Uncover Skincare is de skincarelijn van Dr. Jetske Ultee, waar ik al eerder over schreef in deze blogpost. Een product dat ik de afgelopen weken heb gebruikt is de Repair Cream. De Repair Cream is een product dat je eigenlijk op (bijna) alle plekken op je huid kunt gebruiken, daar waar het nodig is. Als je een droge huid hebt bijvoorbeeld. In deze post lees je mijn review van deze Repair Cream.

Op de website van Uncover Skincare staat het volgende onder het product: “Heeft je huid het (tijdelijk) moeilijk? Heb je bijvoorbeeld in de koude wintermaanden snel last van een geïrriteerde huid? Voelt je huid erg droog in het vliegtuig, in het zwembad of door de airco? Deze rijke Repair Cream helpt de verslechterde barrièrelaag snel herstellen. —  Extra toegevoegde ingrediënten als havermoutextract, panthenol en squalaan helpen de huid verder herstellen en bieden bescherming en verzachting bij irritatie en jeuk.”

Repair Cream voor gezicht en lichaam

Je kunt de Repair Cream gebruiken op zowel je gezicht als lichaam. Het is bedoelt voor de extra droge plekjes op de huid of andere irritaties op de huid. Het product is ook te gebruiken als lippenbalsem, hand- en voetcrème. Er zit geen parfum in (fijn! Want juist parfum is vaak de boosdoener van irritaties).

Tip: test een nieuw product altijd eerst even op de binnenkant van je elleboog, zo kun je zien of je er eventueel een allergische reactie van krijgt. (Toch fijner als je dat niet in je gezicht krijgt).

Hieronder even op een rijtje wat het belooft:

• Extra volle, rijke crème 
• Herstelt de huidbarrière 
• Kalmeert en beschermt bij droogheid en irritatie 
• Unieke combinatie huideigen lipiden 
• Met havermoutextract, panthenol en shea butter voor extra bescherming en hydratatie 
• Ook fijn als lippenbalsem, hand- én voetcrème

De verpakking

De Repair Cream komt in een vrij smalle tube met zalmkleurige letters erop. Het product heeft een luchtvrij pompje. Dit vind ik echt superfijn! Het is hygiënisch, makkelijk in gebruik en doordat er geen lucht bij komt, neemt de werking van de ingrediënten in het product niet af. Hierdoor kan het product langer mee gaan.

In een tube zit 50ml. Dit vind ik wel aan de weinige kant. Momenteel gebruik ik ‘m ook als handcrème en ik merk dat ‘ie al meteen een stuk leger is. Dat vind ik dan zonde voor zo’n duur product (35 euro). Een grote tube zou daarom fijn zijn.

Review Repair Cream

De Repair Cream is inderdaad vol en het trekt heel snel in. Dit vind ik belangrijk, want ik wil na het aanbrengen altijd snel andere dingen gaan doen en wachten tot een product is ingetrokken is daar niet één van.

Ik gebruik de Repair Cream als:

  • Lippenbalsem
  • Op mijn gezicht
  • Handcrème
Review Repair Cream

Lippenbalsem

Zeker in de wintermaanden heb ik altijd extreem droge lippen en niets lijkt daar tegen te kunnen helpen. Met het gebruik van deze Repair Cream zijn mijn lippen helaas nog steeds niet helemaal hersteld. Maar ze zijn wel zo goed als hersteld. Beter dan dit is het tot nu toe nog niet geweest in de wintermaanden. Tot nu toe werkt dit spul dus wel beter voor mijn droge lippen dan andere producten. Daarbij droogt het mijn lippen ook niet extra uit, wat sommige andere producten wel doen bij mij.

Op mijn gezicht

Nadat ik puistjes heb gehad, houd ik er altijd voor heel lange periode (lees: weken tot maanden) rode vlekjes aan over (waar het puistje gezeten heeft). Ik heb de Repair Cream op deze plekjes gesmeerd en de rode vlekjes werden (in een week) aanzienlijk minder! Hierdoor was ik echt blij verrast.

Wel kreeg ik er daarna op diezelfde plek nieuwe puistjes bij. Waarschijnlijk omdat ik toch iets te veel en te vaak gesmeerd heb, omdat het een volle cream is. Momenteel smeer ik het minder vaak op de plekjes en nu heb ik nog geen nieuwe puistjes gehad op die plek. Het is dus belangrijk om niet te veel te smeren! (FYI: ik heb last van puistjes (voorhoofd en kin voornamelijk), waardoor sommige delen wat vetter zijn. Op andere plekken is mijn huid juist weer heel droog met soms schilfers (lekker hè). Maar dan snap je waarom je er niet te veel van moet gebruiken als je net zoals mij ook een gemengde huid hebt).

Ook heb ik het product onder mijn ogen gesmeerd. De laatste tijd was het onder mijn ogen super droog: als ik concealer aanbracht, zag het er heel korrelig uit en was de concealer duidelijk te zien. Ik heb toen twee keer de Repair Cream aangebracht en: problem solved! Nu heb ik weer een lekker glad huidje onder de ogen.

Review: repair cream als handcrème

Ik waste mijn handen altijd al redelijk veel, maar nu nog 10x zoveel. Droge handen die op openscheuren staan is het gevolg. Daarom gebruik ik deze Repair Cream nu af en toe ook op mijn handen. Het maakt mijn handen een stuk minder droog en minder schaal. Ook een rood plekje op mijn hand is duidelijk kleiner geworden.

Ik vind het heel fijn spul als handcrème, maar dus helaas ook een beetje zonde om het als een handcrème te gebruiken, omdat het dan sneller op is. Als de prijs wat gunstiger was, dan zou ik dit blijven gebruiken als handcrème. Nu gebruik ik het dus vooral voor kleinere oppervlakken, zoals op plekjes op mijn gezicht en als lippenbalsem.

Conclusie van de Repair Cream

Hieronder zet ik even de voor- en nadelen op een rijtje van het product

Voordelen:

  • Superfijn product dat doet wat het belooft
  • Verbetert zowel de huid op mijn gezicht als lichaam
  • Goede lippenbalsem
  • Makkelijk mee te nemen
  • Verpakking: luchtvrije pomp en hygiënisch

Nadelen:

  • De prijs (35 euro)
  • Er is geen groter formaat van

Al met al vind ik het een fijn product dat mijn huid zeker verbetert. Ik ben er heel tevreden mee!

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: