Adele is een top zangeres, maar ze is wel te dik. Adele valt af. Nu is ze te dun. Voller was ze veel mooier. Ze zal wel anorexia hebben. Of een foto is gewoon vanuit een slechte hoek genomen en ze draagt haar classic winged eyeliner niet.

Cameron Diaz is onlangs op 47-jarige leeftijd moeder geworden. Veel te oud! Dat kan toch niet? Misschien is zij nog zo fit dat ze het wel kan. Maar er staat nergens dat ze zelf is bevallen. Wie weet lukte het niet en was er een draagmoeder in het spel.

Lize Korpershoek maakt een docu over haar seks ‘die stuk is’. Zal wel een schreeuw om aandacht zijn, want anders deel je dat niet. Of ze stelt zich kwetsbaar op in de hoop anderen te helpen die hetzelfde doormaken.

Dat meisje zegt ook nooit iets. Ze is vast raar. Uit te hoogte, ook. Of gewoon verlegen. Iemand die alleen maar selfies plaatst die vindt zichzelf nogal wat. Of is misschien eigenlijk best onzeker en op zoek naar bevestiging. Zij is al jaren single. Die komt vast ooit thuis met een meisje. Of ze is gelukkig alleen en neemt geen genoegen met iemand die haar niet verdient.

Ons oordeel staat al klaar voordat we de kans hebben gehad om
verhaal te halen. Zouden we ons echt zorgen maken of doen we maar alsof? Misschien
maken we ons zo graag druk om anderen zodat we vergeten waar we ons écht druk om
moeten maken. Zouden we massaal jaloers zijn? Of juist verveeld en toe aan wat hersenloze
sensatie?

Wat het ook is, het ding is: we kunnen niet alles weten. Daarom vullen we het zelf graag in. Net zo makkelijk. Het bekende ‘leef en laat leven’ daarentegen, is voor ons niet zo makkelijk.
We zijn uiteindelijk ook allemaal maar mensen. En mensen hebben gewoon graag iets te zeiken af en toe.

Klaar met het gezeik? Lees dit ook maar even