De tijd vliegt als alles stil ligt, hè? Nee, even zonder dollen: de tijd gaat best hard. En inmiddels ben ik alweer 8 maanden bezig met de curly girl methode! Daarom vind ik het weer tijd voor een nieuwe post waarin ik vertel hoe het ervoor staat met de CGM, hoe het me bevalt en wat mijn resultaten zijn na deze 8 maanden. Kortom: mijn ervaringen met de curly girl methode tot nu toe!

Als er één ding is wat je moet hebben met de CG methode, dan is het geduld. Het andere wat je moet kunnen, is jezelf niet constant vergelijken met een ander. Iedereen heeft anders haar. De één heeft nu eenmaal sneller het gewenste resultaat dan de ander. Zie het daarom absoluut niet als een competitie, maar als je eigen, persoonlijke weg die je op je eigen tempo bewandelt.

Ervaringen curly girl methode

In deze 8 maanden dat ik de Curly Girl Methode volg, heb ik veel geleerd. Wat mij het eerste opviel is het ding over refreshen. Ik hoorde meiden praten over dag 4, dag 5 of zelfs dag 6 haar. (FYI: dat zij dus op dag 6 (zonder wassen) nog steeds mooie krullen hebben).

Dat wilde ik natuurlijk ook. Maar nee, ain’t gonna happen. In het begin dacht ik dat refreshen nog wel leek te werken, maar na een paar weken vond ik toch dat het niet zat zoals zou moeten. Sowieso had ik veel minder krullen dan op wasdag, en daarbij kreeg ik door het refreshen juist heel veel pluis en klitten.

Het werkte niet

Toen werd het voor mij duidelijk: refreshen is niets voor mij. Even twijfelde ik of mijn haar dan überhaupt wel geschikt was voor de CG methode. Mijn haar zit namelijk perfect op wasdag, maar de dagen daarna zit het niet meer zo mooi. Terwijl ik overal zag dat het bij veel meiden juist op wasdag minder goed zit en de dagen daarna fantastisch.

Refreshen werkt niet voor mij’

Gelukkig las ik ook verhalen van dames die hetzelfde als ik ervaren: op wasdag zit het haar perfect en refreshen werkt niet. Het is dus helemaal niet gek als refreshen niet voor je werkt! En het is al helemaal geen reden om daarom de handdoek in de ring te gooien.

Wat als refreshen niet werkt?

‘Maar wat doe je dan als refreshen niet werkt?’ Dat is simpel. Eigenlijk zou ik dan elke dag de wasdagroutine opnieuw moeten doen om het beste resultaat te krijgen. Dat betekent elke dag je haar opnieuw (co-)wassen of het heel goed uitspoelen zonder shampoo.

Toegegeven: hier heb ik totaal geen zin in. Ik was mijn haar 2 keer in de week en dan doe ik de gehele routine en heb ik fantastische krullen. De rest van de week accepteer ik gewoon hoe mijn haar dan zit: met dus alleen nog wat slag en veel minder krul. Vaak vlecht ik mijn haar op die dagen; lekker makkelijk, haha!

Ervaringen curly girl methode na 8 maanden

Ondanks dat mijn haar na wasdag nog steeds niet zit zoals gehoopt, is mijn haar op wasdag wél met sprongen vooruit gegaan. Door veel uit te proberen, weet ik inmiddels wat voor mijn haar werkt om een mooie krul erin te krijgen (die ook blijft zitten gedurende de dag).

Zo kwam ik erachter dat mousse goed werkt voor mij: hier krijg ik mooie, zachte krullen van. In plaats van heel veel producten te gebruiken, gebruik ik er liever wat minder. Mijn favoriete routine is momenteel mousse-gel-mousse, waarover je meer leest in deze blogpost.

Resultaten in foto’s

Om jullie even te herinneren aan waar ik vandaan kom, laat ik hieronder eerst nog even een foto zien van hoe mijn haar zat toen ik net begonnen was.

curly girl methode

Na 3 weken zijn er mooie waves ontstaan, maar oogt mijn haar ook heel vet. En dat terwijl het net gewassen was! Hier heb ik teveel leave-in en andere producten gebruikt, waardoor mijn haar ‘nat’ en vet leek te blijven.

3 maanden CG

ervaringen curly girl methode

Na zo’n 3 maanden CG te zijn, zat mijn haar zoals op bovenstaande foto. Een stuk minder vet gelukkig. Bovenin voornamelijk waves, maar onderin werd er al een mooie krul gevormd.

curly girl

Deze foto is rond dezelfde periode. Ik heb hier lekker veel krullen, maar ze zijn wel erg ‘dun’. Hier heb ik te veel gel gebruikt, dat ik er niet goed uit gescruncht kreeg. Het zat prima natuurlijk, maar nog niet helemaal wat ik wilde!

Mijn haar na 6-8 maanden CG

mousse gel mousse

Bovenstaande foto’s laten zien hoe mijn haar momenteel zit met de Curly Girl Methode. Ik gebruik hier dus de mousse-gel-mousse methode én met de denman brush erbij, krijg ik deze mooie clumbs die voor dikkere krullen zorgen.

Ik ben ontzettend blij met dit resultaat en eigenlijk al super tevreden! Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik dit van de slag in mijn haar kon maken, (zonder krultang dan hè, haha). Ik ga dus zeker door met de CGM, maar wel lekker op mijn eigen manier. En natuurlijk houd ik jullie daarvan op de hoogte.

Meer lezen over de Curly Girl Methode?

Meer van mij zien? Leuk!

Volg me op Insta! @mathildaverwoerdt