Ik spring het heerlijke hotelbed uit, sla de ramen open, zwaai mijn armen in de lucht en… ik word onderbroken. “Dat ga je dus écht niet doen hè?!”, hoor ik mijn vriend zeggen. Hè, jammer. Had ik toch bijna ‘Bonjour Paris!’ uit het raam geroepen om vervolgens wat verbaasde blikken naar boven geworpen te krijgen en nog net geen krekels op de achtergrond te horen. In plaats daarvan kan ik het niet laten om het toch heel zachtjes uit te roepen en een klein sprongetje in de lucht te maken. Whaaa we zijn er: we zijn in Parijs!

De stad die áltijd een goed idee is om te bezoeken en natuurlijk de stad van de liefde. Ik was er nog nooit geweest, schandalig, toch? Daar moest maar eens snel verandering in komen. Vrij spontaan besloten we dus om op citytrip naar Parijs te gaan.

Citytrip naar Parijs

Het voordeel van deze spontane actie: romantiek en avontuur! Het nadeel: je portemonnee gaat niet heel blij zijn met last minute een treinticket kopen. Ai. Maar het mocht de pret natuurlijk niet drukken, dus in deze post vertel ik jullie alles over onze Citytrip naar Parijs!

Citytrip: met de trein naar Parijs

De makkelijkste manier om naar Parijs te gaan vanuit Nederland, is met de trein. Binnen zo’n 3 uur sta je in hartje Parijs. Wij stapten op in Breda en gingen via Antwerpen naar onze zuiderburen. Relaxter reizen bestaat geloof ik niet.

Rond kwart voor 1 op maandagmiddag kwamen we aan en omdat we er zo goed weer op hadden, besloten we te gaan lopen naar het hotel. Het zonnetje scheen, de lucht was blauw, beter kon het niet.

Bezienswaardigheden: hotspots in Parijs

Montmartre

Na zo’n twintig minuten wandelen zagen we al de eerste hotspot! De Sacré-Coeur. Bovenop de top van de heuvel van Montmartre staat deze prachtige, witte verschijning. Maar daar liepen we dan: met ons handkoffertje. Die trappen gingen we daarmee dus écht niet op.

montmartre parijs

Een andere optie was eerst naar het hotel en daarna teruggaan, maar ik kan nogal eigenwijs zijn, haha. Er moest een andere manier zijn dan die trappen. En ja hoor, Google Maps gaf een alternatieve route aan. Vol goede moed liepen we er naartoe, maar toen we de hoek om waren zagen we weer ellenlange trappen. Shit.

Op die manier werden we nog 3 keer blij gemaakt met een dode mus – je begrijpt: ik ben geen opgever – en toen kwamen we bij een stuk zonder trappen uit, met alleen een helling. Ha! Je kan er dus écht wel zonder traplopen komen. We betraden de witte basiliek en konden van het mooie uitzicht over de stad genieten.

La Maison Rose

La Maison Rose Parijs

Achter de Sacré-Coeur zit een ontzettend leuke wijk en niet ver er vandaan vind je een immens populair restaurantje. La Maison Rose: een tentje met een roze gevel met groene luiken. Maar niet alleen daardoor is het niet te missen: waarschijnlijk zie je eerst een hoop mensen uitgebreid foto’s van elkaar maken voor het felbegeerde restaurant. Helaas is het op maandag dicht, dus hebben wij er niet gegeten.

Citytrip naar Parijs: de Hotspots

Als je het mij vraagt is Parijs één grote hotspot. Bijna alle straten zijn mooi, op veel hoeken zitten leuke tentjes. Je kunt je niet vervelen. Natuurlijk waren er wel dingen die we niet wilden missen en hebben we alle grote bezienswaardigheden kunnen afstrepen.

Ik had veel gelezen over de wijk Le Marais, die helemaal hot en happening schijnt te zijn, maar hiervan hebben wij maar weinig gezien. De wijk die mij wél positief verraste? Saint-Germain-des-Prés, aan de andere kant van de Seine.

Saint-Germain-des-Prés

Deze buurt bevindt zich in het 6e/7e arrondissement van Parijs. We kwamen hier terecht omdat ik graag naar Café de Flore wilde, geïnfluenct door Emily in Paris much? (Haha, ja). Zodra we in deze wijk kwamen, voelde je het gemoedelijke sfeertje hangen. Het was druk – net als in heel Parijs – maar het voelde een stuk relaxter en niet zo gehaast. Ik kan niet precies zeggen waarom, maar ik zat hier ontzettend op m’n gemak!

Café de Flore

Dit restaurant is ontzettend populair, zo populair dat ook hier iedereen ervoor foto’s aan het maken was haha. Het is een tent die goed bekend staat en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Voor een wijntje leg je dan wel 10,50 neer, maar het smaakte wel super goed. En het personeel was mega vriendelijk, absoluut een aanrader!

cafe de flore

Als je diezelfde straat uitloopt kom je nog heel wat andere, leuke tentjes tegen. Zo hadden wij van een vriend Monk La Taverne aangeraden gekregen. Dit is echt iets voor de bierliefhebbers die iets anders willen dan een simpel pilsje. Vanaf hier liepen we door een heel gezellige straat richting de Seine en liepen we zo tegen de Notre Dame aan.

Citytrip Parijs: Ga steppen!

Je kunt ervoor kiezen om alles met de metro te doen als je snel van A naar B wilt. Maar wat ook kan – en veel leuker is – is steppen! Wij hebben alles te voet of met de step gedaan. Je bent wat langer onderweg, maar je ervaart zo wel veel meer van de stad en je kan altijd overal stoppen. Zo kun je gemakkelijk spontaan ergens een kijkje nemen. Natuurlijk hadden we ook wel geluk met het weer.

steppen in Parijs

De wegen en het verkeer in Parijs zijn best heftig, dus daar moet je wel rekening mee houden tijdens het steppen. De drukte een beetje omzeilen? Step beneden aan de waterkant langs de Seine, hier heb je geen last van auto’s en het is ook nog eens superleuk!

Ons hotel: Het Hidden Hotel in Parijs

Het was voor ons de eerste keer Parijs en een hotel uitkiezen blijft lastig. Ik heb heel wat afgespeurd op het internet en uiteindelijk kozen we voor het Hidden Hotel. Wat een goede keuze was dit! Dit hotel is écht een verstopt pareltje die ik een 10/10 geef.

Het Hidden Hotel ligt in het 17e arrondissement, wat een prima wijk is voor Parijs. Binnen 5 minuten lopen sta je bij de Arc de Triomphe, maar het hotel zelf zit in een rustige zijstraat. Het is een klein hotel, het was schoon, het bed lag heerlijk en het personeel was heel vriendelijk. Het ontbijt is uitgebreid en gezond en ze kwamen zelfs vragen of we koffie of thee wilden en of we ei wilden en zo ja, hoe klaargemaakt. Super service!

arc de triomphe parijs

Heb jij nog leuke tips voor Parijs? Laat ze gerust hieronder weten!

Meer stedentrip tips? Misschien vind je dit ook leuk: