Het nieuwe jaar is bijna in zicht en dat betekent dat dit jaar nu dus afgesloten wordt. (‘Duh’ – Billie Eilish, 2019). Een nieuw jaar, een nieuwe start. Dat betekent ook dat we sommige dingen dus prima achter kunnen laten in 2019. Zo wordt 2020 hopelijk een top jaar!

Deze dingen kunnen we lekker in 2019 laten

Van trends tot persoonlijke kwesties: deze dingen nemen we lekker niet mee. (Hoop ik).

1. Onzekerheid

Onzeker zijn we allemaal wel eens. Maar het is lang niet altijd terecht. En als we kijken naar wat we er nu aan hebben, wat we er mee winnen, dan is dat dus eigenlijk precies niks. We gaan een nieuw decennia in, tijd om alle onnodige onzekerheden dus eens even lekker achter te laten hier. Je mag er zijn. Je bent genoeg. In 2020 mag je dat nu écht beseffen!

2. Dingen waar je niet gelukkig van wordt

Zijn er nu dingen die je doet omdat je het “moet” doen, maar word je er niet gelukkig van? Probeer het dan 1) te veranderen zodat het wel leuk wordt. of 2) ermee te stoppen en iets te vinden wat het kan vervangen. Natuurlijk is niet altijd alles leuk in het leven, dat kan ook niet. Maar als je er écht ongelukkig van wordt, dan is het tijd voor verandering. Uiteindelijk gaat het toch om je eigen geluk.

3. Wielrenbroekjes als mode item

Ik bid voor deze. Laat ze alsjeblieft achter in 2019 en never return!!!

4. Negativiteit

Sommige mensen brengen zo’n negativiteit met zich mee, dat het jou ook in de negatieve stemming brengt. Als iemand zo goed als alleen maar negatieve dingen over jou zegt en niet positief tegen je kan zijn, moet je misschien even nadenken of diegene wel zo’n goede vriend of vriendin voor je is. Word je er vanbinnen ongelukkig van? Lekker achterlaten in 2019 dan!

Side note: er zit wel een verschil tussen écht negatief zijn en iemand die je opbouwende kritiek geeft. Probeer deze wel te onderscheiden, want sommige mensen bedoelen het natuurlijk alleen maar goed.

5. Dingen doen voor the gram

Kleding kopen, alleen maar voor een fotootje op the gram? Of knap eten bestellen, terwijl het minder Instawaardige eten veel beter smaakt? Hell no, girl. In 2020 zijn we slim genoeg om dat niet meer te doen. Alleen dingen kopen waar je zelf blij van wordt. Daarna pas aan Instagram denken.

6. Fast fashion

Over dingen kopen gesproken… dat doen we massaal te veel. Laten we daarom fast fashion grotendeels in 2019 laten. Door te blijven kopen bij fast fashion winkels, stimuleren we die fast fashion ook. Probeer ook eens tweedehands te kopen of iets van een duurzaam merk. Ga je toch voor fast fashion? Koop dan véél minder dan je in 2019 deed!

7. Feminazi

Feminisme is top en natuurlijk ben ik ook een feminist. Maar het te ver doortrekken van feminisme gaat vaak te ver. Niet alle vrouwen zijn beter en niet alle mannen zijn klootzakken. Feminisme betekent dat mannen en vrouwen gelijk zijn. Laten we het daar dan ook bij houden. Dus yes Feminisme in 2020, bye Feminazi. (Geen idee of dit een bestaand woord is btw).

Klaar voor een nieuwe start?

Wat ga jij lekker in 2019 achter laten? Laat het me weten in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: