Een lockdown in Nederland wordt steeds realistischer. Op de winkels na, is zo goed als alles dicht. Maar omdat het ook niet zo’n slim idee is om nu telkens kledingstukken over je hoofd aan en uit te trekken, – en überhaupt veel dingen aan te raken – , kun je beter ook je shopgedrag even flink verminderen. Thuis zitten it is, dus. Terug naar je eigen tent. Geen idee hoe je deze komende weken door gaat komen? In deze blogpost geef ik wat tips om het vol te houden.

Dat de winkels en webshops nog wel open zijn, betekent niet dat je nu helemaal los moet gaan met online shoppen, want ook die mensen zijn gewoon aan het werk en moeten langs allerlei plekken en huizen terwijl ze dat liever niet doen. Een no buy-challenge is nog nooit zo makkelijk geweest! Gezond blijven daarentegen is wat lastiger de komende tijd, maar daarom moeten we júíst even binnenblijven. Het is verstandig als iedereen dat dan ook doet, zo heeft het het meeste nut om thuis te blijven.

Lockdown Nederland: dit kun je wél doen de komende weken

Een aantal weken binnen blijven is naar: we zijn het niet gewend. Toch is er genoeg wat we kunnen doen waardoor een paar weken thuis blijven zo’n ramp nog niet hoeft te zijn.

Wees creatief

Een ander kleurtje op de muur, een schilderij maken of lekker even tekenen. Zelf iets maken… er zijn zoveel creatieve dingen die je kunt doen, waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt. Neem het er daarom nu van. Lekker creatief bezig zijn helpt ook om even te ontstressen. En dat is wel nodig in deze tijden van chaos en hysterie. Stress doet daarbij ook helemaal niets goeds voor je weerstand, dus daar willen we natuurlijk asap vanaf.

Doe boodschappen voor anderen

Reguliere boodschappen doen kan nog steeds, mits je voorzichtig bent. Voel je je fit en kiplekker? Overweeg dan om eens boodschappen te doen voor anderen: voor ouderen of risicogroepen. Om zo min mogelijk risico te lopen doe je de boodschappen en zet je ze vervolgens voor de deur. Zo kunnen de mensen zelf de boodschappen pakken en uitladen, waardoor fysiek contact beperkt wordt.

Blijf bewegen door thuis te sporten

Met filmpjes op YouTube, kun je gemakkelijk thuis oefeningen doen. Je kunt een complete work-out van een uur doen, maar ook korte work-outs van tien minuutjes. Maar net waar je zin in hebt. Zo blijf je toch in beweging, ook al zijn de sportscholen dicht. Mijn favoriet: de filmpjes van Blogilates. Sporten is goed voor je weerstand en die kan natuurlijk wel een oppepper gebruiken nu. Even lekker buiten wandelen doet je ook goed. Zeker nu de lente in zicht is en de zon gaat steeds vaker schijnen!

Opruimen

Je hele huis een grote schoonmaakbeurt geven? Of juist klein beginnen en alleen je kledingkast onder de loep nemen? Nu heb je er de tijd voor. Ga daarom aan de slag met datgene wat in jouw huis wel een opfrisser kan gebruiken. Wie weet barst die schoonmaakwoede los en voor je het weet is heel je huis schoongepoetst!

Lezen

Ook lezen zorgt voor ontspanning en is iets waar we vaak na een lange dag geen zin meer in hebben. Netflix is dan toch makkelijker, waardoor we dat boek laten liggen. Pak nu eens wél lekker dat boek en ga een goed verhaal lezen. Of twee. Of drie. Lezen is nu eenmaal goed voor je: je zult zien dat je daarna een stuk relaxter bent!

Besef waar je het voor doet – Lockdown Nederland

Besef even waar je dit alles voor doet. Natuurlijk om zelf niet ziek te worden, maar ook om anderen niet in gevaar te brengen. Wanneer je zelf thuis blijft, kun je anderen ook lastiger aansteken. Dat wil je immers helemaal niet op je geweten hebben, toch? Wees liefdevol naar jezelf en naar anderen toe en zorg dat je jezelf bezighoudt met bijvoorbeeld bovenstaande dingen. Voor je het weet zijn de komende weken verstreken. Hopelijk…

Toch liever series kijken?

Gaat je voorkeur toch uit naar series kijken? Dan heb ik hier lekker veel series voor je die je kunt bingen: