All the curly ladies, all the curly ladies, put your hands up! Er zijn inmiddels zoooo veel meiden die de curly girl methode volgen en toch blijft iedereen anders. Er zijn krullen in alle soorten en maten: van een beetje golvend tot een grote bos krullen. Van kort tot lang haar. En allemaal heeft het iets moois. Daarom laat ik jullie graag verschillende curly girls op mijn blog zien. We trappen af met Moreen!

Soms zie je door de bomen het bos niet meer en dan is het fijn om iemand te vinden die een beetje dezelfde haarstructuur of hetzelfde haartype heeft als jij. En daarom leek het mij leuk om verschillende curlies op TIFM uit te lichten met hun haarroutines.

Curly Girl: Moreen

Moreen heeft heel lang haar en een prachtige, volle bos met krullen. Om jaloers op te zijn! Haar eigenschappen: haartype 3a/3b en heel soms een verdwaalde 3c. Lage porositeit en lage elasticiteit (20%). Ze verft haar haren niet.

curly girl

Over die mooie krullen willen we natuurlijk meer weten! Daarom heb ik haar het hemd van het lijf gevraagd hoe ze dat voor elkaar krijgt.

Vertel Moreen, wat doe je om zulke mooie krullen te krijgen?

“Ik was mijn haar eens in de 3 dagen. Meestal zit het dan 3 dagen goed, maar helaas niet altijd. Op de derde dag draag ik dan soms een staart of een knot. Af en toe rek ik het nog een vierde dag, maar langer dan dat lukt niet. Dan moet het écht weer gewassen worden.”

Hoe ziet je routine op wasdag eruit?

“Ik was altijd met shampoo. Een co-wash werkt niet voor mij, dan krijg ik last van build-up. Na de shampoo gebruik ik Garnier Hairfood Macadamia. Als dat er in zit, dan kam ik mijn haar onder de douche met de tangle teaser. Vervolgens spoel ik mijn haren uit, maar alleen bij mijn hoofdhuid. De producten laat ik in de onderkant van mijn haar wel een beetje zitten. Vervolgens knijp ik mijn haar uit, zodat het meeste water eruit is.

Als leave in gebruik ik Garnier Milde Haver conditioner en daarna gebruik ik twisted sista curl gel (gekocht in Engeland).

“Hoe meer aandacht je op wasdag besteed, hoe minder aandacht daarna nodig is”

Daarna gebruik ik de Denman Brush D4. De borstel heeft 9 rijen en ik heb er 3 rijen uitgehaald voor mooiere clumbs. Vervolgens scrunch ik mijn haar droog met een microfiber handdoek. Eerst plopte ik ook, maar ik kwam erachter dat dat erge jeuk veroorzaakt dus dat doe ik niet meer.

Tot slot laat ik mijn haar aan de lucht drogen, ik gebruik geen föhn. Ik wil nog wel een diffuser kopen om het zelf te proberen, maar mijn ervaring is tot nu toe dat mijn haar de dagen erna vol met klitten zit. Dus ik laat het nu liever air dryen. De dagen na wasdag blijven mijn krullen tot drie dagen mooi, zonder dat ik nieuwe producten in mijn haar toevoeg.”

“Whatever you do, don’t touch your hair!”

Welke producten gebruik je allemaal?

Final Wash: Kruidvat Everyday Hair
Shampoo: Kerastase Aura Botanica (en soms Petal Fresh als ik last heb van jeuk en build-up).
Masker: Garnier Hairfood Macadamia (dit kun je ook als leave-in gebruiken)
Leave in: Garnier Milde Haver Conditioner
Gel: Twisted Sista (in Engeland gekocht)

cg producten

Tools: Tangle Teaser om te ontklitten, Denman Brush D4 voor mooie krullen en een microvezel handdoek om haar te drogen.

producten curly girl

Wat is je favoriete product?

“Het fijnste product dat ik gebruikt heb is Shea Moisture leave in & het treatment mask van Shea Moisture. En de twisted sista gel eigenlijk ook, haha. Lastig hè, kiezen?”

producten cg

Wat is je beste tip om aan anderen mee te geven?

Hoe meer aandacht je aan je haar besteed op wasdag, hoe minder aandacht je de dagen daarna eraan hoeft te besteden. Krul je haar één voor één met de Denman Brush en dan hoef ik de tweede en derde dag niets meer in mijn haar te doen. Oh, en whatever you do, don’t touch your hair! Raak je haar zo min mogelijk aan als het aan het drogen is, zo voorkom je dat het gaat pluizen!”

curly girl

Meer lezen over de CG methode?