Toen ik op het punt stond om voor de derde keer in een jaar nieuwe, nep zilveren oorringen te kopen, besloot ik om dat toch niet te doen. Zo “bleef ik bezig” en was ik uiteindelijk net zo veel, of misschien wel meer, geld kwijt dan als ik voor echt zilver zou gaan. Dus kocht ik, voor twintig euro meer, oorringen van sterling silver. Dat bleek een goede beslissing, want na een jaar ze elke dag gedragen te hebben, zijn ze nog steeds helemaal mooi en in goede staat.

Vanaf dat moment besloot ik om altijd voor kwaliteit in plaats van kwantiteit te gaan, wat sieraden betreft. Niet veel later kwam ik het duurzame sieraden merk Neinties tegen en ik was meteen fan. In plaats van alleen kwaliteit boven kwantiteit te stellen, besloot ik ook om vaker voor een duurzaam merk te gaan, zoals Neinties.

Waarom? Als ik dan toch sieraden koop, steun ik veel liever een kleinschalig merk dat duurzaam produceert en nadenkt over goede arbeidsomstandigheden, dan een merk dat daar totaal niet mee bezig is. Zie het als stemmen met je geld.

duurzame sieraden

Over Neinties

Neinties is een Nederlands/Deens kleinschalig merk en de meeste sieraden worden lokaal in Denemarken gemaakt. Een klein deel van de collectie wordt handgemaakt in een atelier in Polen,  onder goede arbeidsomstandigheden. Ook de verpakkingen worden lokaal gemaakt in Denemarken.

Neinties verkoopt ‘fine jewelry’, oftewel: minimalistische sieraden die tijdloos zijn, met hier en daar een trend erin verwerkt. De zilveren sieraden zijn van sterling silver. De goudgekleurde sieraden zijn ook van sterling silver en zijn 18k gold coated. De sieraden van Neinties hebben een aardig prijsje: weinig of niets duurder dan andere (sterling silver) sieraden merken. 

Neinties sieraden

Zoals ik al zei, ben ik dus enorm fan van dit merk en ik heb er de afgelopen twee jaar wat sieraden gekocht. Deze post is dan ook zeker niet gesponsord (mocht je dat denken, u never know); ik ben gewoon enthousiast, haha!

duurzame sieraden

Mijn eerste aankoop waren de ‘balance hoops’ die je hierboven ziet. Klassieke, minimalistische oorbellen die altijd kunnen.

Mijn eerste aankoop waren de ‘balance hoops’ die je hierboven ziet. Klassieke, minimalistische oorbellen die altijd kunnen.

Een jaar later kocht ik de ‘La Lune‘ ketting en sinds ik deze heb, ben ik geen dag meer zonder deze ketting de deur uit gegaan. Ik vind ‘m echt heel mooi en ik draag de ketting overal bij.

Een jaar later kocht ik de ‘La Lune‘ ketting en sinds ik deze heb, ben ik geen dag meer zonder deze ketting de deur uit gegaan. Ik vind ‘m echt heel mooi en ik draag de ketting overal bij.

Tot slot heb ik nog deze vrolijke, zomerse zeester oorbel. De oorbellen zijn als single en per paar te koop. Ik kocht een single, omdat ik het leuk vind om niet altijd in beide oren precies dezelfde sieraden in te hebben.

Natuurlijk heeft Neinties nog veel meer moois in de collectie. Om dat te bekijken of meer te weten te komen over het merk, bekijk je even de website.

Koop jij wel eens bij duurzame sieraden merken? Zo ja, wat is je favoriet? Tips zijn welkom!

Meer over duurzaam omgaan met mode: