Slecht, voorspelbaar, gezwijmel en altijd een happy end… het is hetzelfde (kerst)liedje als altijd, maar toch blijft het fantastisch. Netflix staat vol met kerstfilms, waarin de leuke foute en écht foute haast niet van elkaar te onderscheiden zijn. Daarom heb ik hier een lijstje voor je gemaakt met de leukste kerstfilms, zodat het uitkiezen van een film je wat gemakkelijker afgaat.

Niemand heeft immers zin om een uur naar een film te zoeken en er dan achter te komen dat het te laat is om de film nog aan te zetten. # firstworldproblems.

De 5 leukste kerstfilms om nu te gaan kijken

Van klassiekers tot new borns: dit zijn de leukste kerstfilms om de komende weken te gaan kijken!

1. Klaus

Geen zin in een slechte romcom? Dan is Klaus vast iets voor jou. Een mooie, sentimentele film om alleen of met het hele gezin te kijken. Hij start een beetje langzaam op vind ik, maar uiteindelijk is ‘ie zeker de moeite waard. Mijn nieuwe favo kerstfilm! Inclusief een mooie boodschap.

2. Love actually

Mijn all time fave: Love actually. Een echte klassieker waar je niet omheen kunt. En hoewel sommige stukjes niet helemaal meer 2019 zijn, blijft het toch een lekkere feelgood film.

3. Last Christmas

Voor deze kun je niet thuis op de bank blijven zitten; je moet er voor naar de bioscoop. Maar dat is het helemaal waard, want het is een net iets andere kerstfilm dan wat je ervan verwacht. Voor de een alsnog voorspelbaar, voor de ander* totaal niet. (*daarmee bedoel ik mezelf, ik zat er helemaal naast).

4. New Years Eve

Deze is meer geschikt voor derde kerstdag, want deze film gaat – je raadt het al – over oud en nieuw. Een lekker, liefdevol verhaal dat je gemakkelijk wegkijkt. Ideaal!

5. Office Christmas Party

Dit is er zo eentje hoor: slecht, voorspelbaar, met een aardig hoog ‘ooohhh’-gehalte. Toch zet ik ‘m er in dit lijstje bij. We hebben namelijk allemaal wel eens een kerstfeestje op het werk en hoewel die sowieso niet verloopt zoals in deze film, is deze film toch stiekem best wel oké.

Wat is jouw favoriete kerstfilm? Laat het me weten in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen