Ik krijg best vaak vragen waar mijn oorbellen van zijn, dus ik dacht: laat ik er een leuke blogpost van maken! Mijn sieraden zijn van Neinties. Misschien heb je het merk Neinties al vaker voorbij zien komen op mijn blog, ik heb er al eens eerder over geschreven. Het is momenteel (en dat is al een hele poos) mijn favoriete sieradenmerk en ik draag ook zo goed als altijd alleen deze sieraden. Waarom? Omdat je er een hele toffe ear party mee kunt maken: letterlijk een feestje in je oren.

De sieraden van Neinties zijn minimalistisch, stijlvol en tijdloos als je het mij vraagt. Daarnaast zijn ze duurzaam geproduceerd. De sieraden zijn gemaakt van Sterling Silver en verkrijgbaar in zilver of in goud (gold coated). Meer over het merk lees je in deze blogpost.

neinties sieraden

Ik heb door de afgelopen jaren heen aardig wat sieraden van Neinties verzameld. Ik heb nu 2 kettingen en 6 oorbellen (singles, geen paar). Waarvan ik dus elke dag 4 oorbellen draag en 2 kettingen. Dit klinkt als veel, maar omdat de sieraden een minimalistische look hebben, kan het juist heel goed met elkaar gedragen worden.

Ear party

Door verschillende oorbellen in je oren te doen, creëer je een vrolijke ear party. Ik vind het leuk om hier een beetje mee te spelen. Dat betekent dat ik niet aan beide kanten precies hetzelfde in doe en dat ik ook de oorbellen regelmatig met elkaar afwissel van plaats/kant. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar oorbellen die dus verschillend van elkaar zijn, maar wel in dezelfde stijl. Ook hou ik het bij één kleur en dat is goud.

Ik heb in mijn ene oor drie gaatjes en in mijn andere twee. Mensen vragen mij wel eens of dat de bedoeling is. JA! Dat is de bedoeling. Ik vind het leuker zo, dat maakt het dynamischer. Daarbij kan ik er altijd nog een derde gaatje aan de rechterkant bij doen, mocht ik me ooit nog bedenken. (In mijn derde gaatje draag ik trouwens een knopje in de vorm van een sterretje, van Eline Rosina. Niet duurzaam, wel echt zilver/gold coated, waardoor het wel lang mee gaat en niet verkleurd).

mathilda verwoerdt

Piercen V.S. schieten – mijn ervaring

Heb je één of twee gaatjes en wil je er gaatjes bij in je oorlel? Twijfel je om ze te laten schieten of piercen? Dan zou ik zeggen: piercen! Schieten klinkt altijd lekker makkelijk. Het is zo gebeurd en het is goedkoop. Toch raad ik af om dit te doen. Niet alleen omdat ik er een slechte ervaring mee had: ik liet mijn tweede gaatjes bij Lucardi schieten. Er werd netjes een stip gezet aan beide kanten, ik keurde de stippen goed (daar komen dan de gaatjes), ze schoot, hield me een spiegel voor om het te bekijken en wat bleek: de oorbel was aan één kant onder de stip geschoten. Echt. Hoe kreeg ze het voor elkaar.

Toen kon ik twee dingen doen: het er in laten zitten met het idee dat ik me altijd zou irriteren aan het feit dat mijn gaatjes scheef zitten (dat zie je namelijk echt wel met oorbellen in). Of de andere optie: de net geschoten oorbellen eruit halen, dicht laten groeien en het later opnieuw doen. Ik koos voor dat laatste. Nadat mijn gaatjes waren dichtgegroeid en het hersteld was, liet ik het dit keer piercen.

Absoluut: piercen

Piercen vind ik vanaf toen sowieso de betere optie. Zo’n schietpistool geeft in één keer heel veel druk op je oorlel, wat niet heel goed is. Daarnaast las ik ooit dat het nooit voor honderd procent schoon kan worden gemaakt en dat het beter is om schieten überhaupt te laten verbieden. Daar sluit ik mij bij aan, maar ieder daar zijn mening over.

Piercen heeft daarentegen de volgende voordelen:

  • Het is een stuk hygiënischer: ze haalden de naald onder mijn neus uit de verpakking, vertelden elke stap en gingen heel secuur te werk
  • Het werkt nauwkeuriger: met een naald kunnen ze veel beter zien waar ze het gaatje prikken. De kans dat iemand naast het stipje prikt is vele malen kleiner dan dat iemand ernaast schiet
  • Hoewel de zetter mij erop wees dat bij hem zijn oorlel de meest pijnlijke plek was om te piercen, kan ik me dit slecht voorstellen. Ik voelde het zeker wel, maar pijn doet het niet.

Goed, ear party dus! Hier wat tips:

  • Kies verschillende oorbellen in dezelfde stijl
  • Wissel af qua grootte van de oorbellen
  • Ga eventueel voor één eyecatcher en hou de rest wat kleiner
  • Kies voor echt zilver: dit is duurzamer omdat het langer meegaat. Het verkleurt niet (zo wel, dan kun je het oppoetsen) en daardoor zul je er langer plezier van hebben
  • Probeer zelf wat dingen uit en kijk wat leuk staat en wat bij je past
ear party

Dit vind je misschien ook leuk: