Misschien heb je het al lang gezien en misschien kom je dit nu pas voor het eerst tegen. Maar, *tromgeroffel*, Ik ben onlangs een eigen (cadeau-) en droogbloemen webshop gestart! Helemaal rechts in het menu op mijn blog had de oplettende lezer dan ook al het kopje ‘webshop’ kunnen spotten. Goed, een webshop dus. En daar wil ik in deze post graag meer over vertellen!

Een paar maanden geleden ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb Media, Informatie en Communicatie gestuurd (nu heet de opleiding inmiddels: Creative Business) en ik heb dit in iets minder dan 5 jaar afgerond.

Mijn afstudeerproject was een tijdschrift over duurzaamheid, dat ik fictief maakte voor LINDA.meiden. Tijdens dit tijdschrift deed ik alles zelf: het schrijven van de teksten, maar ook de fotografie, styling en de vormgeving. Ik vond dit zó leuk, dat ik zeker wist dat ik deze elementen ook in mijn werk terug wilde laten komen. En wat was ik ook toe aan een nieuwe uitdaging. Maar die nieuwe uitdaging was lastig te vinden in deze corona-tijden.

this is from mathilda

Uitbreiding This is from Mathilda

En juist toen bedacht ik me dat dit het ideale moment voor mij was om zelf iets te gaan beginnen. Zo kwam ik op het idee om een eigen webshop te gaan starten. En toen was daar de uitbreiding van This is from Mathilda: de This is from Mathilda shop!

Ik vind duurzaamheid belangrijk en ik vind het tof om dingen te stylen; kleuren bij elkaar te zoeken, etc. Daarom kwam ik op het idee uit om een (cadeau)webshop te starten en begon ik met het maken van droogbloemen boeketjes.

Droogbloemen in de webshop

Nu zul je misschien denken, waarom droogbloemen? Nou, droogbloemen zijn momenteel enorm populair en ik begrijp wel waarom. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren en ze kunnen wel maanden in je huis staan. Een groot voordeel voor iedereen wiens bloemen en planten altijd dood gaan. En voor iedereen die ervan baalt dat echte bloemen maar een paar dagen in je interieur kunnen stralen.

mathilda verwoerdt

Omdat ik dus ook styling zo leuk vindt, ben ik me hierin gaan verdiepen en zo ben ik zelf begonnen met het creëren van droogbloemen boeketten. Iets wat ik echt superleuk vind om te doen! Er zijn eindeloze mogelijkheden met droogbloemen en het is ontzettend duurzaam. Doordat ze minimaal 6 maanden mee gaan, zullen ze voor een lange periode je interieur opvrolijken. Daarbij is het ook superleuk om iets cadeau te doen wat niet na een week al in de prullenbak belandt, toch?

Uitbreiden droogbloemen webshop

Uiteindelijk wil ik het verder uitbreiden en dus ga ik binnenkort ook cadeaukaarten maken en posters om te verkopen op de webshop. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk zelf te maken en daarom zullen ook de cadeaukaarten en posters bestaan uit illustraties en foto’s die ik zelf gemaakt hebt. Een lekker creatief projectje dus!

This is from Mathilda Shop

Het leukste aan het starten van deze webshop vind ik dat alles waar ik van hou en waarvoor ik gestudeerd heb, hierin samenkomt. Het schrijven van teksten, de productfoto’s maken, social media, mijn creativiteit kwijt kunnen… Dat is allemaal echt súper fijn en daardoor voelt het voor mij tot nu toe (ik ben nog maar net begonnen) ook nog niet als werken.

Ik ben in ieder geval super blij dat ik deze stap heb gezet en ik kan niet wachten om er nog meer tijd aan te besteden, haha. Wil je een kijkje nemen op de webshop? Dat kan door rechtsboven in het menu op ‘webshop’ te klikken of klik hier op deze link.

droogbloemen boeket roze blauw

Meer droogbloemen en boeketjes op de webshop bekijken? Dat doe je hier: