Is het omdat we zelf die mooie tijd allang voorbij zijn? Verlangen we er soms stiekem weer een beetje naar terug? Willen we ons weer even zo jong voelen als toen? Wat de reden ook is, één ding is zeker: we houden van die lekkere, tienerdrama series. En daarom tip ik in deze post mijn top 3 van dit moment.

Top 3 tienerdrama series

Van het onbereikbare tienerleven op zee tot de bizarre duisternis die bij de meeste tieners nooit voorkomt: dit zijn mijn favorieten van het moment.

1. Outer banks

Outer banks staat sinds twee weken op Netflix en ik besloot natuurlijk om het een kans te geven. Het zou een mix zijn van de series Gossip Girl en the O.C. Ik heb the O.C. nooit gezien, dus dit kan ik niet echt bevestigen. Outer banks gaat over jongeren die het goud achterna gaan. De mensen op Outer banks zijn in twee groepen ingedeeld: de aasgieren (degene die aan de zuidkant van het eiland wonen) en de patsers, oftewel: de rijken van het eiland. Dit is wellicht een beetje de vergelijking met Gossip Girl.

Hoewel ik de eerste aflevering een tikkeltje saai vond, heb ik toch doorgekeken. Het gevolg: binnen twee dagen was ik er doorheen. De serie zit vol met spanning en sensatie en tot mijn verbazing ook verrassende plottwisten. Het enige minpuntje vind ik dat de acteurs 16 jaar moeten spelen. Dit is echt mega ongeloofwaardig; 18 jaar had beter geweest. Maar toch, kijken dus!

2. Dare me: tienerdrama all over

Dare me is not your ordinairy cheerleader film. Het is een beetje een duistere drama serie over cheerleaders op de middelbare school, die het allemaal willen maken. Cheerleaden is niet iets wat je zomaar even doet: je moet er stevig voor in je schoenen staan. De nieuwe coach die komt brengt bij iedereen veel te weeg. Dare me gaat over vriendschap en giftige relaties, bitterheid en vertrouwen. Donkere geheimen komen aan het licht en je wilt sowieso verder kijken. Stumper: de laatste aflevering. Man, die had zó veel beter gekund…

3. Never have I ever: love it!

Eindelijk een realistische tienerdrama serie: Never have I ever. Niet zo als Riverdale met acteurs die veel ouder zijn dan de middelbare school leeftijd die ze spelen, moordzaken oplossen en die altijd steamy hot seks hebben. Never have I ever is alles behalve duister en mysterieus. Het gaat over een Indisch-Amerikaanse tiener die nog nooit gedaan heeft wat je denkt dat ze nog nooit gedaan heeft. En ik kan je vertellen: deze comedy-tienerserie is oprecht grappig. Worth the hype.

Meer leuke (tienerdrama) series zien?

Meer van mij zien?

Volg me op insta!
Persoonlijk: @mathildaverwoerdt
Fotografie: @_thisisfrommathilda