Nadat ik in maart mijn afspraak bij de krullenkapper had afgezegd i.v.m *jeweetwel* en vervolgens mijn haar zelf knipte (toegegeven: ik heb wel eens betere ideeën gehad)… ben ik onlangs ein-de-lijk naar de krullenkapper geweest! En ik kan vast verklappen: enthousiast ben ik zeker! In deze blogpost vertel ik je alles over mijn krullenkapper ervaring, dus lees snel verder.

Mijn afspraak had ik net zoals de eerste keer gepland bij Pure Lou. Toen in Tilburg, maar sinds begin september zit deze kapsalon ook in Den Bosch, dus ik ben in Den Bosch gegaan. Dat was een stuk fijner, want Den Bosch is een stuk dichterbij voor mij dan Tilburg.

Krullenkapper: Pure Lou

Als je in de Facebook groep zoekt op Pure Lou, kom je bijna niets anders dan lovende ervaringen tegen. Ik was daarom ook zeer benieuwd naar deze kapper. Pure Lou is een eco friendly kapper die alles van de CG-methode weet. Daarbij vinden zij het wel belangrijker dat iets eco is, dan dat het CG is. In eco producten zit namelijk nog minder ’troep’ dan in veel CG producten.

De eigenaresse – Milou – is de meest populaire kapster in de zaak. Als je bij haar een afspraak wilt, zou ik dan ook maar alvast boeken, want die wachtlijst duurt wel wat maanden. Maar alle andere kapsters schijnen ook goed te zijn en daarbij overleggen ze veelal met elkaar tussendoor. Ik zat bij een andere kapster dan Milou en zij heeft mijn haar goed geknipt! Wel liep Milou af en toe langs en gaf ze soms een tip.

De salon

De salon van Pure Lou ziet er super uit. Het interieur is helemaal van nu. Een leuk printje op de muur, droogbloemen in de zaak en overall een gevoel van luxe als je daar zit.

Iets wat wel belangrijk is in een kapsalon; je komt er immers ook om een beetje verwend te worden. En dat gebeurt, want bij het wassen wordt de hoofdhuid lekker gemasseerd.

Mijn krullenkapper ervaring

Dit was mijn eerste keer dat ik naar een krullenkapper ging. Ik heb wel een aantal keer mijn haar op de ‘krullen manier’ laten knippen bij Salon B, maar dat is niet te vergelijken met wat een krullenkapper doet. De krullenkapper heeft namelijk een heel andere techniek. Deze techniek verschilt overigens vaak per krullenkapper, dus verdiep je van te voren in de techniek van de krullenkapper! (Zo knippen sommige kappers bijvoorbeeld alleen curlsies, terwijl die techniek niet bij ieder haartype even goed valt).

Wat mij opviel bij mijn krullenkapper ervaring, is: wat veel kappers niet durven, durven ze bij Pure Lou wel: Lagen knippen. Ik vraag al jaren bij alle kappers of ze laagjes willen knippen en altijd kreeg ik als antwoord: ‘Dat kan niet, want dan word je haar onderin te dun’. Maar nu is mijn haar wel in lagen geknipt en mijn haar krult er meteen een stuk meer door. Het is dan wel onderin iets minder vol, maar niet super dun ofzo. Er zit juist weer lekker wat volume in nu.

Alles wordt uitgelegd

Goed, mijn haar is dus in mooie lagen geknipt. Wat ik heel fijn vond, is dat alles stap voor stap werd uitgelegd. Dit begon al tijdens het haren wassen. Hier werd mijn elasticiteit gemeten.

Ik heb een hoge elasticiteit en dus werd er uitgelegd dat ik dan proteïne nodig heb. Proteïne kan ik dan het beste gebruiken in de shampoo, conditioner en een masker, en niet meer in de styling producten.

Knippen & praten tegelijk

Oké, knippen en praten tegelijk is just what kappers do. Maar wat erg handig is, is dat tijdens het knippen alles en elke stap wordt uitgelegd. Er werd keurig laten zien hoeveel er van mijn haar af ging en wat ze ging doen. Daarbij werd ook elk product wat er in mijn haar ging toegelicht. Waarom dit product en wat het doet.

Daarnaast vertelde de kapster ook welke technieken je kunt doen om je haar mooi te laten krullen. En tot slot werd mijn haar geföhnd met dé dyson föhn waar iedereen zo lyrisch over is. (Behalve dat het niet zo’n herrie maakt, ben ik niet per se overtuigd om zo’n dure föhn ooit aan te schaffen btw). Mijn krullenkapper ervaring was in ieder geval heel positief.

Naar de krullenkapper: het resultaat

En dit is natuurlijk waar jullie op hebben gewacht: het resultaat. Als ik puur kijk naar hoe mijn haar geknipt is, ben ik super tevreden! Maar als ik kijk naar hoe ik de kapsalon uitliep, ben ik toch nét wat minder enthousiast.

Er zat zeker een mooie krul in, maar ik denk dat sommige producten die ze had gebruikt toch nét iets te zwaar voor mijn 2b haar was. Onderin zat het mooi, maar bovenop leek het al een beetje vettig.

Ik dacht alleen maar: ‘deze krullen kunnen beter’. Daarom heb ik thuis nog even met mijn haar onder de kraan gehangen (schandalig, I know, dat is niet de bedoeling haha), en heb ik de styling even opnieuw gedaan. En toen zat het wél naar mijn zin. Je kent je eigen haar immers toch het beste.

Zie hieronder het resultaat:

krullenkapper ervaring
krullenkapper

Krullenkapper ervaring: de conclusie

Al met al ben ik super tevreden over mijn bezoek aan de krullenkapper. Ik had een afspraak van 60 min, en die liep uit naar bijna 2 uur.. Maar dat komt misschien omdat ik meteen in de ochtend was en ze dan nog wat meer de tijd nemen, wie weet.

Met het resultaat ben ik meer dan tevreden. Het is nu ruim 3 weken later en nog steeds krult mijn haar mooi. En het allerleukste? De dag na wassen heb ik nog steeds krul in mijn haar! En wie mij al langer volgt, weet misschien nog wel dat ik dit voorheen niet had. Een krullenkapper doet dus echt wel goed voor je haar!

krullenkapper

Zijn jullie al eens bij een krullenkapper geweest? En welke kunnen jullie aanraden? Ik ben benieuwd!

Meer lezen over de curly girl methode: