Hi Curlies! Hier ben ik weer met een nieuwe blogpost over de curly girl methode. Zoals jullie in mijn laatste curly post misschien wel hebben gelezen, doe ik de hele wasroutine alleen wanneer ik daar zin en tijd voor heb. Toch vond ik het wel weer eens tijd om hier te delen welke producten ik dan gebruik als ik wél mijn huidige curly girl routine doe! Lees je mee?

Het bleek dus al uit deze post dat ik me niet strikt aan de curly girl methode vastklamp. Het kost veel tijd en zeker nu dat we ons vooral nog steeds thuis bevinden (ik in ieder geval wel), heb ik echt geen zin om lang met mijn haar bezig te zijn. Daarbij ga ik aan dat ritje naar de supermarkt die dure producten niet verspillen, haha.

Wanneer doe ik het dan wel? Als ik iets leuks ga doen! Dus veelal in het weekend kun je mij met krullen spotten. Inmiddels heb ik wel een aantal favoriete producten waarvan ik wel hard op durf te zeggen dat ze mij een goede haardag bezorgen. En die deel ik graag met je.

Mijn haartype: 2b

Nog even over mijn haartype: 2B haar, lage porositeit en gemiddeld tot hoge elasticiteit.

Dit betekent: ik heb wavy haar, het droogt heeeel langzaam op = geen zware producten gebruiken! En door de elasticiteit heeft mijn haar proteïne nodig.

Curly girl routine voor wavy haar

Met de tijd heb ik geleerd dat less écht more is. Meer producten is niet altijd beter. Daarom ga ik liever voor weinig producten die een winning team vormen, dan voor veel goede producten die mijn haar uiteindelijk met zijn allen alleen maar verzwaren.

Dit zijn mijn favoriete producten:

curly girl routine producten

Innersense Pure Inspiration Daily Conditioner 

  • Deze conditioner is voor fijn en dun haar. De andere lijn van Innersense heb ik ook al eens geprobeerd en werkte ook goed, maar was eigenlijk te zwaar, omdat deze is bedoeld voor dik haar. Toch benieuwd? Hier lees je er meer over.
  • Hier zit proteïne in en daardoor krijg ik zelfs na alleen deze conditioner (en verder niks) al mooie waves/krullen!
  • Deze conditioner kun je onder andere kopen bij HaarPro en BewustPuur en kost 32 euro.

Bounce Curl Light Creme Gel

  • Dit is al een favoriet vanaf het begin! Deze lichte gel zorgt voor mooie krullen in mijn haar en bevat ook proteïne. (Helaas toch een klein nadeel: hoewel ik eerst erg fan was van de geur, vind ik het nu minder prettig. Het ruikt ontzettend chemisch en tegelijkertijd naar snoep. Eenmaal in mijn haar ruik ik er niets meer van, maar tijdens het aanbrengen wel. Jammer!)
  • Deze gel koop je hier voor 25 euro bij bol.com

Boucleme SuperHold Styler Gel

  • Deze gel is extra sterk en zorgt ervoor dat de krullen niet uitzakken en lekker blijven zitten. De gel is zonder proteïne, wat voor mij een fijne mix is met de andere producten die wel proteïne bevatten.
  • De gel kost 25 euro en is te koop bij HaarPro en LookFantastic

Zo breng ik de producten aan:

Na het wassen van mijn haar spoel ik de conditioner uit. Daarna wring ik met mijn handen mijn haar uit, om het overtollige water eruit te knijpen. Op nat haar breng ik de producten aan.

Ik breng eerst de Bounce Curl Light Creme gel aan, daarna de Boucleme SuperHold Styler en dan nogmaals de Bounce Curl Light Creme. Dit knijp ik in mijn haar en doordat het nat is hoor je het ook (dit is de bedoeling!).

Met een microvezel handdoek knijp ik daarna mijn haar droog zodat het haar niet meer zeiknat is. Ik laat het dan eventjes (20 min) aan de lucht drogen – in die tijd doe ik bijvoorbeeld mijn make-up. En daarna ga ik het ongeveer 15 min föhnen met een diffuser. Als ik daarmee klaar ben, knijp ik met mijn handen de eventuele cast eruit en klaar!

Het resultaat hiervan:

curly-girl-routine

Er is nog één ding wat ik had kunnen doen en wat voor mij echt een grote verschilmaker is en dat is de Denman Brush gebruiken. Ik ben ‘m al een tijdje kwijt (oeps haha) en daarom heb ik het hier niet gebruikt. Als ik deze wel gebruik, gebruik ik de borstel na het aanbrengen van de producten. En knijp ik daarna nogmaals de krul erin. Op deze manier krijg je mooie, dikkere krullen. Maar dat is food voor de volgende keer, als ik de borstel weer gevonden heb haha!

Mijn curly girl routine: niet iedere dag

Deze routine doe ik zoals ik al zei zeker niet dagelijks. Dit doe ik zo’n 1 keer per week in het weekend! Tot twee dagen erna zit het dan nog redelijk goed, daarna is de krul er helaas echt wel uit.

Ook heb ik een meer budget vriendelijke curly girl routine die ook voor mij werkt. Daarover lees je in een blogpost die ik al eens eerder schreef: Curly Girl Methode: de mousse gel mousse techniek

Meer lezen over de Curly Girl Methode?