We’re back at it again. We zitten weer (zo goed als) in lockdown. En dat is natuurlijk maar goed ook momenteel, maar leuk is anders. Daarom geef ik graag tips hoe je deze periode toch nog een beetje leuk voor jezelf kunt maken. Dit zijn 3 microadventures die je tijdens deze tweede lockdown kunt doen.

Restaurants zijn dicht, de kroegen zijn dicht, bioscopen en theaters, geen feestjes, weinig bezoek thuis, met weinig buiten… de lijst is om verdrietig van te worden. Maar gelukkig zijn er altijd nog dingen die we wel kunnen doen. Ik focus me daarom ook graag op wat er nog wel mogelijk is, zoals deze kleine microadventures* die ik graag met jullie deel.

3 microadventures die je in deze lockdown kunt doen

Een *microadventure is eigenlijk gewoon een heel klein avontuurtje. Het kan van alles zijn: van vroeg uit de veren om de prachtige zonsopkomst te bekijken, een stad in eigen land bezoeken waar je nog nooit geweest bent of ergens een stukje naartoe rijden.

1. Ga de natuur in

De natuur opzoeken is altijd fijn. Maak een mooie boswandeling of ga naar een strand om een stukje te wandelen. Het fijne eraan is dat je ook meteen lekker heel je hoofd leeg maakt tijdens zo’n wandeling. Tip: neem ook je camera mee of maak foto’s met je telefoon. Zo vallen je misschien nog meer mooie dingen in de natuur op dan eerst. (Side note: let er wel op dat je niet te drukke plaatsen bezoekt of ga anders op een rustig moment).

2. Organiseer een thema avond

Organiseer met degene of de mensen waarmee je in één huis woont een thema avond. Denk aan een land of je favoriete film en go for it. Maak lekker eten en drinken klaar in stijl, doe een film marathon of volg een dansworkshop op YouTube. Woon je alleen? Vraag dan 1 of 2 vrienden of vriendinnen en maak het samen gezellig.

3. Zet die kerstboom gewoon neer

Hoewel we normaal niet kunnen wachten op kerst, slaan sommigen het dit jaar juist liever over. Doe dat niet. Ik herhaal: doe dat niet. Juist nu is het fijn om het gezellig te maken in huis met lichtjes en versiering. Je brengt er nu immers veel meer tijd door dan voorheen. Dus zet een muziekje aan en tuig die kerstboom gewoon op. Kun je niet wachten om ermee aan de slag te gaan? Hier scoor je alvast superleuke kerstballen met droogbloemen erin!

Mini microadventures tijdens de lockdown

Het zijn kleine dingen, maar zeker de dingen die je nu even extra leuk voor jezelf moet maken om door dit alles heen te komen. Toch echt behoefte aan dat sociale contact? Vergeet dan vooral niet om regelmatig te videobellen met je vrienden en familie!

Meer tips om de lockdown door te komen: