Halloween is jammer genoeg nooit écht aangeslagen in Nederland, maar toch zijn er hier en daar wel wat Halloween feestjes te vinden. En als je daar dan heen gaat, wil je natuurlijk wel verkleed. Daarom heb ik hier leuke Halloween kostuums voor je die je makkelijk nog even kunt fixen.

Carnaval, thema feestjes, count me in! Voor het tweede jaar op rij heb ik een Halloween feestje – (vorig jaar was ik héél last minute als vleermuis, zie foto hierboven) -, dus deel ik mijn inspiratie voor leuke Halloween kostuums maar al te graag met je.

Makkelijke en leuke Halloween kostuums uit films

Op het gebied van outfit inspiratie zijn 3 bronnen je grootste vrienden: Pinterest, Instagram en… films en series!

Leuke Halloween kostuums

Disney schurk

Ga als Disney schurk, zoals Maleficent of Cruella de Vil. Voor de mannen: denk eens aan Jafar, Gaston of de mannelijke ‘dark’ feeën uit Maleficent 2.

Cruella de Vil:

Wat heb je nodig:

Makkelijk Halloween kostuum: Een zwarte jurk, bontjas (nep), rode handschoenen en een zwart-witte pruik. De meerderheid toch niet in huis? Op veel carnavals websites shop je deze outfit ook in één keer, zoals hier of hier.

Ambitieuzere variant: rode schoenen eronder, een mini dalmatiër knuffeltje, lange stok als sigaret.

Leuke Halloween kostuums: Stranger Things

Ga als Eleven, Billie of de moeder van Will en haar huiskamer en je hebt gegarandeerd een leuk Halloween kostuum.

Wat heb je nodig:

Makkelijk Halloween kostuum: Eleven: seizoen 1: een licht roze jurk, wit kraagje, nep bloed onder je neus en haar welbekende pak diepvries eten.

Eleven seizoen 3: mom jeans, vintage blouse met drukke print, nep bloed onder je neus.

Moeilijkere variant: de moeder van Will

Mijn zus ging twee jaar geleden zo met Carnaval:

leuke Halloween kostuums

Wat heb je nodig: een stuk karton met behang en het alfabet erop, gekleurde lichtjes, een hoorn van een telefoon.

Neem het thema clown

Binnen het thema ‘clown’ zijn er eindeloze opties voor leuke Halloween kostuums. Zo kun je als horror clown gaan en je uitsloven met make-up, maar je kunt ook de films It, The Joker en Suicide Squad als je inspiratie nemen.

View this post on Instagram

Halloween party 🎃👻

A post shared by Marjorie ☘️ (@maahloves2) on

Wat heb je nodig:

It – makkelijk Halloween kostuum: Een gele regenjas, een rode ballon en evt. nepbloed. (Kan voor zowel mannen als vrouwen).

Harley Quinn: Makkelijk Halloween kostuum: rode en blauwe oogschaduw, zwarte eyeliner en oogpotlood. Een wit t-shirt, rood of blauwe short en een net panty.

Ambitieuze variant: Voeg zelf nog kleur toe aan je haar of draag een pruik. Ga voor een short en jasje dat aan de ene kant blauw en de andere kant rood is.

Moeilijke variant: Of pak het nóg iets origineler aan en ga als een combinatie van It en Harley Quinn.

Laat je ook vooral niet tegenhouden door het feit dat een personage in het origineel een vrouw of man is. Je kunt natuurlijk als vrouw ook als mannelijk personage gaan en andersom, zoals hier wordt gedaan bij The Joker:

Wat heb je nodig:

Nou, als het even kan: een make-up artist. Ghehe. Makkelijke variant: witte schmink, groene haarspray of een groene pruik, rode lippenstift, een paarse of rode blouse.

Moeilijkere variant: een blazer of pak (het liefst rood of paars), een groen gilet, een stropdas, make-up voor rondom je ogen en evt. een stok kaarten om het af te maken.

Black Swan

De Black Swan vond ik stiekem best wel een nare film, maar des te meer is dit thema geschikt voor Halloween. En easy peasy!

Wat heb je nodig:

Black Swan: een zwarte top, een zwarte tutu, een tiara en zwarte oog make-up. Haar in een ballerina knot en klaar ben je!

Catwoman / Batman

Catwoman is makkelijk én kan goedkoop zijn. Met z’n twee? Laat je partner als Batman gaan! # couplegoals! Batman kost je alleen wel wat meer moeite. En geld.

Wat heb je nodig: Zwarte (gecoate) broek, zwarte top (evt. in leerlook), kattenoortjes en een masker voor je ogen. Simple as that. (masquerade maskers en verschillende haarbanden, waaronder kattenoortjes, scoor je rond deze tijd altijd bij H&M en Bijou Brigitte!)

Ambitieuzere variant: een zwart (nep)leren catsuit, zwarte overknee laarzen, masker, kattenoortjes, parelketting en rode lippenstift. (Deze variant is niet per se veel moeilijker, wel duurder).

Ga jij Halloween vieren? En hoe ga je verkleed? Laat het me weten in de reacties!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: