Ah, Oud & Nieuw. In de volksmond ook wel ‘Het Feest Der Teleurstellingen’ genoemd. Vanavond is het zo ver. En ik heb het gevoel dat het weer compleet uit de hand gaat lopen. 

De één is te dronken en weet er niets meer van. De ander is juist niet dronken genoeg en heeft een kut avond. Want laten we even eerlijk zijn: het is nooit wat we ervan verwachten. Maar waarom is het dan nooit wat we ervan verwachten? Waarom kan Oud & Nieuw niet eens wél een dik feest zijn dat nooit te vergeten is? 

We hebben hier te maken met iemand die uit ervaring spreekt. Want: Been there, done that. Daarom heb ik tips om Het Feest Der Teleurstellingen niet tot een teleurstelling te maken dit jaar. Dus, mocht je k*t plannen hebben gemaakt, het is nog niet te laat om te veranderen. Onthoud: de overleden kat van de tante van de vriendin van je neef werkt altijd.

Voordat ik je mijn tips geef, kijken we eerst even naar de spelbrekers van dit grootse feest. 

Potentiële scenario’s waardoor het tegen valt

  • Al je vrienden willen wat anders en het eindigt in één grote groepsdiscussie waarin iedereen boos de groepsapp verlaat
  • Je vrienden hebben wel plannen, maar jij zit er niet bij inbegrepen
  • Om 00.00 uur ga je naar buiten om van het vuurwerk te genieten, maar het is fucking mistig. Of het regent en het drupt in je champagne.
  • Je bent om 00.00 uur al veel te dronken
  • Je bent op dat moment nog te nuchter en weet niet wat je met al die overenthousiaste dronken mensen om je heen aan moet. Balance is key, hoe vaak moet dit nog gezegd worden?
  • Je krijgt ineens een intens twijfel moment, want: ken je diegene goed genoeg om ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen?
  • Daarna wordt het pas echt ongemakkelijk: geef je een klap tegen de schouder, een box of drie zoenen?
  • Thuis is het super gezellig, vol goede moed ga je naar het feestje en je merkt al meteen dat het een slecht idee was

Tips om het wél leuk te maken

De gouden tips om het Feest Der Teleurstellingen wél goed uit te spelen.

1. Verwacht niet te veel

Maak er niet zo’n groot ding van. Je hoeft niet per se de beste avond ooit te hebben en om 12 uur ’s nachts de liefde van je leven te kussen. Je kunt het ook ‘gewoon gezellig’ hebben en dat is eigenlijk goed genoeg.

2. Omring jezelf met gezellige mensen

Zorg dat je het viert met mensen die je liefhebt en die gezellig zijn. Dan wordt het vanzelf een leuke avond. Een drankje erbij helpt.

3. Maak geen dubbele plannen

Even naar je vrienden, je ouders en ook nog even langs die andere gezellige mensen? En dat allemaal voor 12 uur? Plan het niet. Zo voorkom je dat je ergens weg moet waar het gezellig is. Kijk gewoon hoe het loopt.

4. Ga naar huis

Ben je er klaar mee? Pijnig jezelf niet en ga gewoon lekker naar huis. Je hoeft niet tot het eind te blijven ‘omdat het oud en nieuw is’. Iets met stoppen op je hoogtepunt.

5. Maak het zelf gezellig

Vergeet niet om zelf ook een beetje je best te doen. Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen, hè? Zo is het met oud en nieuw ook!

En als laatste: GENIET!

Even zonder dollen nu: dit artikel moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen, want het wordt vast hartstikke leuk.

Hopelijk hebben jullie allemaal een ontzettend goede, leuke, mooie, legendarische avond erbij voor in de boeken. En nu aftellen maar! En denk eraan: wel op tijd inzetten hè. 

HAPPY NEW YEAR <3