Onlangs ben ik weer begonnen in mijn bullet journal. Echter, veranderde de altijd zo leuke weekly spreads nu al gauw in een deprimerend overzicht. Geen feestjes om er in te zetten. Geen dingen om naar uit te kijken. Mijn agenda bleef leeg. ‘Wat ik hier thuis doe hoeft er niet in’, dacht ik. Ik stopte ermee en klapte m’n bullet journal dicht. De volgende dag zag ik ‘m weer liggen. Toch zonde. Ik bedacht me dat nu ik zoveel thuis zit, ik het juist wel moet gaan gebruiken. En in deze post vertel ik je waarom.

Lekker werken in je bullet journal is ontspannend, dat staat voorop. Dat is ook de voornaamste reden dat ik een BuJo heb en niet gewoon een kant-en-klare agenda heb gekocht. En hoewel het altijd leuker is om je bullet journal vol te zetten met al je wilde plannen en alle leuke dingen die gaan komen, kunnen we het in deze periode – waarin alles gecanceld is – ook heel goed gebruiken.

Waarom je juist nu aan de bullet journal wilt

Als je veel thuis zit, is een ritme aanhouden een stuk lastiger. Zeker als je even werkloos bent, of minder werkt, is het heel verleidelijk om lang uit te slapen. Waarom zou je ook op tijd uit bed komen als je nergens heen hoeft? Toch is het wel verstandig om elke dag op een vaste tijd uit bed te komen.

Ook als je wel thuis werkt, is het verleidelijk om bijvoorbeeld niet te vroeg te beginnen en in de avond een paar uurtjes door te werken. Dat kan best een keer gebeuren, maar maak er geen gewoonte van. Zorg écht voor een goed ritme voor doordeweeks. En dat kan onder andere met een bullet journal!

Schrijf je to-do’s op

Door de dingen voor jezelf op te schrijven die je wilt doen, heb je meteen de motivatie in de ochtend om je lekkere bedje te verlaten. Ga daarom gewoon lekker aan de slag in die bullet journal. Verzin elke dag minstens drie dingen die je voor elkaar wilt krijgen. Dit kunnen dingen voor je werk zijn, maar ook andere dingen als je even geen werk hebt. Schrijf deze dingen op in je BuJo, inclusief de tijd dat je aan de taak gaat beginnen.

Zo maak je het voor jezelf makkelijker om het ook echt te gaan doen en voorkom je dat je het uitstelt. Je hebt nu als het ware weer ‘afspraken’ staan in je agenda, dus kom die ook na!

waarom bullet journal

Versier je BuJo

Nu je toch je to-do’s aan het opschrijven bent, kun je er meteen een mooie spread van maken. Neem daarom de tijd om je bullet journal te versieren. Hou het minimalistisch of ga aan de slag met allerlei kleurtjes en stickers. Je kunt het helemaal naar je eigen smaak indelen.

Ga dus lekker tekenen en kleuren en maak er iets van! Hartstikke leuk, mega ontspannend en de tijd vliegt voorbij. Inspiratie nodig? Zoals ik wel vaker zeg: Pinterest is je beste vriend! Wedden dat je meteen zin krijgt om te beginnen?

 

Meer lezen over bullet journaling?