Wil je dit jaar lekker los gaan met kerstversiering in huis? Wat dacht je van een leuke stolp neer te zetten deze kerst? In deze post deel ik 3 toffe ideeën voor een Kerst stolp!

Een stolp is ideaal: je kan er alles onder zetten waarvan jij vindt dat het meer aandacht verdient en het is meteen een eyecatcher in huis. Precies waarom het zo geschikt is voor kerst! Van kerstballen tot boompjes: hier zijn drie leuke versieringen om eens even flink te gaan pieken deze kerst.

Een stolp met opvallende kerstballen

kerstversiering

De ‘gekke’ kerstballen zijn inmiddels alweer een paar jaar gaande. Superleuk in de boom, maar met al die kerstballen bij elkaar, moet je goed kijken om de mooiste te spotten. Neem daarom een paar toffe kerstballen die er voor jou echt uitspringen apart en stop deze in een stolp!

Tip: werkt met verhogingen, zoals een houten blokje, zodat je hoogte verschil krijgt in het geheel en je meer kwijt kunt in de stolp.

Een kerst stolp met pieken

stolp met pieken

Hoe magisch: een kerst stolp met pieken! Dit idee vonden we zo leuk, dat mijn zus en ik hier meteen mee aan de slag zijn gegaan. Kies een aantal verschillende pieken die bij elkaar passen. Houd rekening met verschillende hoogtes van de pieken, zodat het als het ware een mooi geheel van ’torentjes’ wordt. Zorg ook dat je een hoge stolp hebt: pieken zijn vaak hoog! De stolp op de foto is 40cm hoog.

Vul de rest op met kleine kerstballetjes, nep sneeuw, dennenappeltjes en je kunt er eventueel lichtjes bij doen. Wij hebben ronde steeltjes van hout aan de voet van de stolp bevestigd, zodat de pieken blijven staan. Ook leuk: de pieken laten staan door ze in lage kandelaars te zetten en loop eens een kringloop in hiervoor!

Kerst stolp met gekleurde kerstboompjes

Nog een tof idee: vul je stolp met gekleurde kerstboompjes! Kleed het geheel verder aan met andere kerstversieringen, zoals sterretjes, slingers en mini kerstballen. Te leuk voor een vrolijke, kleurrijke kerst dit jaar! Let ook hier op dat je hoogte verschil hebt in de boompjes.

Geen zin om zelf veel moeite te doen? Lucky you! Hier op mijn webshop is deze variant van deze stolp nog steeds te bestellen!

kerst stolp

Heb jij je kerstversiering al in huis staan? Zo nee, dan wordt het nu toch écht tijd om wat leuks neer te zetten. Wel zo gezellig, toch?!

kerst stolp
kandelaars + kaarsen verkrijgbaar in de This is from Mathilda Shop

Meer leuke ideeën voor kerst?