Heb je zin om lekker te wijnen? Dan moet je bij Ruby Rose zijn. Ruby Rose, nee niet die actrice, maar die wijnbar, is de nieuwe hotspot in Utrecht waar je wezen moet als je lekker wil wijnen én eten.

Met een mega aanbod aan wijn én lekker eten wordt je zeker niet teleurgesteld. Ohja, en het interieur is ook fantastisch. Een beetje een mix van modern met ouderwetse, romantische sferen; het heeft wel iets weg van barok ofzo.

Ruby Rose in Utrecht: romantische wijnbar

Meteen als je binnenkomt zie je de bar in het midden staan. Boven de bar hangen talloze wijnglazen en vrolijke, gekleurde bloemen en rozen. Die wijnglazen hangen er natuurlijk niet voor niets, want had ik al verteld dat ze heel veel wijn hebben?

Een ruime keuze aan rode en witte wijnen. Eerlijk is eerlijk: de namen van de wijnen zeggen mij niet zoveel. Dus ik heb gewoon wat uitgekozen wat wel lekker klonk. Maar je kan het natuurlijk altijd aan het personeel vragen als je net als ik geen echte wijnkenner bent en meer informatie wil. Ben je helemaal niet zo van de wijn? Dan kun je natuurlijk ook iets anders te drinken nemen en lekker een hapje komen eten.

Ruby Rose Utrecht

Lekker eten jam jam: ook een eetbar

Ruby Rose is niet alleen een wijnbar, je kunt er ook dineren. Je bestelt dan kleine hapjes die je met elkaar deelt. Denk aan mini pizza’s, kazen, vlees en vis of vegetarisch. Het zijn wel voornamelijk ‘fancy’ hapjes moet ik zeggen.

Wij hebben het op safe gespeeld en gekozen voor de focaccia met aioli en antiboise en voor de serranoham. Ik eet eigenlijk geen varkensvlees meer, maar wilde deze ham toch even proeven en OMG. Dit was de lekkerste ham die ik ooit gegeten heb. Ook de focaccia was zó ontzettend lekker, dat we die daarna nog eens besteld hebben.

Ben je meer een waaghals dan dat wij zijn en wil je alvast een voorproefje van het andere lekkere eten dat ze serveren? Bekijk dan hier de menukaart.

Ruby Rose

Even snel een kiekje in de toiletten, want zelfs die zijn sfeervol.

Het adres van Ruby Rose in Utrecht

Wil je het zelf een keer ervaren na mijn lofzang over Ruby Rose? Zeker doen. Het is een beetje prijzig misschien, maar zeker de moeite waard!

Ruby Rose bevindt zich in Utrecht, direct naast The Streetfood Club (dat ook van dezelfde eigenaar is).
Het adres is:

Korte Jansstraat 23
Utrecht

Ruby Rose is dagelijks geopend vanaf 15.00 uur ’s middags.

Meer leuke hotspots in Utrecht?