Bij de curly girl methode is de techniek misschien nog wel belangrijker dan welke producten je gebruikt. Soms lijkt een product niet te werken, maar ligt dat niet aan het product, maar aan de techniek die je gebruikt. Daarom ga ik het wat vaker hebben over verschillende technieken bij het gebruik van producten en tools van de CG methode. En vandaag bespreek ik de mousse gel mousse techniek met je!

Mousse? Ja mousse. De eerste maanden in mijn curly girl-reis kwam mousse niet eens in me op. ‘Vroeger werkte het ook niet voor me, dus waarom nu wel?’, dacht ik. Toch besloot ik het een kans te geven. Mijn haar kan niet al te zware producten hebben en mousse is een heel stuk lichter dan een gel. En daarom probeerde ik deze techniek.

Mousse gel mousse techniek

De mousse gel mousse techniek houdt eigenlijk precies in zoals het er staat: eerst breng je mousse in, dan gel en vervolgens nogmaals mousse. En dat allemaal op nat haar. Sowieso kun je mousse het beste op nat haar aanbrengen en niet op droog haar, voor het beste resultaat!

Je hebt hiervoor dus ook maar twee producten nodig: een mousse en een gel. Je hoeft geen twee verschillende mousse producten te gebruiken; dit kan gewoon dezelfde zijn.

curly girl

Hoe ik te werk ga met de mousse gel mousse techniek

Ik waste mijn haar met de prinsessenshampoo van Schwarzkopf en gebruikte Milde Haver conditioner van Garnier. Vervolgens heb ik op nat haar een inimini beetje Aunt Jackies Quench-leave in aangebracht. Echt een heel klein beetje, want dit product is al snel te zwaar voor mijn haar.

Vervolgens heb ik mijn haar een klein beetje geborsteld en mousse aangebracht. Nadat ik de eerste laag mousse heb aangebracht, heb ik denman brush D4 gebruikt (hier kun je later nog een blogpost over verwachten!). Nadat ik de denman brush gebruikt heb, heb ik gel in mijn haar geknepen. Vervolgens heb ik nog een laag mousse erin gedaan. Toen heb ik mijn haar drooggescruncht met een oud katoenen T-shirt. En als laatste: diffusen.

De producten die ik gebruikt heb:

  • Leave in: Aunt Jackies Quench leave in
  • Mousse: l’oreal studioline curl power (oranje fles)
  • Gel: l’oreal studioline invisifix gel (rode tube)

Het resultaat

mousse gel mousse

Eerlijk: ik stond zelf versteld van het resultaat. Ik heb nog nooit zulke mooie krullen gehad sinds ik de CG methode doe! Het zijn nu echt wat meer krullen in plaats van waves. Inmiddels heb ik de mousse gel mousse techniek al veel vaker toegepast en nog steeds werkt dit goed voor mij. Ja, dit is wel een blijvertje.

Voor de oplettende lezer: mijn laatste post ging inderdaad over haarstijlen voor als je haar niet zo curly meer is. Maar ik had het heft in eigen handen genomen en zelf mijn haar geknipt… Ik heb de puntjes geknipt en een beetje laagjes erin (lees: random plukjes in mijn haar een stukje korter geknipt), en daardoor kreeg ik weer krul, waardoor ik weer helemaal back in the curly girl game ben!

Curly girl technieken

Er zijn nog veel meer technieken die je kunt uitproberen. Zo kun je het ook andersom doen: de gel mousse gel techniek. Hou mijn blog in de gaten voor meer updates over de verschillende technieken en de resultaten daarvan.

Welke techniek werkt het beste voor jou? Laat het me weten in de comments! En ook tips zijn altijd welkom.

Meer lezen over de curly girl methode?

Meer van mij zien?

Volg me op Insta!
Persoonlijk: @mathildaverwoerdt
Fotografie: @_thisisfrommathilda