Mijn vriend en ik gaan vaak zat op pad in eigen land, maar zó dicht bij huis zijn we nog nooit weggeweest. Dit keer kozen we ervoor om het dichterbij op te zoeken en dan niet twee, maar slechts één nachtje in een hotel te vertoeven. En niet zomaar een hotel, maar het toffe Roommate Hotel Bruno in Rotterdam!

Omdat we er maar één nachtje verbleven, kozen we voor de luxe junior suite kamer. Deze kamer is ontzettend groot – serieus, overdreven voor twee personen haha, maar hey, superleuk voor een keertje! – én heeft een eigen dakterrasje eraan.

Hotel Roommate Bruno

Hotel Roommate Bruno zit gevestigd in Rotterdam, op de Kop van Zuid. Een superleuke locatie waar lekker veel te doen is. Hotel Bruno is super kleurrijk en sfeervol. Elke kamer in het hotel is geheel in het thema van één kleur. Groen, lila, blauw of rood bijvoorbeeld. Ook de gangen in het hotel zijn voorzien van kleur.

Er is een knalgele trap en die brengt je naar een gezellige, blauwe ruimte. Helaas was deze ruimte de avond dat wij er verbleven gereserveerd voor een groep, dus hier konden wij verder niets mee.

roommate hotel bruno

Onze kamer in het Roommate Hotel Bruno

Stiekem hoopte ik op de lila kamer. Als jij vaker op mijn website kijkt, zie je deze kleur nogal vaak voorbij komen, haha! Maar we kregen de rode kamer. Oef! Dit was even heftig hoor, een kamer die felrood is. Maar het wende gelukkig snel en uiteindelijk vond ik het juist heel vet.

hotel bruno rotterdam
roommate hotel bruno

De kamer beschikt over een mini koelkastje, TV met mogelijkheid om Netflix te kijken én je kunt 24/7 pizza bestellen. Handig voor als je laat op de avond toch nog honger krijgt.

De plafonds zijn mega hoog, er staat een bureau, ruime zithoek om te chillen en er is veel ruimte rondom het bed. Daarnaast waren er twee wc’s en een flinke badkamer. Zowel via het zitgedeelte als de slaapruimte kun je het buitenterras betreden, waar je een superleuk uitzicht hebt op de levendige straten in Rotterdam Zuid.

roommate hotel bruno
Ons uitzicht op het terras!
roommate hotel bruno

De locatie

Wil je graag een nachtje of weekendje naar Rotterdam? Dan is deze locatie perfect! Je kunt hier van alles doen: van lekker wandelen langs het water tot een bezoek aan het Fotomuseum dat er vlak naast zit.

Er zitten veel leuke restaurantjes en eetgelegenheden – zo zit er de Foodhal aan het hotel vast – en je staat ook zo in het centrum.

Overnachting in Rotterdam

Al met al hebben wij een superleuk verblijf gehad in Hotel Roommate Bruno en zouden er zo nog eens heen gaan!

kop van zuid

Meer Stedentrip Tips?