Tijdens mijn zoektocht naar curly girl producten, stuitte ik al snel op Bouclème. Het merk sprak me meteen aan. Bouclème gebruikt natuurlijke ingrediënten, is eco certified en test alleen op echte krullen, niet op dieren. Daarnaast zien de producten er ook nog eens fantastisch uit. What’s not to love? Daar komen we achter in mijn review van Bouclème producten!

Bouclème is een Brits merk en meer info over het merk vind je hier op hun website. Echter zijn er genoeg websites in Nederland waar je de producten kunt kopen.

Bouclème: producten voor je haar

Bouclème heeft 2 curl cleansers, curl conditioner, curl cream, curl defining gel en een super hold styler gel. Je kunt deze producten allemaal gebruiken in je routine. Let er wel op dat deze producten geen proteïne bevatten.

Ik heb alle producten behalve de 2 cleansers gebruikt en getest en ik ben redelijk positief over de producten! Maar, *SPOILER*: de hele lijn tegelijk gebruiken werkt niet voor mij. De helft ervan, dat wel!

Mijn review van Bouclème haarproducten

Ik heb een travel setje besteld met de conditioner, curl cream en de twee gels om de producten uit te proberen. Ik heb het besteld bij Lookfantastic voor zo’n 30 euro. Wat – na de mooie verpakking – meteen opvalt aan de Bouclème producten is de geur.

Die geur!

OMG

Bouclème heeft een heel typerende geur, en vooral bij de gele fles is deze heel sterk aanwezig. Een beetje citrus / schoonmaak-achtig. Veel vinden het lekker ruiken, maar ik zeg heel eerlijk: ik vind het enorm stinken. Gelukkig blijft de geur niet super lang hangen en de andere producten hebben het een stuk minder. Het went ook wel, moet ik zeggen.

Nou goed, mijn review van de Bouclème producten zelf. De producten beloven gedefinieerde krullen, die pluisvrij zijn.

Review Bouclème producten: Het eerste resultaat

Wanneer ik alle producten bij elkaar gebruik, is het resultaat bij mij niet top. Ik krijg opzich wel mooie waves, maar ik heb het idee dat er meer in mijn haar zit dan het resultaat wat ik ermee had. Het is alsof de producten op mijn haar blijven liggen als het ware. Hierdoor oogt en voelt mijn haar vet, ook al heb ik het die zelfde dag gewassen. Daarnaast heb ik geen volume in mijn haar en wel wat pluis.

review boucleme producten

Op de foto ziet het er zo eigenlijk nog best wel goed uit, maar in het echt leek het echt vet. Zelfs mijn vriend zei het, dat zegt wel genoeg, toch? Haha.

Uitproberen, uitproberen, uitproberen

Ik vond het zonde dat deze producten mij niet het beste resultaat gaven. Mijn haar heeft lage porositeit en dat is de reden dat de producten op mijn haar blijven liggen. De producten van Bouclème zijn allemaal moisturize producten en er zit geen proteïne in.

Ik wilde het graag nog een kans geven. Daarom heb ik twee producten van Bouclème weggelaten en vervangen door een ander product met proteïne. Toen deed het ineens wél wat voor mijn haar.

Resultaat 2 – met maar 2 Bouclème producten

Ik heb nu de curl cream weggelaten; deze doet niet heel veel voor mijn haar. In plaats daarvan heb ik de conditioner als leave in gebruikt in plaats van deze uit te spoelen. Ook heb ik de gele gel geskipt. Deze heb ik vervangen voor een ander product: de Bounce Curl Light Cream gel (met proteïne). Die Bounce Curl heb ik gemengd met de Super hold styler gel van Boucleme en redelijk wat water. WAUW! Dat deed veel meer voor mijn haar.

review bouclème producten.

Mijn haar voelt lichter, producten bleven er niet meer op liggen en ik had veel meer volume! Ik denk dat de volume door de Bounce Curl light cream komt, de review hiervan komt snel!

review bouclème producten

Zelfs aan de linkerkant (voor de kijkers rechts) van mijn haar heb ik waves / krullen, terwijl die kant normaal gesproken vrij stijl valt.

Review Bouclème producten: de conclusie

boucleme conditioner

De conditioner en super hold styler gel van Bouclème zijn zeker here to stay voor mij. Deze gebruik ik nog steeds in mijn routine en ik ben er erg blij mee. De curl cream doet dus niet zo veel voor mij en de gele gel geeft ook te weinig hold en zeker geen cast, als je dat graag wilt.

boucleme super hold gel 

Maar ieder haar is anders. Wellicht doet de curl cream het bijvoorbeeld wel goed voor mensen met hoog poreus haar of als je geen proteïne nodig hebt.

Heb jij deze producten al geprobeerd? Of andere producten waar je fan van bent? Tips zijn altijd welkom in de comments!

Dit vind je misschien ook interessant: