Overnachten in een Tiny House is iets wat al lange tijd op mijn lijstje stond. De huisjes zien er superleuk uit en het leek me daarom zo lekker knus en gezellig! Nu onze geplande treinreis naar en door Italië afgelopen mei helaas niet doorging, besloten mijn vriend en ik dus om een paar dagen in een Tiny House op de Veluwe te slapen.

We zochten een Tiny House uit via droomparken. Alleen al op de veluwe zitten meerdere droomparken, dus er was keuze genoeg. We kozen uiteindelijk voor ‘Droompark de Zanding’. Het park bevindt zich in Otterlo en ligt lekker centraal. Er is genoeg te doen in de omgeving dus!

Tiny House op Droompark de Zanding

Droompark de Zanding is een leuk vakantiepark met diverse vakantiehuisjes. Van huisjes voor hele gezinnen tot de Tiny Houses. De Tiny Houses bevinden zich achterin het park en vormen echt een mini parkje op zich. De houten huisjes zijn omringd door hoge bomen en ’s avonds gaan er gezellige lampjes aan.

Doordat het zo apart staat van de rest, is er een heel andere vibe dan je bij gewone vakantiehuisjes op een park hebt. En dat bedoel ik op de goede manier! Tussen de Tiny Houses in staat een ronde bank met daarin een vuurkorf, die helaas nu niet aan kon vanwege de droogte. En iedere Tiny House community heeft ook een hottub. Deze hottub deel je met de andere huisjes en je dient er zelf van te voren hout voor te kopen. Het duurt drie uur voordat het opgewarmd is en je er gebruik van kunt maken. Omdat wij nog heel veel andere dingen wilden doen, hebben wij dit niet gedaan vanwege de tijd.

Tiny House op de Veluwe

Overnachting in een Tiny House op de Veluwe

En dan: de overnachting in een Tiny House, hoe was dat? Nou, klein! Maar dat wisten we van te voren en dat leek ons juist leuk. Het enige nadeel was dat er (in het huisje dat wij hadden) niet iets van een kast zat. Wij hadden dus een beetje het ‘probleem’ dat we onze spullen niet goed kwijt konden.

Maar zo’n Tiny House is echt héél cute. Het is compact, maar het heeft wel alles wat je nodig hebt. Het bed bereik je via een trap naar boven en vanaf daar kun je ook weer naar beneden kijken. Als je op bed ligt en je kijkt naar boven, zit er nog een leuk dakraam waardoor je naar de sterren kunt kijken. Je begrijpt: zo’n huisje is heel romantisch! En lijkt een 2 persoons Tiny House je toch te klein? Dan kun je ook een 4 persoons huisje overwegen.

Droompark de Zanding

Op het park van Droompark de Zanding is genoeg te doen. Toen wij aankwamen stond er een circustent en een mini kermis, wat natuurlijk leuk is voor kinderen. Dan is er nog een mini winkeltje en een restaurant waar je lekker Italiaans kunt eten.

Er is een meer met een klein strandje rondom, waar je kunt zwemmen en/of kunt suppen. En wat voor ons een grote verrassing was, was dat er aan het park ook nog een mooi natuurgebied grenst. Dat heet ‘de Zanding’. Wij waren er twee weken geleden, en toen stond daar de paarse heide ook al mooi in bloei. Het park dat bestaat uit bos, heide en zandverstuivingen, is lekker dichtbij en ideaal om een mooi rondje te lopen.

tiny house veluwe

De omgeving op de veluwe

Houd je van natuur? Dan is de Veluwe helemaal perfect! Vanaf het park was het een kleine twintig minuutjes lopen naar het nationale park de Hoge Veluwe. Hier hebben we uren gefietst en zijn we vervolgens nog naar het Kröller Müller museum gegaan. Dit museum zit namelijk in het park, dus als je van musea houdt, is het leuk om dit meteen mee te pakken.

nationale park veluwe
Fietsen in het nationale park de Hoge Veluwe. De fietsen zitten bij de toegangsprijs van het park inbegrepen en kun je dan dus ‘gratis’ huren!

De Posbank

Wij hadden ons verblijf speciaal gepland in het hoogseizoen. In augustus tot september staat namelijk de paarse heide mooi in bloei en daar heb je nogal veel van op de Veluwe. We zijn dan ook een avondje naar de Posbank geweest! Vanaf het park is het zo’n 30 minuutjes rijden naar de Posbank.

posbank

Als je dit ook wilt doen, raad ik je aan om de route te nemen over de N-wegen in plaats van via de snelweg. Het is een leuke route door een mooie omgeving, waarvan je nog even dat extra ‘vakantie-gevoel’ krijgt. Eenmaal aangekomen keken we onze ogen uit. Dat zoiets moois nog in Nederland te vinden is, verwacht je bijna niet. Soms vergeten we volgens mij even hoe mooi het in Nederland kan zijn!

We hadden een kleedje mee, eten en drinken en natuurlijk mijn camera. We hebben er lekker gepicknickt, gewandeld en wat foto’s gemaakt terwijl de zon langzaam onderging. Het is er werkelijk prachtig. Zelfs als de paarse heide niet in bloei staat, lijkt het me een mooi gebied.

posbank zonsondergang

Dierentuinen

Onderweg naar de Posbank kom je het al tegen: Burgers Zoo. Maar ook Ouwehands Dierenpark en de Apenheul zitten in de buurt. Let er wel op dat je – als je erheen wilt – een paar dagen van te voren reserveert. Wij wilden een dag van te voren reserveren voor Burgers Zoo, maar toen waren we helaas al te laat. Een dingetje om écht op tijd rekening mee te houden tegenwoordig!

Vakantie in een Tiny House – coronaproof

Een vakantie in een Tiny House is mega coronaproof. Je hebt alles in je eigen huisje en je kunt heel gemakkelijk afstand houden op zo’n park. Je kunt zelf koken in het huisje, eten bestellen of natuurlijk uiteten gaan.

Je hebt veel zelf in de hand wat dat betreft. Daarom vonden wij het een ideale plek om op vakantie te gaan in deze tijd.

Tiny house vakantie

Tiny House op de Veluwe

Een Tiny House op de Veluwe is dus een absolute aanrader, mits je van de natuur houdt. Je kunt er lekker even helemaal tot rust komen en gewoon genieten van de natuur. Fietsen en wandelen in de omgeving, spelletjes doen in het huisje en lekker picknicken in de mooie parken rondom. Heerlijk toch, om zo even bij te komen?

Ben jij al eens in een Tiny House geweest? En wat vond je ervan?

Meer lezen over vakantie in eigen land?