Ik denk dat ik mijn Holy Grail heb gevonden in de grote wereld van Curly Girl producten. Het ziet er prachtig uit, het ruikt heerlijk en het allerbelangrijkste: het doet wat het belooft. Daarom, hier mijn review van de Bounce Curl Light Creme Gel.

Zoals de naam van het product al beschrijft, is het een heel licht product. Het product bevat proteïne, Aloë Vera en black seed oil (Nigella Sativa), wat er voor moet zorgen dat je haar gehydrateerd wordt en zelfs de haargroei bevordert.

Bounce Curl Light Creme gel belooft:

  • Zachte en gezonde krullen
  • Handelbaar haar
  • Lichtgewicht: Verzwaart het haar niet
  • Volume

Gebruikstip: op heel nat haar gebruiken.

Mijn review van de Bounce Curl Light Creme Gel

De gel komt in een luxe verpakking, met bijbehorende prijs (27,-). Maar door de Black Friday sale viel de schade mee (20,-) en gaf ik het een kans. In eerste instantie schrok de Aloë Vera me een beetje af, want ik dacht altijd dat ik daar allergisch voor was. Echter, merk ik er in mijn haar (nog) niets van.

Ik ben blij dat ik er toch voor gegaan ben, want ik vind het fantastisch! Het is inderdaad een creme-achtige gel, die niet mega erg plakt zoals de ‘echte’ gels. Het ruikt heer-lijk! Waar ik Boucleme best wel een beetje vind stinken, laat dit product mijn haar ruiken alsof ik net van de salon terug kom. Dat is al pluspunt 1.

Doet wat het belooft

Daarnaast doet het product ook wat het belooft. Ik krijg er mooie waves van met veel volume. Het product blijft niet op mijn haar liggen en verzwaart mijn haar niet. Daarbij zorgt de Bounce Curl Light Creme Gel ervoor dat ik veel minder pluis heb!

review bounce curl light creme

De Bounce Curl Light Creme Gel in gebruik

Zoals het merk zelf ook aangeeft, heb je veel water nodig bij dit product. Van te voren had ik dit niet gelezen, maar ik merkte bij de eerste keer aanbrengen dat het niet zo veel deed. Ik heb mijn haar toen extra nat gemaakt en daarna zag ik dat het wél veel deed.

Ik breng het product aan op mijn haar vlak na dat ik het gewassen heb. Daarbij maak ik mijn – nog vrij natte haren – nog meer nat door water erop te spuiten met een mist spray, (ik heb deze). Vervolgens breng ik nog wat gel aan en mix ik deze met de Super Hold Styler gel van Boucleme en nog een beetje water.

Daarna diffusen en eventueel scrunch out the crunch (SOTC); voor wie dit voor het eerst leest: de cast van de gel eruit knijpen.

Mijn resultaat met de Bounce Curl Light Creme Gel

mathilda verwoerdt

Ik vind dat mijn haar gezond oogt, een beetje glanst, pluisvrij as it can be is en best mooie waves heeft. Heel eerlijk gezegd denk ik ook dat er nog meer krul uit m’n haar te halen valt (gezien ik tien jaar geleden veel meer had), maar tot ik dat gevonden heb, ben ik hier zeker al erg tevreden mee!

De Bounce Curl Light Creme Gel is het beste product dat ik tot nu toe voor mijn haar gevonden heb. De dagen na wash day hoef ik alleen maar mijn haar nat te sprayen met de mist verstuiver en die heerlijke geur komt alweer helemaal naar boven. Indien nodig gebruik ik dan nog een beetje gel dat ik er opnieuw in scrunch en klaar!

FYI: Ieder haar is anders en heeft wat anders nodig. Daarom ter vergelijking mijn haareigenschappen:
lage porositeit, normale tot hoge elasticiteit, krultype 2B en ik heb geen dik, maar wel best veel haar.
Toch ben ik van mening dat je gewoon moet testen wat voor jou werkt en niet te erg naar alle ‘regels’ moet kijken.

Je koopt de Bounce Curl Light Creme Gel online, onder andere bij bol.com.

Dit vind je denk ik ook interessant: