Een kwart eeuw, halve Sarah, of gewoon 25: het is zover. Ik ben 25. Dit hoogtepunt heb ik afgelopen zondag bereikt. (Op dezelfde dag als Kiss a Ginger day. Toeval? Denk het niet). Hoewel ik me altijd voel alsof ik forever 21 ben, is dit niet het geval. En ondanks dat ik ervan overtuigd ben dat leeftijd maar een getal is, moet ik er toch aan geloven dat ik 25 ben. (Ik voel het aan m’n rug. En aan de zondagochtend).

Nu ik 25 ben zijn er toch een aantal dingen die ik graag wil bereiken dit jaar. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met die 25 dingen die ik wil gaan doen! Dan zullen we volgend jaar wel eens zien wat er allemaal van gekomen is…

25 dingen die ik wil bereiken nu ik 25 ben

Van weken- of maandenlange processen, tot gemakkelijke, kleine dingetjes. Maak je klaar voor deze enorme waslijst aan wilde plannen voor dit jaar en leer mij tegelijkertijd beter kennen!

1. Een fotografie cursus

Ik ben dol op foto’s maken en tijdens mijn opleiding heb ik hier ook veel mee geoefend. Maar ik kan er nog veel meer uit halen. Daarom ga ik een fotografie cursus doen. Lucky me, want dit heb ik voor m’n verjaardag gekregen! (Yay!)

2. Afstuderen

Jup. Binnen nu en een paar maanden zit mijn studententijd (als het goed is) er voor eens en voor altijd op.

3. Op vakantie gaan

De laatste jaren ben ik alleen een paar daagjes weg geweest. Een lange vakantie zat er niet echt in. Dit jaar staat dat wel op de planning en daar kijk ik heel erg naar uit!

4. Een full time baan vinden

Nu ik strakjes afstudeer, wordt het ook tijd voor een vaste baan die aansluit op mijn studie. Hier ben ik ook wel aan toe!

5. Meer bloggen

De laatste tijd ben ik al meer aan het bloggen en dit wil ik graag zo volhouden. Ik vind het namelijk super leuk om te doen, dus ik mag er best wat meer tijd in steken.

6. Meer micro adventures doen

Dit jaar wil ik nog meer micro adventures doen! Kleine uitstapjes naar nieuwe plekken. Zo wil ik Nederland meer ontdekken, want er zijn zoveel leuke plaatsen die ik nooit gezien heb. Overnachten in een Tiny House in de natuur bijvoorbeeld. Lijkt me fantastisch.

7. Sparen

Naast alle uitstapjes ben ik ook van plan om meer te gaan sparen. Moet lukken als je student-af bent, toch?

8. Een eigen huisje vinden

Ik was mijn studentenkamer helemaal zat en die heb ik sinds 2020 dan ook verlaten. Mega jammer van het leuke Utrecht, maar momenteel beter zo. Nu ben ik klaar om ergens een echt, eigen huisje te gaan vinden, samen met m’n vriend.

9. Een ritme vinden

Afstuderen doe ik voornamelijk thuis en bij mijn bijbaantje werk ik vooral avonddiensten. Een gestructureerd ritme is dus ver te zoeken. Na mijn afstuderen en met een vaste baan hoop ik dit te vinden.

10. Beter worden met make-up

Ik vind make-up super leuk, maar eerlijk: ik ben er niet bepaald goed in. Ik kijk nu steeds meer YouTube video’s en zo hoop ik er wat beter in te worden.

11. Meer tijd doorbrengen met familie

Het afgelopen jaar heb ik best veel dingen gerealiseerd. “I feel like this year is really about, like, the year of just realizing stuff”. Een beetje dit dus, ja. Maar goed, ik wil dus meer tijd doorbrengen met familie!

12. Volwassener worden (een beetje)

In sommige opzichten wil ik ook wat volwassener worden. Zoals verschillende dingen op financieel gebied enzo en andere dingen die volwassenen horen te doen.

13. Leren omgaan met m’n tekentablet

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een tekentablet en het gebruik ervan bleek lastiger dan ik dacht. Daarom wil ik dit nu écht onder de knie krijgen.

14. Naar festivals gaan

In 2019 ging ik naar mijn eerste weekendfestival, Lowlands. Dat was leuk, dus dit jaar wil ik weer naar festivals gaan. Zwarte Cross staat al op de planning en wie weet komt er nog eentje bij!

15. Om leren gaan met mijn gegeneraliseerde angststoornis (GAS)

Hoewel ik het redelijk verborgen heb kunnen houden, ben ik ook op Lowlands best vaak angstig geweest. En op heel veel andere momenten. Dit kost zóveel energie. Nu ik weet en geaccepteerd heb dat ik GAS heb, ben ik bezig om hier mee om te leren gaan/vanaf te komen. Hopelijk lukt dit dit jaar, zodat zoiets als een festival (en het leven an sich) dan veel relaxter is voor me.

16. Minder kleding kopen

Stiekem ben ik een beetje kleding-kopen-verslaafd. Nadat ik al eerder faalde met een no buy challenge (3 maanden niets nieuws kopen), ga ik het nu nogmaals proberen. Het is gewoon een stuk beter voor het milieu én voor mijn portemonnee.

17. Een kat nemen

Ik durf niet met zekerheid te zeggen of dit er van komt. Mocht ik op mezelf zitten strakjes, dan zou ik ook wel graag een kat willen. Maar dat betekent ook een hoop haren in huis. Maar een kat is wel lief. Ja. Even over nadenken nog.

18. Rust pakken

Ik ben nu eenmaal snel vermoeid en in december heb ik veel te veel gedaan. Het resultaat: ik voel me ziekjes en ben niet te genieten. Daarom wil ik gewoon m’n rust pak wanneer dat nodig is. # zo’nverstandigemeid.

19. Duurzamer leven

Naast minder kleding kopen, wil ik in het algemeen duurzamer leven. Minder vlees eten, bewuste keuzes maken. Letten op wat voor verzorgingsproducten ik gebruik, het liefst allemaal zo natuurlijk mogelijk, wat lief is voor mens en milieu. *regenboog*

20. Minimaal 2x per week sporten

Als het op sporten aankomt dan is mijn discipline ver te zoeken. Maar sinds december word ik al 2 keer per week mee naar de sportschool gesleurd. Als ik eenmaal ga vind ik het heerlijk. Daarom wil ik het dit jaar volhouden om écht 2 keer per week te sporten.

21. Een feestje geven

Ik geef nooit feestjes, daar ben ik niet zo van. Ben in de winter jarig wat onhandig is met een feestje geven en organiseren is ook niet m’n ding. Toch ga ik het nu proberen. 25 is wel een mijlpaal, en eind maart studeer ik af, dus dat moet wel gevierd worden.

22. Mijn mening duidelijk voor ogen hebben

Soms ben ik iets te veel een pleaser; wil ik het graag voor anderen goed doen. Ik weet soms niet wat ik nu eigenlijk zelf wil (buiten deze waslijst om, HAHA). Daarom wil ik dit jaar beter voor ogen hebben hoe ik ergens over denk. Een lastige, maar mooie uitdaging.

23. Creatieve cursussen volgen

Dit jaar stel ik zelf mijn Carnavalspakjes samen en laat ik ze wat bewerken. Dat bewerken zou ik ook graag zelf willen doen. Ik zou daarom op kleding-naailes willen bijv. Leuk om zelf eens een pakkie te maken en het is handig om zelf kleding te kunnen repareren. Ik sta ook open voor andere creatieve cursussen.

24. Meer boeken lezen

Ik heb inmiddels 5 mooie boeken klaar liggen om te lezen, maar ermee beginnen, ho maar. Dit jaar wil ik ze alle 5 gaan lezen. En wie weet nog meer.

25. Plezier hebben & genieten

Naast dingen leren en van alles beter willen doen, wil ik ook vooral gewoon genieten en plezier hebben dit jaar. Met mijn vrienden, familie en alleen.

25 dingen = veel

Potverdorie, wat een waslijst. Deze 25 dingen zien er zo wel als heel veel uit. Maar dat valt wel mee, want sommige kan ik al bijna afstrepen en het jaar is nog maar net begonnen!

Wat zijn dingen die jij graag zou willen doen dit jaar? Laat het me weten in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen