Oh, hoe ik hou van de lente! Na de lange, koude wintermaanden kan het mij niet snel genoeg lente worden. De eerste, warme zonnestralen en de vrolijke bloemen die het kale landschap eindelijk weer kleur geven. Genieten! Niet alleen heerlijk om naar te kijken, maar ook nog eens fantastisch om foto’s bij te maken. Afgelopen mei vroeg ik daarom aan Margo of zij model wilde staan voor een Flowerfield shoot. Kijk je mee naar de beelden?

Onderweg in de auto zag ik steeds meer het gele onkruid op komen poppen langs de weg. Zonde dat het onkruid genoemd wordt, want ik vind het prachtig! En erg gezellig, al dat vrolijke gele raapzaad. Een klein kantelpuntje: leuk dat het allemaal langs de weg staat, maar toch iets minder handig om daar te gaan shooten.

Na even gezocht te hebben, kwamen we een perfect plekje tegen dat vol stond met de gele bloemen. En waar het ook nog eens lekker rustig was. Midden tussen de velden waren looppaden, wat heel fijn was. Helaas zat het weer de hele week niet mee. Het was grauw, maar uiteindelijk gelukkig wel droog.

Op die droge lente avond in mei grepen we dan ook onze kans! Voor je het weet zijn de bloemen namelijk alweer uitgebloeid en dan is het weer wachten op volgend jaar. Dat geduld had ik niet, haha!

WAUW! De bloemen leken oneindig. Zo gaaf!
Hieronder bekijk je een aantal foto’s.

En, wat vind jij ervan? Zou jij graag een Flowerfield Shoot willen doen?

Meer van Fotografie from Mathilda zien? Bekijk hier het portfolio.