Vroeger zocht ik vaak op het wereldwijde web naar kleuren die mooi bij rood haar staan. Ik wist niet zo goed wat ik nu wel en niet kon hebben met mijn rode haar. Altijd kwam het uit op groen en blauw, wat inderdaad prachtig staat, maar wat ook wel standaard is. Kleuren als rood, roze, geel en oranje zijn uit den boze en zou ik écht moeten vermijden, volgens the internet.

De laatste jaren besefte ik dat dit grote onzin is. Wie de roodharigendag wel eens bezocht heeft in Breda (of Tilburg tegenwoordig), weet dat er ontzettend veel verschillende tinten rood haar zijn. Van strawberry blonde, tot fel oranje of koperrood. Je kunt dus niet alle roodharigen over één kam scheren.

Deze kleuren zijn juist mooi bij rood haar

Daarom laat ik in deze blogpost zien dat de kleuren waarbij je het niet verwacht, juist heel mooi kunnen staan bij rood haar!

Rood bij rood haar

Ik hoor mensen het nog veel te vaak zeggen: roodharigen kunnen geen rood hebben. Wrong! Zeker wel. Net zoals er verschillende tinten rood haar zijn, zijn er ook verschillende tinten rood. Het is even uitproberen welke tint het beste bij jou staat, maar hebben kan je het zeker!

Doe er ook gerust nog een mooie, rode lippenstift in dezelfde kleur bij, als je helemaal uit wil pakken. Kijk maar naar Cheryll (gespeeld door Madelaine Petsch), in de serie Riverdale. Is fantastisch toch.

Camel

Beige, camel en andere licht bruintinten worden vaak al meteen afgeschreven voor de gingers. Onterecht als je het mij vraagt! Want als je de goede kleur kiest, dan hoeft je rode haar er helemaal niet bij in het niet te vallen. Ga voor licht taupe als het camel je minder goed staat. Of ga voor een wat warmere, donkere tint als het licht beige je flets maakt.

Voor wat fijne streetstyle fashion inspiratie ben je bij Holly aan het juiste adres. Ze weet van bijna alle tinten een mooie look te maken.

Kleuren bij rood haar: roze

“Roze vloekt bij rood haar!” Not. Van oudroze tot knalroze: ik ben van mening dat er voor iedere redhead wel een mooie roze tint tussen zit. Of misschien zelfs meerdere. Kijk maar naar Rosie, zij doet het ons even haarfijn voor.

View this post on Instagram

NEW VIDEO!!! Week in Uni outfits! ✨

A post shared by R O S I E (@rosietheginger) on

Geel

Vroeger vond ik geel verschrikkelijk. Nu hou ik nog steeds niet van dat echte kanariegeel, maar mosterdgeel vind ik wel een mooie, warme kleur die ook heel goed door eigenlijk alle roodharigen gedragen kan worden.

Zoals je hieronder ziet bij Annemieke! Deze foto is van de shoot in de Drunense duinen, meer foto’s van deze shoot bekijk je op mijn portfolio pagina.

mode fotografie

Lila tot fel paars

Paarstinten kunnen ook juist heel mooi kleuren bij rood haar. Het is zelf even uitproberen of zacht lila of juist fel paarse kleuren goed staan bij jouw rode haar. Fel paars kan soms een beetje flets maken namelijk, maar ook dat verschilt per persoon.

Zwart

Zwart zou vaak ’te hard’ zijn en daarom zouden roodharigen beter voor bruine mascara kunnen gaan ipv zwarte. Wrong again! Zwart laat juist rood haar mooi uitkomen en zorgt voor een chique uitstraling. Wees dus niet bang voor een zwarte eyeliner en een zwarte outfit, Just like Jessica.

Kleuren bij rood haar

Natuurlijk staan blauw, groen en wit prachtig bij rood haar. Maar buiten deze veilige kleuren om, staan er dus veel meer kleuren bij jouw rode haar dan je denkt!

Laat niet zomaar kleuren links liggen omdat je dat ooit eens gehoord hebt. Experimenteer vooral lekker zelf en kom er zo achter wat wel en niet staat. Ook nog eens leuk om uit te zoeken. En dit geldt natuurlijk ook voor alle andere haarkleuren!

Wat vind jij het mooist staan?

Meer over fashion