Een bullet journal is leuk en handig, maar toch is het vaak lastig om er mee te beginnen. Er gaat aardig wat tijd in zitten en vaak wordt die tijd er ook niet voor gemaakt. Toch is het een goed idee om wel te starten met een bullet journal. 

Natuurlijk kan je net zo goed een voorgedrukte agenda kopen om je leven te organiseren, maar een bullet journal bijhouden heeft zo zijn voordelen.

5 redenen om te starten met een bullet journal

1. Het creëert overzicht in je leven

Met een bullet journal creëer je overzicht in je leven. Je maakt er je eigen agenda van die je flexibel en naar je eigen wensen in kunt delen. Maar je kunt ook je doelen bijhouden, de gewoontes die je jezelf wil aanleren en je kan bijvoorbeeld bijhouden hoeveel geld je maandelijks uitgeeft. Je kunt er van alles mee en je hebt alles in een zelf gemaakt overzicht, dat altijd terug te vinden is én wat niet gehackt kan worden. Ook heel fijn.

2. Het geeft je rust

We zijn allemaal ontzettend druk en er zijn nog nooit zoveel burn-outs geteld als in onze generatie. De werkdruk ligt hoog voor veel van ons en daarom kunnen we wel wat extra rust gebruiken. Door een serie op Netflix te kijken kun je toch niet helemaal ontspannen, omdat je dan nog steeds gemakkelijk kunt piekeren. Maar door een bullet journal bij te houden, heb je dat niet. Het heeft een beetje hetzelfde effect als lezen of puzzelen, dat ook rustgevend is.

3. Motivatie om je doelen te behalen

Vaak zitten je doelen die je wil behalen wel in je hoofd, maar dan heb je er geen goed zicht op. Door je doelen op te schrijven in een bullet journal en er op deze manier mee bezig te zijn, maak je ze veel beter meetbaar. Zo worden ze realistischer en is het ook meteen een motivatie om je doelen te behalen. Je wil natuurlijk niet dat je niks kan afvinken van wat je in je BuJo hebt gezet.

4. Je bent meer offline

Ook als je graag meer offline wil zijn, maar dit je maar niet wil lukken, is een BuJo misschien iets voor jou. Door een bullet journal bij te houden en verschillende spreads te versieren, ben je veel bezig met pen en papier. Je kan je hierdoor goed afsluiten van de online wereld en even helemaal tot rust komen.

5. Lekker je creativiteit uiten

Over versieren gesproken: vaak wordt gezegd dat je met een BuJo dus alleen maar aan het versieren bent en dat het niet gebruikt wordt waar het voor bedoeld is. Dat kan, maar dat ligt er natuurlijk helemaal aan hoe je er zelf mee omgaat. Maar stel dat je het alleen voor het versieren gebruikt, dan is dat helemaal niet erg. Je kunt in een bullet journal namelijk heel goed je creativiteit kwijt, wat weer tot nieuwe ideeën kan leiden. Daarnaast zorgt al dat tekenen en kleuren juist weer voor meer rust en ontspanning.

All u do is win, dus!

Starten van een bullet journal helemaal nieuw voor je? Lees dan eerst dit even: