Het kersenbloesempark in Amsterdam was voor mij altijd net zo’n beetje als festivals: tegen de tijd dat ik er achter kom dat er een festival is en dat ik er heen wil, is het allang uitverkocht. Zo voelde het voor mij ook een beetje met het kersenbloesempark in Het Amsterdamse Bos. Al twee jaar wilde ik er heel graag heen, maar elke keer was ik te laat en waren de mooie bomen alweer uitgebloeid. 

Een ezel stoot zich geen twee keer tegen dezelfde steen. Ik wel, maar geen drie keer. Dus dat ging ik me dit jaar niet nog eens laten gebeuren. Ik hield Instagram in de gaten om te zien of de bomen al in bloei stonden, gezien dit maar zeer korte tijd is. En op een mooie, zonnige dag aan het einde van maart, bezocht ik eindelijk het kersenbloesempark en wat was het mooi. Ik houd echt van mooie natuur, dus ik kan ontzettend genieten van zoiets als dit.

Kersenbloesempark in Amsterdam

Voor wie het niet kent: het kersenbloesempark is een park met alleen maar bloesem bomen dat staat in Het Amsterdamse Bos. Het ligt officieel in Amstelveen en is dus net iets buiten het centrum van Amsterdam. Volgens Google Maps is het een kwartiertje fietsen vanaf het Vondelpark, maar dan ben je dus bij een ingang van Het Amsterdamse Bos. Vanaf daar moet je nog een heel stuk door of om het bos fietsen voordat je dit pareltje hebt bereikt. Je moet er dus wel wat voor over hebben of anders gewoon lekker met de auto gaan.

Het kersenbloesempark in Amsterdam is een ware hotspot geworden en dat is ook wel te merken. Ik was er op een vrijdagmiddag en de drukte viel opzich mee; wij konden er gewoon lekker zitten en picknicken. Verwacht op zaterdag of zondag wel extreme drukte, dus als je daar niet van houdt raad ik je aan om heel vroeg te gaan of op een doordeweekse dag.

Prachtig bloesempark

Het park staat vol met de Japanse bloesem; het is echt een uniek plekje in Nederland. Natuurlijk heb ik er een aantal foto’s gemaakt en die wil ik graag met jullie delen. Gelukkig werkte de blauwe lucht mooi mee!

Zo heb je meteen een beetje een sfeerimpressie van het kersenbloesempark, mocht je er nog nooit geweest zijn.

kersenbloesempark
kersenbloesempark
kersenbloesempark
kersenbloesempark
kersenbloesempark

Ben jij hier al wel eens geweest of staat het nog op de planning? Laat me in de reacties weten wat jouw favoriete plekje in de natuur is!

Nog meer leuke hotspots