Een gallery wall in huis: wie houdt er niet van? Superleuk in de woonkamer, slaapkamer, hal of zelfs het toilet… eigenlijk staat het overal super tof! In deze post leg ik meer uit over een gallery wall en hoe je gemakkelijk zelf een persoonlijke gallery wall kunt samenstellen.

Ben je nog niet bekend met een gallery wall? Je kunt het eigenlijk zien als je eigen mini museum. Een gallery wall is een stukje in huis waar je allemaal schilderijtjes ophangt. En hoe je die dan samenstelt, kun je helemaal zelf bepalen.

Een gallery wall samenstellen

Verschillende formaten van de lijsten

Je kunt bijvoorbeeld voor vier lijsten gaan in dezelfde grootte of je gaat voor juist allemaal verschillende formaten van de lijsten. Dit geeft een wat speelser en dynamischer effect. Het is maar net waar je zelf van houdt!

De lijsten die ik heb gebruikt hebben de volgende formaten: 30×40, 21×30 (2x) en 18×13 (2x). Ik heb deze lijsten gekocht bij desenio.

Kleuren van de lijsten én posters

Je kunt ervoor kiezen om alle lijsten in één kleur te doen, maar meerdere kleuren kunnen ook heel tof staan. Zo ben ik met onze gallery wall voor zwarte en gouden lijsten gegaan. Houten lijsten zijn overigens ook heel mooi.

Maar ook over de kleuren van de posters kun je nadenken. Wil je dit allemaal in aardetinten, pasteltinten of juist één felle kleur? Het is handig om bij het uitkiezen en/of maken van de posters rekening te houden of het geheel mooi bij elkaar gaat passen. Zelf ben ik bij deze DIY gegaan voor de kleuren zwart-wit en paars.

De posters

Je kunt overal posters verkrijgen, zoals op interieurwebsites of posterwebsites, zoals desenio. Maar je kunt ook – net als ik – ervoor kiezen om je eigen posters te maken! En hieronder vertel ik je hoe je dat kunt doen.

Maak een persoonlijke gallery wall

Maak je eigen posters

Die quarantaine tijd doet wat met je, hè? Na een jaar had ik nu eindelijk tijd om mijn tekentablet eens goed te leren gebruiken. Ik probeerde om one line art zelf te maken. En hoewel het one line gedeelte niet echt gelukt is, heb ik toch zelf iets getekend met wat simpele lijnen. Dit heb ik geprint, in een gouden lijstje gedaan en ineens ziet het er best wel ‘echt’ uit. Zo zie je maar weer dat je echt geen top artiest hoeft te zijn om het zelf te maken!

poster

Het resultaat van mijn niet zo one line art, haha!

Probeer dus gewoon iets te tekenen en wie weet wordt het wel wat. Geen geschikte computerprogramma’s ervoor (Photoshop of Illustrator)? Wat dacht je dan ervan om gewoon met een dikke, zwarte stift op dik kartonpapier te tekenen? Minstens zo mooi! En misschien nog makkelijker ook.

Persoonlijke foto’s

Voor onze persoonlijke gallery wall leek het me leuk om eigen foto’s te gebruiken. Maar ik wilde wél foto’s van mijn vriend en van mij, maar niet dat je overduidelijk ziet dat wij het zijn; liever niet te duidelijk de gezichten in beeld. Dus zocht ik even tussen alle foto’s en toen kwam ik best coole foto’s tegen voor in een fotolijst.

gallery wall

Dit ben ik, foto gemaakt door mijn vriend

poster

En deze foto heb ik gemaakt van mijn vriend

Natuurlijk kun je ook juist kiezen voor foto’s waarbij de mensen wél goed in beeld zijn. Ook dit kan erg mooi staan. Het is maar net wat je zelf in huis wilt hangen!

Neem je camera mee

Ga je een dagje weg? Op vakantie? Neem je camera mee! Geen camera? Probeer dan een goede, scherpe foto te maken met je telefoon. Als je goed rondkijkt, zie je vaak heel mooie stukjes om te fotograferen. En als dat een mooie foto wordt, kun je die printen en heb je meteen leuk, eigen beeld voor je persoonlijke gallery wall.

Want hoe mooi is het om herinneringen van locaties en momenten vast te leggen en dit een plekje te geven in huis?

persoonlijke gallery wall

Zo maakte mijn vriend de mooie, bovenstaande foto van paarse heide in de duinen. (De kip op hakken heb ik getekend, dit is een binnenpretje ghehe).

De plaatsing van je lijsten

Je kunt een gallery wall creëren in de woonkamer: misschien boven de bank of juist aan de kant waar de eettafel staat. In de slaapkamer, in de hal, of net zoals waar wij het gaan ophangen: in het trappengat. Je kunt de lijstjes strak naast elkaar hangen, of juist een beetje spelen met de hoogtes.

Door het eerst met een liniaal en een potlood uit te stippelen op de muur, krijg je een idee hoe het eruit komt te zien. Dat is misschien wel fijn voordat je gaat boren en het tegenvalt…

Wil je geen lijsten op de muur? Tegenwoordig zie je ook veel lijsten los op de grond staan, of bovenop een dressoir. Super mooi en nog gemakkelijker!

Meer leuke DIY’s zien?

Meer van mij zien?

Volg me op Insta!
Persoonlijk: @mathildaverwoerdt
Fotografie: @_thisisfrommathilda