Meer tijd doorbrengen met familie, m’n tekentablet leren gebruiken en minder kleding kopen
Yes! Ook deze dingen zijn allemaal gelukt. En eigenlijk juist doordat we zoveel thuis moesten zitten, kon ik me hierop focussen. Wat minder kleding kopen betreft, ik dacht vaak: ‘Wanneer moet ik dit aan? Ik zit toch thuis’ en dat heeft me vaak weerhouden iets te kopen.

7. Rust pakken
Heel eerlijk? De eerste weken van de lockdown vond ik heerlijk. Man, wat ben ik tot rust gekomen. Ik was echt compleet opgeladen en had zoveel nieuwe ideeën. Helaas was dat maar voor korte duur, haha. Na drie weken 12 uur per dag klussen in ons nieuwe huisje en daarbij de somberheid die volgde, slokte alles bij elkaar me helemaal op en ik had nergens energie meer voor. Dat is nu wel weer anders gelukkig! Daarbij plan ik nu mijn rustmomenten bewust in: ‘Chilltijd, nu!’.

8. Duurzamer leven en meer genieten van dingen
Een kleine check!

9. Omgaan met mijn GAS
Ik ga voor: een beetje. Ik heb hulp gezocht omtrent mijn gegeneraliseerde angststoornis en ik heb daarin zeker stappen gemaakt! Het is zeker niet weg en ik weet ook niet of het ooit echt weg zou gaan. Maar het belangrijkste vind ik dat ik er mee om kan gaan en op dat punt ben ik nu op de goede weg. Tuurlijk heb ik af en toe nog een soort ’terugval’ en door dit gekke jaar heb ik mezelf niet in álle situaties kunnen testen. Maar ik ben al zoveel verder dan vorig jaar en ik hoop dat ik dat volgend jaar ook kan zeggen over dit jaar. Wie weet schrijf ik hier nog eens een uitgebreide post over.

De dingen & doelen die ik niet voor ogen had, maar wel heb bereikt

Eigen webshop!

Nou, als je mijn lijstje van vorig jaar hebt gelezen dat weet je dat dit absoluut niet op de planning stond, maar er wel van is gekomen! Na mijn afstuderen zocht ik een baan, maar dat viel niet mee. Zoals je hierboven al las had ik totaal geen ritme door mijn onregelmatige bijbaantje en werd ik ontzettend somber. Ik daalde steeds dieper en moest echt wat te doen gaan hebben.

Ik was net verhuisd en ik was op zoek naar mooie droogbloemen voor op de tafel. Toen bedacht ik het idee om zelf een droogbloemen webshop te starten. Heel bizar, want normaal overdenk ik alles oneindig en zie ik overal beren op de weg. Maar hier werd ik zo enthousiast van. Ik ging er helemaal voor. Andere halve week later was ik ingeschreven bij de kvk, stond de webshop live en waren de bloemen binnen. Ik ben nog steeds zooo blij met die beslissing, want ik haal er heel veel energie uit. Ik vind het echt fantastisch!

Rij-angst overwinnen

Whut? Rij-angst? Ja, zeker, dat had ik. Op mijn 19e haalde ik mijn rijbewijs en vanaf m’n 21e (toen ik op kamers in Utrecht ging) heb ik nooit meer achter het stuur gezeten. Ik heb ruim 5 jaar niet gereden en met het jaar werd ik steeds banger om weer in de auto te stappen. Ik ben afgelopen zomer begonnen op een parkeerterrein en ik heb zelfs een paar rijlesjes genomen bij m’n oude instructrice. Inmiddels rij ik weer zelfstandig. Voor het hele verhaal laat ik jullie nog even wachten, want hier ga ik een nieuwe, hele blogpost aan wijden!

Doelen 2021 – nu ik 26 ben

En dan hier: mijn 26 doelen voor 2021. Grapje. Die heb ik dus niet echt. Behalve dan dat ik op zoek ga naar 2 kittens. Voor de rest laat ik alles lekker open en kijk ik wat er op mijn pad komt.

Ik werk momenteel dus 4 dagen in de week en daarnaast ben ik druk met mijn webshop. Ik heb genoeg te doen, nog genoeg ideeën en dromen. En ik laat dat allemaal gebeuren wanneer ik er klaar voor ben. Ik zal dus zeker niet stil zitten dit jaar :)).

Heb je zin om mijn nieuwe doelen, dromen, avonturen of webshop te volgen? Leuk! Blijf dan vooral m’n blogs lezen of volg me hier:

Instagram: @mathildaverwoerdt
Webshop Insta: @_thisisfrommathilda