Ik dacht er altijd goed vanaf te komen: er was nooit ook maar één puistje op mijn gezicht te vinden in mijn puberteit, mijn gezicht was mijn hele middelbare school carrière mega egaal. Maar wat had ik het mis. Want juist na de puberteit kwamen bij mij de puistjes opzetten.

En nee, dan heb ik het niet over die kleine puistjes die je uit kunt knijpen en binnen een week weer weg zijn. Nee, ik kreeg last van grote, pijnlijke, onderhuidse puisten. Heel mijn voorhoofd zat eronder en dan voornamelijk in de wintermaanden. Van ongeveer oktober tot en met maart was mijn huid ieder jaar weer een ramp.

Skincare van Paula’s Choice

Wekelijks kocht ik nieuwe producten bij de Etos en ik had haast alles al geprobeerd. Verschillende scrubs, serums, crèmes, olie, en voorgeschreven spul van de dokter… Maar niets hielp. Tot ik de skincare van Paula’s Choice zo’n drie jaar geleden tegen kwam. Eerlijk gezegd geloofde ik er niet meer in, maar ik had ook niets te verliezen, dus probeerde ik het.

De producten van Paula’s Choice zijn een stuk prijziger dan de producten die ik gewend was. Maar goed, die hielpen ook niet, dus ik had het ervoor over. Na contact te hebben gehad met de klantenservice, kocht ik de liquid exfoliant met 2% BHA. In de exfoliant zit salicylzuur, klinkt heftig, maar dat is juist het bewezen ingrediënt dat de puistjes tegengaat.

Ik had al gelezen dat in het begin bij het gebruiken van de exfoliant de puisten erger kon worden en mijn god, dat heb ik geweten. Ik had de eerste paar weken ontzettend veel puisten. Zoveel zelfs, dat ik dacht dat dit product niet goed kon zijn voor mij, maar omdat ik er toch al helemaal onder zat, besloot ik het nog even een kans te geven. En ja hoor, na een tijdje waren al mijn puisten weg. En wat het nog beter maakt: ze zijn daarna ook niet meer terug gekomen.

Nadat mijn puisten weg waren, heb ik het product niet meer gebruikt. Tot aan een paar weken geleden. Ik merkte dat ik toch weer wat puistjes kreeg overal, met name op mijn kin rond de menstruatie. Daarnaast is het sowieso niet verkeerd om verzorgingsproducten voor je gezicht te gebruiken, dus ben ik weer met de skincare van Paula’s Choice gestart.

Skincare Paula's Choice
De exfoliant in mini variant en normaal formaat.

Exfoliant 2% BHA van Paula’s Choice

Dit keer koos ik weer voor de liquid exfoliant met 2% bha. De exfolianten komen in drie verschillende soorten voor verschillende huidtypen: een liquid, lotion en een gel. De liquid is voor de normale tot vette huid.

Wat het belooft: vloeistof voel je nauwelijks op je huid en wordt snel opgenomen. Helpt dode huidcellen te verwijderen, ook in de porie. BHA werkt ontstekingsremmend en helpt zo tegen puistjes en roodheid.

De prijs: 33 euro, 118 ml. Gaat minimaal een jaar mee bij mij, want je hebt niet veel nodig.

De exfoliant haalt dode huidcellen van je gezicht af, waardoor er als het ware een klein laagje van je gezicht wordt gehaald. Hierdoor kun je in het begin meer puistjes krijgen, omdat de puistjes die er toch al aan zaten te komen, nu sneller tevoorschijn komen. Het is hierbij belangrijk om na het gebruik altijd een zonnebrand te gebruiken. Doordat er een laagje van je gezicht af gaat, is de kans op verbranding door de zon ook groter.

Om die reden gebruik ik het ook altijd ’s avonds in plaats van in de ochtend. Ik gebruik het zo’n 2 keer per week. Na het schoonmaken van mijn gezicht, doe ik het spul op een watje en haal dit over mijn gezicht. Ik laat het even vijf minuten intrekken en dan ga ik door naar het volgende product van Paula’s Choice: de nachtcrème.

Nachtcreme van Paula’s Choice

De nachtcrème die ik heb is de Resist Anti-Aging Barrier Repair Nachtcrème. De nachtcrème komt in een donkerblauwe verpakking en zit heel handig in een pompje. Dit is al een groot pluspunt voor mij, want het is veel hygiënischer dan een potje waar je telkens met je handen in gaat en waar lucht bij komt.

Skincare Paula's Choice
De barrier nachtcrème in mini en normaal formaat.

Ik heb de barrier gekozen, omdat dit een beetje een lichte lotion is. Er is ook een intensive repair variant van, maar die is een stuk dikker en geschikt voor een heel droge huid.

De barrier nachtcrème trekt heel gemakkelijk in de huid en laat geen laagje achter op mijn gezicht. Ook heb ik geen last van een witte waas of witte strepen, wat ik bij de nachtcrème van Olaz (7-in-1) bijvoorbeeld wel heb.

Wat het belooft: vermindert tekenen van huidveroudering, hydrateert de huid, egaliseert het huidoppervlak.

De prijs: 38 euro, 50 ml.

Over huidveroudering kan ik nog niet veel zeggen, maar hydrateren en egaliseren doet het zeker. Na een paar weken de nachtcrème te hebben gebruikt, voelt mijn huid zacht aan en niet meer droog.

Ook heel belangrijk: soms hou je littekentjes over van puistjes, in de vorm van rood/roze vlekjes, terwijl het puistje al lang weg is. Deze nachtcrème zorgt er bij mij ook voor dat puistjes niet zo’n schade achter laten en vermindert de roze vlekjes.

Conclusie

De producten van Paula’s Choice klinken bijna te mooi om waar te zijn. Ze zijn erg fijn in gebruik en doen echt wat ze beloven. Het mag dus duidelijk zijn: ik ben fan van de skincare van Paula’s Choice. Zeker als je last hebt van puistjes of onzuiverheden, raad ik je deze producten aan.

De producten zijn geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Daarnaast testen ze niet op dieren en zijn deze twee producten allebei vegan. Niet alle producten zijn overigens vegan, maar dit kun je op de website van Paula’s Choice checken.

Wat voor een ander werkt, werkt niet altijd voor jou. Ga daarom altijd na welk huidtype jíj hebt, om ervoor te zorgen dat je de goede skincare van Paula’s Choice kiest voor jou. Hulp nodig? Dan kun je altijd de klantenservice benaderen voor advies. Ook handig; veel producten komen in een goedkoper mini formaat, dus mocht je twijfelen, dan kun je eerst de mini uitproberen.