Oh, Amsterdam. De prachtige grachten, de drukke stad, de negen straatjes, de kazen, het Vondelpark, de wallen. Een dagje vertoeven kun je er wel. En dat is wat mijn vriend en ik deden. Op een mooie lentedag in maart.

Nadat we met de trein naar Amsterdam waren gereisd vanuit Utrecht, huurden we daar een OV-fiets. Ideaal, want voor een paar euro fiets je zo overal naar toe. Als eerst fietsten we door het Vondelpark naar het Amsterdamse bos, waar de mooie kersenbloesem in bloei stond.

Nadat we in het kersenbloesempark hadden gepicknickt, ging ons dagje Amsterdam verder. We fietsten terug richting het centrum en langs de gezellige grachten. We stapten af om lekker wat rond te lopen. Nu we er toch waren, wilde we ook even naar de rosse buurt. Dit konden we natuurlijk niet overslaan.

In het donker vallen de rode ramen meteen op en is er geen twijfel mogelijk of je in de ‘goede’ buurt zit. Maar voor ons was het klaarlichte dag. En ik wist niet zeker of we nu goed zaten. Zoals gewoonlijk kon je weer over de koppen lopen in Amsterdam. Daarom doken we maar een zijstraat in, om Google maps erbij te pakken.

Terwijl we stil stonden, zag ik dat er van die kleine vliegjes in mijn shirt waren gevlogen. Die wilde ik er meteen uit hebben, maar dat ging niet zo makkelijk als ik hoopte. Ik droeg een strakke, roodbruine body met lange mouwen (zo’n soort baby rompertje weet je wel), en ik kon dus niet mijn shirt omhoog trekken. Er zat niks anders op dan vanaf boven met mijn hand in mijn shirt gaan, om die twee kleine, kriebelende vliegjes op m’n buik weg te halen.

Natuurlijk verliep dit bij lange na niet vlekkeloos, want ik trok heel mijn shirt mee naar beneden om er maar bij te kunnen. Mijn BH was duidelijk zichtbaar, maar dat kon me niets schelen, want: moest. die. vliegjes. hebben. Bovendien was er toch niemand die het kon zien.

Dacht ik.

Tot de realiteit even keihard in mijn gezicht sloeg. Ik keek op en zag dat ik precies voor een raam van een restaurant was gaan staan. Daar binnen zaten genoeg mensen aan tafel, die mij maar al te goed door het raam konden zien. Hadden we zomaar ineens die rosse buurt gevonden… ;).

Meer lezen?