Utrecht zit vol met hotspots. Zo veel, dat je bijna door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom maak ik de keuze voor een restaurantje wat gemakkelijker voor je. Ik zet de leukste hotspots in Utrecht van 2020 voor je op een rij.

Leukste hotspots in Utrecht

Van lunchen tot dineren tot cocktails drinken: hier moet je zijn in Utrecht!

Hotspots in Utrecht: 1) The Streetfood Club & 2) The Rum Club

Deze twee hotspots heb je vast al eens voorbij zien komen. Ze zijn beide van dezelfde eigenaar en mega populair in Utrecht. Niet geheel onterecht, want alleen al het interieur is fantastisch. Bij The Streetfood Club kun je lekker lunchen en Aziatisch eten. Voor een lekkere cocktail kun je er ook terecht.

hotspots Utrecht

Bij The Rum Club drink je – je verwacht het niet – rum cocktails. Hier moet je van houden: persoonlijk vond ik het erg sterk en ik houd niet zo van rum. Vandaar dat het niks voor mij is misschien. Gelukkig is er ook gewoon wijn en bier en je kan er ook lekkere, exotische hapjes eten. Geopend vanaf 15.00 uur ’s middags.

3) JackRabbit

Op de Neude bevindt zich daar JackRabbit. Een hippe, maar niet te hippe hotspot in Utrecht. Mooi interieur, met velvet stoelen en marmeren tafeltjes. Je drinkt er goede wijn, een lekker biertje of een leuke cocktail. En het allerfijnste: je bestelt er gewoon normale frituur snackies, zoals goeie cheesefingers. Ideaal voor als de snacks voor jou ook niet zo fancy hoeven zijn, maar je wel in een hippe bar wil zitten.

4) Ruby Rose

Het restaurant is van binnen al net zo mooi als hoe de naam klinkt. Een heel toffe wijn- en eetbar, met dus echt héél veel keuze aan wijn. Daarnaast staan er ook mini pizza’s op het menu en ander lekkers. Een wijnbar naar m’n hart, dus. En als je naar het interieur kijkt, heb je meteen door dat ook dit van dezelfde eigenaar is als van The Streetfood Club. Net als The Rum Club opent Ruby Rose ook om 15.00 uur.

5) Metro City Kitchen

Bij Metro City Kitchen is er voor ieder wat wils. Zo kun je er gewoon wat drinken en ‘normaal’ dineren. Maar als je het wat luxer wilt, dan kun je naar de bovenverdieping en daar genieten van een fancy 3-6 gangen diner. Het is gezellig ingericht en het zit tegen het station aan, aan de jaarbeurs kant. Ideaal als je daarna bijvoorbeeld naar Kinepolis gaat of naar een voorstelling in het Beatrix Theater.

6) Frenchie Café

Dol op zoetigheid, roze en unicorns? Dan is Frenchie Café in Utrecht iets voor jou! Je kunt er lekker lunchen, maar voor een drankje en een cakeje is het ook helemaal leuk. Mierzoet én fotogeniek eten. Perfect voor de Instagram lovers onder ons. Hier lees je meer over deze hotspots in Utrecht.

frenchie cafe utrecht

Toffe hotspots in Utrecht 2020

Ik zou hier nog een ellenlange lijst van kunnen maken, want eigenlijk is Utrecht gewoon één grote hotspot. Wat vind jij de leukste hotspots in Utrecht? Tips zijn altijd welkom!

Meer leuke hotspots?