Dat je met droogbloemen prachtige boeketjes kunt maken, dat wisten jullie waarschijnlijk al-lang! Maar dat is zeker niet het enige. Je kunt er nog zóveel meer mee. Inmiddels heb ik mijn eigen webshop in droogbloemen en ik kan je vertellen: ik raak niet uitgekeken op alles wat er mogelijk is met droogbloemen! Er poppen steeds weer nieuwe ideeën met droogbloemen en combinaties in me op en ik kan niet wachten om ze allemaal uit te werken!

Bij This is from Mathilda heb ik dan ook al redelijk wat verschillende dingen gemaakt met droogbloemen. En die dingen deel ik graag met jullie in deze blogpost!

Van een boeket tot bloemen in een fles en van kaartjes tot een bloemenkrans: de mogelijkheden zijn eindeloos! 

1. Droogbloemen in een fles

Pastel droogbloemen

Bloemen die qua kleuren mooi bij elkaar passen (of in 1 dezelfde kleur), staan superleuk in een fles. De fles kun je overal neerzetten in je interieur. Het neemt relatief weinig ruimte in beslag, dus je hebt er al snel een mooi plekje voor. Nog leuker: zet meerdere flessen bij elkaar. Bekijk hier wat mooie flessen.

2. In een fotolijstje

Wie zegt dat fotolijstjes alleen voor foto’s zijn? Je kunt er van alles in doen. Waaronder dus droogbloemen! En als je het toch zat wordt, dan kun je er alsnog een mooie foto in doen. Of nieuwe bloemetjes natuurlijk. De bloemetjes in dit fotolijstje kunnen lekker schommelen, haha!

3. Droogbloemen ideeën: in een kandelaar

In een kandelaar? Ja, zeker! Er zijn tegenwoordig heel toffe kandelaars, zoals deze hier bijvoorbeeld. En daar hoeft echt niet altijd een kaars in. Want je raadt het inmiddels al, ook hier kunnen droogbloemen in. Kijk maar eens hoe tof dat staat: Net Belle & het Beest, toch? 

4. Droogbloemen in Kerstballen

Wie houdt er nu niet van kerst? Kerst is fantastisch en ook in je kerstversiering kun je dried flowers zeker een rol laten spelen. Wat dacht je van droogbloemen in een kerstbal? Het ziet er supertof uit en je kerstboom wordt er lekker origineel van! 

5. Droogbloemen krans

Een bloemenkrans is supertof om op te hangen aan de muur in huis, aan de (binnenkant van de) deur je winkel of zaak en het is ook nog eens een heel tof cadeau! Pas de bloemen erop aan en de bloemenkrans kan het hele jaar door. Ook leuk: met een naam in de krans. Perfect voor in de baby- of kinderkamer en als kraamcadeau! De kransen worden op maat gemaakt voor je bij TIFM.

Bonus idee met droogbloemen: een boeket!

Natuurlijk blijft een boeket wel de klassieker en is dat sowieso een altijd-goed optie. Of dat nu voor bij jezelf in huis is of voor een cadeautje.

Pastel droogbloemenboeket van This is from Mathilda

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden met droogbloemen. Droogbloemen op kaartjes, in een stolp, in je haar- en trouwaccessoires… ik kan nog wel tot morgen doorgaan, haha! Van droogbloemen hebben we nooit genoeg. 

*Alle producten en foto’s in deze blogpost zijn eigendom van This is from Mathilda.

Alles op de webshop bekijken?

Meer lezen?