Duurzame modemerken poppen de grond uit als kool. En dat is maar goed ook, want dat heeft de fashion wereld wel nodig. Maar hoe verliefd ik ook ben op de mooie items van Reformation, betalen kan ik het voorlopig nog niet. Daarom zet ik hier leuke, betaalbare, duurzame kledingmerken op een rijtje.

Als student zijnde is 250 euro voor een jurk meestal gewoon te duur. Natuurlijk, het is een investering, maar niet voor nu. Gelukkig zijn er ook goedkopere opties, die net zo goed duurzaam zijn!

5 betaalbare, duurzame kledingmerken

Natuurlijk is de term ‘betaalbaar’ voor iedereen anders. Toch vind ik de volgende merken wel in dit rijtje passen. Je vindt hier dan geen broeken voor 20 euro, maar als we logisch nadenken kan dat eigenlijk ook echt niet! Dus wellicht duurder dan de meeste fast fashion merken, maar wel duurzaam en tijdloos!

GOAT organic apparel

GOAT verkoopt fijne basics voor mannen en vrouwen in allerlei kleuren. Voor nog geen 18 euro heb je een duurzaam T-shirt van 100% organic cotton en truien kosten rond de 50 euro. Dikke prima voor een duurzaam alternatief! Meer weten over dit merk? Bekijk dan vooral even hun website.

Armed Angels

Armed Angels verkoopt mooie basics, met hier en daar ook een leuke print in het assortiment. Een T-shirt heb je vanaf 24,95 euro en een longsleeve vanaf 35 euro. De meeste kleding is onder de 100 euro en is ook nog eens duurzaam. De gehele collectie en meer info over dit merk bekijk je op de website van Armed Angels.

Thinking Mu

Heb je wel genoeg basics? Dan is Thinking Mu misschien meer iets voor jou. Het duurzame merk verkoopt items met leuke prints die je niet overal al ziet. Vanaf ongeveer 40 euro kun je al iets moois kopen dat ook duurzaam is. Onderstaande leuke longsleeve met turtleneck bijvoorbeeld, heb je voor 60 euro.

H&M Consicious

H&M doet nog wel eens aan green washing, maar zet toch ook wel stappen vooruit op het gebied van duurzaamheid. Zo breidt de consicious collectie steeds meer uit, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en/of gerecyclede materialen. Daarbij is H&M in Zweden momenteel ook aan het testen met het laten lenen van de consicous collectie. Helaas zijn de arbeidsomstandigheden bij deze collectie nog niet verbeterd, maar het is zeker beter dan de reguliere collectie van fast fashion ketens.

Neinties

Misschien hebben jullie deze al eerder voorbij zien komen op mijn blog: Neinties. Neinties maakt duurzame sieraden en wat zijn ze mooi! Fijne, subtiele sieraden die je elke dag kunt dragen en ook nog eens goed betaalbaar zijn voor de goede kwaliteit ervan.

Betaalbare, duurzame kledingmerken bij The green labels

The green labels is een heel fijne webshop voor als je gemakkelijk duurzaam wil shoppen. Op de webshop vind je alleen maar duurzame merken, voor zowel kleding als uiterlijke verzorging. Zo verkopen ze ook een aantal van bovenstaande merken en de klantenservice is super vriendelijk. Aanrader!

Wat zijn jouw favoriete duurzame kledingmerken? Laat het me weten in de comments :).

Meer over duurzame mode