Combineren kun je leren, toch? Het is vooral een kwestie van gewoon lekker uitproberen. In plaats van steeds maar weer nieuwe kleding te kopen, kun je beter eens goed in je kast duiken en kijken wat je allemaal met elkaar kunt dragen. Geloof me als ik zeg dat hier veel leukere outfits uitkomen dan je misschien van tevoren dacht. Heb je een setje dat goed bij elkaar past? Of een vrouwen pak? Perfect. Hier kun je helemaal eindeloos mee combineren! En in deze post deel ik wat inspiratie van mijn eigen setje.

Het vrouwen pak

Het vrouwen pak kwam een tijd terug in en inmiddels is het niet meer weg te denken. Het is ook fantastisch: je kan het chique dragen met een nette top en hakken en casual met een t-shirt en sneakers eronder. Maar wie zegt dat zo’n pak altijd uit een blazer en een broek hoeft te bestaan? Het kan ook uit een blazer en een rok bestaan. Of net als in deze post: uit een oversized overshirt en een rok.

Een vrouwen pak of setje dat bij elkaar hoort is ideaal. Je kan het bij elkaar dragen, maar ook los van elkaar. In de winter én in de zomer. Je kan er alle kanten mee uit.

5 verschillende manieren om een vrouwen pak te stijlen

Hieronder laat ik 5 verschillende manieren zien hoe ik mijn setje stijl. Het setje bestaat dus uit een rok en een overshirt, met een dogtooth print. Ookal is het geen pak, een pak valt wel op redelijk dezelfde manieren te combineren als dit!

Set 1: Lekker laten hangen

mode inspiratie

Dit is één van de simpelste manieren om het te stijlen. Met een zwart shirt eronder en het overshirt er los overheen laten hangen. Ik draag er een stippelpanty bij om het geheel nog wat speelser te maken en zwarte laarsjes.

2. Vrouwen pak: in de knoop

vrouwen pak

Zo draag ik ‘m meestal: het overshirt opknopen. Door het overshirt op te knopen, wordt er een taille gecreëerd en lijkt het zelfs alsof het setje één geheel is. Het is nu meer een ‘pakkie’ en nog steeds vrouwelijk. Ook hier draag ik een stippelpanty erbij en zwarte laarsjes.

3. Alleen de rok

mathilda verwoerdt

Door alleen de rok te dragen en niet het jasje, wordt de look meteen een stuk netter. Ik heb hier gekozen voor een strak shirt met vierkante hals en dat maakt het geheel lekker girly. Wil je het juist wat stoerder? Dan is een wijde, cropped trui er ook heel leuk op.

4. Zomerversie: alleen de rok

outfit inspiratie

Zei daar iemand zomer? Die komt er inderdaad aan. De rok kan ook prima zonder panty. (Hoewel het dan wel fijner is als je benen niet zo wit zijn als die van mij). Ik draag het hier met een soepelvallend, lila T-shirt met zwarte letters erop en met lila nikes. De outfit is nu een stuk zomerser en lekker vlot, maar nog steeds vrouwelijk. Doordat de rok zwart-wit is kan elke kleur erop. Wees ook zeker niet bang om een shirt met een andere print erboven te dragen. Want je weet het hè: combineren = alles uitproberen!

5. Jackets only

outfit

Alleen het jasje kan natuurlijk ook. Ik draag ‘m dan het liefst over een croptop en op een jeans. Maar eerlijk: ik draag dit jasje véél vaker dan ik had verwacht. Hij is namelijk ook ideaal om te layeren. Wanneer mijn outfit iets te frisjes is voor het weer, gooi ik vaak dit overshirt eroverheen en dan nog eens mijn jas. Heel fijn!

Ook leuk: deze zelfde outfit maar dan met een short voor als het warmer is.

Heel het jaar door

Zo zie je maar weer dat je kleding vaak echt wel het hele jaar door kunt dragen, in alle seizoenen. En dat je het op allerlei verschillende manieren kunt combineren, zodat je het lekker vaak aan doet. Dubbel zo duurzaam!

Je hebt wél wat om aan te trekken

De zin: “ik heb niks om aan te trekken” vind ik niet meer van deze tijd (haha). Hallo, 2020. Het moment is aangebroken om te stoppen met oneindig veel kleding kopen en juist met minder méér te maken.

Dus, ga lekker voor je kast staan, wees creatief en maak eens wat nieuwe combinaties. Je zult zien wat voor leuke, nieuwe outfits er zullen ontstaan!

Meer lezen over duurzame mode?

Meer van mij zien?

Volg me op Insta!
Persoonlijk: @mathildaverwoerdt
Fotografie: @_thisisfrommathilda