Je kent het wel: van die hotspots die helemaal hot en happening zijn, alleen al voor hoe het eruit ziet. Allemaal leuk en aardig hoor, die roze muren, marmeren tafels en dat gouden bestek. Maar er blijft toch écht iets het allerbelangrijkst en dat is of het eten ook nog wel een beetje binnen te houden is. Daarom is er een nieuwe rubriek in het leven geroepen: “But is the food good?”. 

In deze rubriek komen verschillende hotspots aan bod die voornamelijk hot zijn door het interieur, dat overduidelijk is ingericht met shinen op Instagram als hoofddoel. But is the food good? We trappen af met Frenchie Café in Utrecht.

Hotspot: Frenchie Café in Utrecht

Toen Frenchie Café opende in Utrecht, kon ik niet wachten om erheen te gaan. Van te voren kwijlde ik over de prachtige afbeeldingen op hun Instagram, want man, wat ziet het eten er mooi uit. Bij deze hotspot gaat het niet per se om het interieur – je zit op een roze lange bank en er staan marmeren tafeltjes, maar die zijn zeker niet het hoogtepunt van de hotspot. Het gaat er vooral om hoe het eten eruit ziet.

Unicorn cupcakes of cakejes in een thema, zoals herfst en winter, zorgen ervoor dat jij het ook wil. Sommige cakejes zijn van Life of Pie Amsterdam, zoals de unicorn cupcake, die kunstwerken van zoetigheden maken waar je U tegen zegt. Of je het nu voor de gram doet of niet: dit wil je sowieso een keer proberen.

Het menu van Frenchie Café

Bij Frenchie Café kun je terecht voor ontbijt en lunch. Op het menu van Frenchie vind je vooral zoetigheid. Denk aan: cupcakes, freakshakes, American pancakes, nutella pancakes, brownies en wentelteefjes.

Niet zo’n zoetekauw? Ook dan kun je gerust een poging wagen. Je kunt namelijk ook ontbijten met yoghurt en fruit of een acaï bowl. Voor de lunch hoef je ook niet per se voor de unicorn pancake te gaan (ja, die bestaat ook); je kan ook kiezen voor een broodje avocado met een gepocheerd ei of met gerookte zalm. Of voor Franse of Parmezaan frietjes met truffel en een lekkere portie bitterballen.

De looks

frencie cafe utrecht
Unicorn cupcake
frencie cafe utrecht
Freakshake & unicorn cupcake
frencie cafe utrecht
Unicorn pancakes: gekleurde pannenkoekjes met aardbeien, blauwe bessen, mini marshmellows en gesmolten witte chocolade. 

But is the food good?

Ik ben meerdere keren bij Frenchie geweest en het is één van mijn favo tentjes in Utrecht. Het is erg klein van binnen, maar wel gezellig. Goed, het is tijd voor hét antwoord op de grote vraag: But is the food good? Antwoord: Ja en nee.

De eerste keer bestelde ik bij Frenchie de unicorn cupcake en proefde ik een beetje van de freakshake. De unicorn cupcake was prachtig, maar totaal niet mijn ding. Veel te zoet en veel te veel room naar mijn smaak. Deze zal ik niet nog eens bestellen. De freakshake was lekker, maar veel te groot voor één persoon.

De tweede keer bestelde ik Unicorn Pancakes – je snapt het: unicorns zijn m’n ding. De eerste paar happen was het heerlijk, maar ik had er al snel genoeg van. Sterker nog: ik vond het zo zoet, dat ik er misselijk van werd. Zonde! Want ook dit ziet eruit om door een ringetje te halen.

Ik proefde van een broodje avocado en gepocheerd ei, mijn zus had dit besteld en dit was welheel lekker.

Conclusie

Ga voor de mooie creaties van de zoetigheden als do it for the gram je motto is en deel het met iemand als je het graag wilt proeven, zodat je de zoete explosie in je lichaam kunt beperken.

Wil je wel lekker eten bij Frenchie Café? Dan raad ik aan om te kiezen voor het eten dat wat minder fotogeniek is, maar wél veel lekkerder en een stuk gezonder!

+ Gezellig cafeetje                                   – Instagramwaardige zoetigheden zijn niet heel lekker

+ Het eten ziet er mooi uit                       – Erg klein van binnen

+ ‘Normale’ gerechten smaken goed

Het adres van Frenchie Café in Utrecht

Wil je het zelf een keer proberen? Dan is dit waar je wezen moet.

Lange Nieuwstraat 21
3512 PB Utrecht

Voor de openingstijden en meer info check je even de website.

Meer leuke hotspots:

Hotspot: het kersenbloesempark in Amsterdam