Yay! Mijn vriend en ik verhullen onszelf met Carnaval in een The Greatest Showman kostuum. Ik schreef al eerder over mijn DIY van het Totally Spies kostuum, waar ik als Sam ga, en over mijn unicorn outfit. Maar Carnaval kent meerdere dagen, dus ook meerdere outfits. Voor je het weet zit je compleet onder het bier van anderen, (en in mijn geval vooral onder de wijn van mezelf), dus dan is het niet heel lekker om het de volgende dag weer aan te moeten. Daarbij zijn de weersvoorspellingen dit jaar ook niet al te best.

Daarom ga ik ook een dag als Anne Wheeler in The Greatest Showman. Het allerleukste hieraan? Mijn vriend doet met me mee en die gaat als Hugh Jackman / Zat Efron in de film, ofwel als circus directeur. # couplegoals OMG!

The Greatest Showman kostuum – Anne Wheeler

Ik heb The Greatest Showman in de bioscoop gezien toen die net uit was en ik was meteen verliefd. Het is een super mooie film en de outfits erin zijn lekker origineel. Daarom besloot ik om dit jaar als Anne Wheeler (de turnster in de trapeze, gespeeld door Zendaya) te gaan.

Bij Feestwinkel XL heb ik dit pakje besteld, wat al heel veel overeen komt met het kostuum van Anne Wheeler in de film. Toch vond ik dat er nog een aantal dingen miste.

Zoals het kanten boord bij het beige-kleurige mesh gedeelte bij het decolletĂ©. En de ruches aan de onderkant bij de benen/billen. De paarse tule die eraan vast zit schijnt een klein beetje door, – (Anne Wheeler heeft dit niet aan haar kostuum btw) – waardoor het vrij bloot wordt, gezien je eigenlijk gewoon een body draagt zonder broek.

Anne Wheeler kostuum – DIY

Daarom heb ik er door mijn moeder en mijn tante nog paarse ruches aan de voorkant laten maken (heel lief, dankjewel), die aan de achterkant ook nog voor een extra laag zorgen, zodat het geheel iets minder bloot is. Ik ben met het pakje naar een stoffenwinkel geweest, waar ik paarse stof, een paarse pailletten boordje en een brons/gouden kanten boord voor de hals heb gekocht.

greatest showman kostuum

Bij PW Hoofs in Den Bosch heb ik gouden beenwarmers en een netpanty met strass steentjes erop gehaald. Deze doe ik over een huidkleurige legging, die ik beide onder het pakje doe. Toegegeven: deze outfit maakt het plassen nog moeilijker dan mijn Totally Spies kostuum met Carnaval.

Als kers op de taart heb ik natuurlijk ook nog een lange, roze pruik. Deze heb ik opgestoken zodat ie ongeveer net als Zendaya als Anne Wheeler in The Greatest Showman zit.

The Greatest Showman kostuum – circusdirecteur

Als circusdirecteur heb je het wat gemakkelijker. Men neme: een zwarte broek (pantalon of jeans), een witte blouse en een circusdirecteur jas. Een zwarte hoed erbij et voilĂ : je bent er eigenlijk al!

Om het af te maken kun je er nog zwarte laarzen onder dragen en een zwarte circusstok meenemen. (Let erop; niet te groot en duidelijk van licht, plastic materiaal, anders kan je ‘m sowieso inleveren). Eventueel kun je er ook nog een vlinderdasje bij doen, gewoon voor de leuk.

the greatest showman outfit

The Greatest Showman outfits met een groep

Natuurlijk kun je dit idee ook nog uitbreiden met meerdere mensen. Zo kan iemand ook nog als bijvoorbeeld de vrouw met de baard (Lettie Lutz, gespeeld door Keala Settle) gaan of de andere leuke karakters uit de film.

Maar je zou ook nog als olifant of leeuw kunnen gaan of een ander dier uit het circus. Zo kun je er ook een groep-kostuum van maken, hoe leuk is dat?!

P.s. Heb je een kleintje die mee gaat carnavallen? Ook die kun je in een leeuwen pakkie stoppen. # socute!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: