Natuurlijk heb je geen zin om uren te scrollen door de series op Netflix. Daarom maak ik het proces van een film of serie uitkiezen wat gemakkelijker voor je. Netflix staat weer vol met nieuwe releases en dat betekent dat ik hier weer wat (nieuwe) series tip! Naast series tip ik deze keer ook wat films waarvan ik vind dat je ze moet zien. Want als de bioscopen nog dicht zijn, dan halen we de bioscoop maar in huis, toch?

Zet de popcorn dus maar vast klaar, pak er een lekker drankje bij en zet jezelf schrap voor een lekker avondje ontspannen. Let the movienight begin.

Series op Netflix

Dead to me

Ik vond seizoen 1 al top en sinds een paar dagen staat nu ook seizoen 2 erop. Het geniale duo Jen en Judy zijn ook in dit seizoen weer lekker op dreef samen. En misschien zijn zij ook wel hetgeen wat de serie zo leuk maakt. Want eerlijk: er is a lot of talking en a little action. Maar, ik vind het top.

De twaalf

Ja jongens, als ik iets niet kan, dan is het liegen. Deze serie heb ik zelf niet gezien, maar volgens m’n zus is ie goed. Daarom moest ik ‘m erbij zetten.

Unorthodox

Deze serie bestaat uit 4 afleveringen van ongeveer een uur. En dat was het ook: er komt geen vervolg op. “Het is goed zo”, volgens de makers. Toch is Unorthodox écht de moeite waard om te kijken. Het is niet spannend, geen sensatie of te overdreven drama. Het is gewoon precies wat er bedoelt wordt met ‘een mooie serie’.

Hollywood

Hij komt een beetje langzaam op gang, maar zet even door, want hij wordt beter. Hollywood neemt je mee terug in de tijd en is écht een goede serie om te bingen.

Locke & Key

Locke & Key staat al een tijdje op Netflix, maar is je misschien ontgaan. Een leuke, spannende / duistere serie die zeker goed genoeg is om in dit rijtje erbij te staan. Aanrader, hoor!

Films op Netflix

2:22

Met onze enige echte Michiel Huisman van Hollandse bodem, ja ja. 2:22 is oprecht best een goede film, met de nodige plottwist die je eigenlijk stiekem al wel had voorspelt.

Once upon a time in Hollywood

Deze film zag ik in de bioscoop. (Oh, de tijden dat we naar de bioscoop konden… maar dat kan binnenkort weer! Jeej!) Inmiddels staat ie alweer eventjes op Netflix. Het is een beetje een you love it or you hate it-film en ik dwarrel ergens tussen die meningen in. Ik vind het een film die veel inspiratie biedt, vooral op het gebied van fijne 60/70s outfits (love it!). Maar hij is wel errug langdradig. Er gebeurt heel lang niets, en dan wordt er in het laatste half uur ineens van alles op je afgevuurd en is ‘ie ineens klaar. Net als het spannend begint te worden. Dus, bij twijfel: kijk het gewoon en oordeel zelf! Oh, en ik ben niet aansprakelijk als jij of je kijkpartner in slaap valt.

Someone great

Deze is niet per se nieuw, maar het is wél een heerlijke vrouwenfilm. Eentje die misschien niet helemaal afloopt zoals je zou willen. Heb gelachen en gehuild, maar beide doe ik al snel bij films.

Meer series op Netflix zien?

Wat dacht je van deze:

Liever meer van mij zien?

Volg me op Insta!
Persoonlijk: @mathildaverwoerdt
Fotografie: @_thisisfrommathilda