De zoektocht naar de juiste curly girl producten voor jouw haar is best lastig. Het kan weken of zelfs maanden duren voordat je gevonden hebt wat goed voor jou werkt. Daarom leg ik in deze post uit hoe je curly girl producten kiest en zet ik mijn favoriete producten op een rij.

Wat voor de één werkt, doet voor de ander helemaal niets. Het is een kwestie van zelf uitproberen. Maar het helpt wel als je een beetje weet wat je haar nodig heeft.

Curly girl producten kiezen

De eigenschappen van je haar zijn heel belangrijk bij het kiezen van curly girl producten. Doe daarom deze testjes om te kijken wat je haar nodig heeft. Heb je lage porositeit en/of fijn haar? Gebruik dan niet te zware producten; deze zullen waarschijnlijk op je haar blijven liggen en/of je haar vet maken.

Heb je je haar vaak geverfd, geblondeerd, of veel hete styling tools gebruikt? Dan is de kans groot dat je haar beschadigd is en heb je waarschijnlijk hoog poreus haar. Dit kun je onder andere herkennen aan dat je haar snel opdroogt en je haar water en producten snel absorbeert.

Proteïne of moisture overload

Is je haar heel stug? Dan heb je misschien te veel proteïne gebruikt en kun je dat beter even vermijden. Is je haar juist mega zacht? Dan heb je te veel moisture en voeg je juist wat proteïne toe. Het gaat om de balans.

Zoek mensen met hetzelfde soort haar als jij

Het is begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet met die miljoenen curly girl producten. Het is daarom ook een idee om mensen te zoeken die ongeveer dezelfde eigenschappen en haartype hebben als jij. Tip: zoek op Instagram op de hashtag #curlygirl, #wavygirl of #curlygirlmethod of bekijk verschillende filmpjes op YouTube. Grote kans dat wat zij gebruiken ook voor jou werkt.

Curly girl producten: mijn favorieten op een rij

Omdat ik lage porositeit heb en hoge elasticiteit, gebruik ik producten met én zonder proteïne. Producten zijn al snel te zwaar voor mij en daarom gebruik ik lichte producten. Mijn favoriete producten zet ik hieronder op een rij.

Wassen

Shampoo: Prinsessenshampoo van Schwarzkopf. (zonder proteïne)
Conditioner: Garnier milde haver (met proteïne)

curly girl producten

De shampoo van Schwarzkopf vind ik helemaal prima. Hij maakt mijn haar goed schoon en het is lekker goedkoop. De conditioner van Garnier ontklit mijn haar en maakt het lekker zacht.

Styling

Bouclème – styling
Conditioner: Bouclème curl conditioner (zonder proteïne)
Gel: Bouclème Super Hold Styler Gel (zonder proteïne)

boucleme producten

Bouclème is ecologisch verantwoord en heeft heel fijne producten. Deze twee werken het best voor mij. De conditioner gebruik ik als leave in en de gel gebruik ik voor extra hold bij de styling.

Bouncecurl – styling
Curl cream: Bounce Curl Avocado & Rose Oil Clump and Define CreamGel (met proteïne)
Bounce Curl Light Creme Gel (met proteïne)

bounce curl

Bouncecurl is mijn fave. Ik krijg echt mooiere krullen van deze producten en het ruikt heer-lijk! (Het enige nadeel voor mij is dat er Aloë Vera in zit, waar ik gevoelig voor ben. Voor mijn haar maakt dat niet per se uit (denk ik), maar aan mijn handen met het inbrengen merk ik het wel).

Volume
Mousse: Innersense i create lift foam (met proteïne; Aloë Vera kan ook reageren als proteïne).
Droogshampoo: SMPL natuurlijke droogshampoo

curly girl producten

Innersense is een natuurlijk merk met fijne haarproducten. Ik ben voor de mousse gegaan en deze geeft mijn haar zeker meer volume. Deze wissel ik af in gebruik met de natuurlijke droogshampoo van SMPL, die mijn haar ook meer volume geeft en het wat stugger maakt ipv glad.

Waar het kan kies ik altijd voor een travel size van het product. Mocht het dan niet werken, dan zit je niet met zo’n grote pot opgescheept en het scheelt weer geld!

Al deze producten gebruik ik momenteel in mijn routine en ik ben er heel tevreden mee. Wat zijn jouw lievelingsproducten?

Meer lezen over de curly girl methode?