Ben je eenmaal bezig met de curly girl methode, dan wil je naar een krullenkapper. Veel krullenkappers zijn ook bekend met de curly girl methode, waardoor je krullen alleen maar mooier zullen worden. Maar die krullenkappers zijn populair. Er staat dan ook vaak een wachtlijst van minstens(!) 2 maanden bij de gemiddelde krullenkapper. Inmiddels krult mijn haar niet meer zo goed en nu kan ik helaas niet naar de kapper! Misschien zit jij wel in hetzelfde schuitje. Daarom heb ik wat nieuwe haarstijlen voor je voor als je curly girl haar ook niet meer zo krullend is.

Tuurlijk: er zijn ergere dingen waar je je momenteel druk om kunt maken. Maar dat doe ik liever niet de hele dag. Ik wil ook graag af en toe met jullie kletsen over van die hersenloze dingen. Lekker. Zoals haar en de kapper en andere curly girl dingen bijvoorbeeld.

De krullenkapper – het gaat niet door

Twee maanden geleden vond ik het tijd om weer eens naar de kapper te gaan. Ik ga meestal eens in de vier maanden en ik was eind september voor het laatst geweest. Ik besloot niet alleen dat het weer tijd was voor de kapper, maar ook dat het tijd was voor een andere kapper, (is dit hoe vreemdgaan voelt?), namelijk: een krullenkapper. Dus ik zocht de dichtbijzijnde krullenkapper uit mét goede reviews en ik kwam uit op PureLou in Tilburg. De lovende recensies maakte me enthousiast en ik kon niet wachten om er naartoe te gaan.

Maar toen… toen kwam het coronavirus om de hoek kijken en leek naar de kapper gaan ineens niet zo’n verstandige keuze meer. Zeker niet nu, nu je zoveel mogelijk binnen moet blijven en alleen dat moet doen wat noodzakelijk is. Oké, mijn haar heeft écht nodig een knipbeurt nodig, maar als ik toch de rest van de tijd binnen moet blijven, dan kan het best nog even wachten. Ik besloot daarom om de kappersafspraak helaas af te zeggen.

Ideale moment om te experimenteren met de curly girl methode

Nu is het ideale moment om te experimenteren met de curly girl methode. Verschillende producten uitproberen, verschillende technieken: wel föhnen, niet föhnen, ploppen, alleen gel, alleen mousse, meerdere producten… dit is de tijd om het uit te proberen! Dus als je al met de methode bezig was: ga dan ook lekker experimenteren. Is de methode nieuw voor je? Dan is dit juist een mooi moment om ermee te starten. Nu heb je er wel de tijd en het geduld voor! Weet je niet hoe en is alles wat ik zojuist genoemd heb nieuw voor je? Lees dan dit artikel even!

Voor mij zit het experimenteren er even niet in helaas. De laagjes in mijn haar (die zorgden voor de meeste krul) zijn er inmiddels uitgegroeid en de onderkant zit vol met gespleten punten. De laatste weken doet de curly girl methode daarom niet zoveel voor mijn haar: ik krijg vooral héél véél klitten. Daarom gebruik ik nu juist weinig producten: alleen shampoo, conditioner en eventueel een leave in.

curly girl resultaten

Om even een beeld erbij te geven: links zie je mijn haar toen ik net 2/3 maanden bezig was met de curly girl methode, afgelopen december. Rechts een foto van gisteren. Zo zie je hoe belangrijk het is om wel eens in de zoveel tijd naar de kapper te gaan, zodat het ook mooier valt, haha.

Nieuwe haarstijlen

Daarom ben ik los gegaan met een paar nieuwe haarstijlen. Gewoon voor de leuk. Om te kijken hoe ik mijn haar nog meer kan dragen, behalve los. En om mijn haar niet verder te beschadigen. Dus ik ben aan het vlechten geslagen!

Visgraat vlechten

haarstijlen vlechten

Me, modelling :’)

haarstijlen vlechten

Op de catwalks is het al veelvuldig te zien: twee vlechten. Toch doen we het als volwassenen niet snel, omdat het er al snel een beetje kinderachtig uitziet. Door geen gewone vlechten te maken, maar visgraatvlechten, geef je er al meteen een ander effect aan! Wil je het nog een stukje stoerder maken? Begin dan bovenaan al met het invlechten van je haar.

I call this: the Beatil

haarstijlen vlechten

haarstijlen curly girl

Ook twee vlechten, maar dan anders inopgestoken. Het doet me denken aan Beatrix, vandaar dat ik ‘m Beatil noem. Eerlijk gezegd vind ik het best leuk staan, maar of ik het ooit ga dragen? Don’t think so, haha. Maar een beetje experimenteren is leuk! Voor deze look heb ik mijn haar gevlochten door de plukken onder elkaar door te doen, in plaats van boven elkaar zoals meestal bij een vlecht. (Snap je het nog?). Zo heb ik ze wat meer naar boven gevlochten en vervolgens over mijn hoofd gelegd. Ik heb de vlechten bevestigd met aan beide kanten een klipje.

Haarstijlen curly girl haar

Laten jouw krullen je niet in de steek? Dan heb ik hier ook leuke haarstijlen voor je. Dit kan zowel met krullen als met stijl haar!

Haarstijlen curly girl: half-up, Half-down / Dutch crown braid

haarstijlen krullen

Deze haarstijl vergt enige oefening. Door middel van een YouTube filmpje is het mij eenmalig zelf gelukt, maar de tweede keer lukte het niet meer. Voor een bruiloft heb ik het toen door iemand anders laten doen, (thanks a lot, Esther!). Dit was voordat ik met de curly girl methode begon en ik had mijn haar gekruld met een krultang. Het leuke aan deze haarstijl is dat het met curly girl haar kan, maar ook met stijl haar staat het superleuk!

Klipje in je haar

25 dingen

Mijn go-to haarstijl: een klipje in je haar. Lekker simpel, zo gefixt en de krullen komen er ook goed in uit. Voordeel: dit staat leuk bij lang en kort haar, bij krullend en stijl haar! Het kan gewoon altijd.

Hoge staart

Ik ben absoluut geen fan van een knot. De populaire pineapple onder de curly girls bevalt me dan ook totaal niet. Een knot zakt bij mij altijd uit en voelt heel trekkerig. Ik moet het daarom altijd strak vast zetten wil het blijven zitten en daardoor doet het aan het einde van de dag pijn. Een hoge staart daarentegen heb ik minder problemen mee. Zeker als je veel krullen hebt, staat dit heel mooi! Probeer maar eens. Stijl haar? Ook dan is de hoge staart erg mooi.

Welke haarstijlen voor je curly girl haar vind jij het leukst? En wat doe jij als je haar juist een tijdje minder goed krult? Nieuwe tips zijn altijd welkom, dus laat het me weten in de comments!

Meer over de curly girl methode