Al weken weet je dat dat ene feestje eraan komt waar je verkleed naartoe moet, maar toch is het je niet gelukt om een goede outfit te fixen. Herkenbaar? Lees dan snel verder, want wie weet ben ik nu wel je redder in nood voor een last minute feeën kostuum!

Wil je een outfit die makkelijk én snel in elkaar te flansen is? Ga dan als fee! In principe heb je alleen vleugels nodig. De rest kun je (waarschijnlijk!) wel fixen met wat je al in de kast hebt hangen.

feeën kostuum

Duik in je kledingkast

Dat is dan ook stap 1: kijk wat je aan kleding in je kast hebt liggen. Ik zou gaan voor iets in 1 kleur. Dat kan een rokje + een top in dezelfde kleur(tinten) zijn, maar ook een jurkje. Dan ben je al helemaal snel klaar! Heb je een kledingstuk met glitters? Bingo! Dat is natuurlijk extra leuk, want: wie houdt nu niet van glitters?

Alle kleuren kunnen. Denk aan groen als je wil gaan als een toffe, bosachtige fee. Héél cool als je dat combineert met goudkleurige accessoires/make-up look. Zie je meteen Winx club voor je als je aan een fee denkt? Dan zijn ook blauw, oranje, roze of paars heel geschikte kleuren voor je feeën outfit.

Feeën kostuum

feeën kostuum

Ook bij mij was Winx meer de inspiratie waar ik naartoe werkte. Ik had nog een paars glitter rokje in de kast, een lila topje, lila Nikes en een paars bloesje. Ook heb ik lange lila laarzen van Monki, laarzen zijn ook een leuke optie als het wat frisser is. Die keuze was dus snel gemaakt: lila it is!

Deze vleugels kocht ik voor 25 euro bij bol.com. Over de vleugels ben ik erg tevreden, het zijn “volwassen” vleugels en niet van die kleine vleugels die duidelijk bedoelt zijn voor je nichtje van 4, haha. Ook zijn ze buigzaam waardoor je ze iets minder ver kunt laten uitsteken. Echter blijf je het gevaar houden dat je iedereen om je heen raak slaat met je vleugels, dus om mensen te vriend te houden heb ik ze uiteindelijk ondersteboven aangedaan, haha!

Feeën kostuum uitbreiden

Dat was snel gefixt hè?! Toch nog wat tijd over nu? Leuk! Je kunt een feeën kostuum namelijk zo ver uitbreiden als je wil. Dat vind ik ook één van de leukste dingen aan verkleden: alle details waar je nog mee aan de slag kan.

Daarom besloot ik om ook nog ‘Fairy Dust’ erbij te maken. Ik kocht deze hele kleine potjes met een dopje van kurk en deed hier glitters in van de Action.

fairy dust fee

Met een zwarte fineliner schreef ik de tekst op een adreslabel. Dit is superhandig om te gebruiken hiervoor, want het plakt al, waardoor je niet hoeft te gaan knoeien met lijm of tape. Ook kun je het gewoon zelf in het gewenste formaat knippen.

Ik had nog een goudkleurig riempje thuis van Loavies, waar ik met een simpel, dun touwtje van de AH de ‘Fairy Dust’ potjes aan heb geknoopt. Zo. En klaar ben je om te vliegen! Eh, gaan.

Meer leuke verkleed kostuums zien?